Dünya İlk Yardım Gününe Davetlisiniz

Konu, 'Genel Konular' kısmında dolphin06 tarafından paylaşıldı.

1. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    yaklaşık 1 kg sazan kurtboğazı
    Arkadaşlar herkese selam

“ELLER HAYAT KURTARIR”

Dünya İlk Yardım Günü, Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu tarafından, her yıl Eylül ayının 2. Cumartesi günü, her ülkenin kendi koşullarına uygun olarak hazırlanan, ortak ilk yardım mesajlarını içeren, çeşitli kurum,kuruluş ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanmaktadır.
    Amacı; halkın ilk yardım ile ilgili basit uygulamaların hayatı koruduğunu ve güvenli kıldığını fark etmelerini sağlayarak onları ilk yardım öğrenmeye motive etmek, ilk yardımı öğrenmenin ne kadar kolay olduğunu göstermektir ve “İlk Yardım Gönüllüsü” sayısını arttırmaktır.

Bu amaçla, tüm dünyada aynı günde kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü”, Türk Kızılayı’nın yaptığı organizasyonla, 08 Eylül 2007 tarihinde, Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Merkezleri’nin bulunduğu illerde ve Ankara’da Kuğulu Park’ta kutlanacaktır. Diğer illerde ise İlk yardım eğitim merkezi olan Kızılay Şube Başkanlıkları tarafından kutlama gerekleştirilecektir.

Kurulan stantlarda halka ilk yardım ile ilgili bilgiler verilecek, üzerinde ilk yardım mesajları bulunan çeşitli promosyon malzemeleri dağıtılacaktır. Ayrıca saat 12:00 da tüm dünyada ortak bir aktivite olan “Hayat Kurtarma Zinciri” tüm kurum, kuruluşların ve halkın katılımı ile oluşturulacaktır.

Tüm BALIKAVI.NET üyesi olan arkadaşları aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Eğitim Bölümü
    Türk Kızılayı

“İLK YARDIM ÖĞREN HAYAT KURTAR”

Bilgi için www.ilkyardim.org.tr adresine bakabilirsiniz.
    Ben de burdayım sorularınıza memnuniyetle cevap veririm. Teşekkürler.

2. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Yengecim .Bilgilendirme için teşekkür ederiz .Sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim .:)

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    sizi canı gönülden kutluyorum yenge başarılar

4. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.İzmirde de kutlanacak bilginize:D

5. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Teşekkür ediyorum. Sizleri de bekleriz .Edirne'de de kutlanacak:)

6. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    paylaşımınız için teşekürler:)

7. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    paylaşımınız için teşekkürler saygılarımla

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yengecim bilgilerin için teşekkürler.
    yenge benim birkaç sorum olucak belki bilirsiniz mag denen bir organizazyon var istanbulda açılımı mahalla afet gönülleri biz burada ilk yardım eğitimi aldık acil servis doktorlarından yeterli tabiki değil ayrıca ben her sene şirketim tarafından ilk yardım kursu ve tazeleme eğitimleri alıyorum fakat benim sorum arkadaşlarımın kafasına takılan bizim mag organizazyonunda aldığımız eğitim ile ilk yardım yapmamız yasakmı burda aldığımız eğitim çok geniş değildi fakat aklımıza böyle bir sorun var böyle birşey duyduk bir bilginiz varmı?

9. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Kocaeli'nde Gölcük' de kutlamalarımız olacak. Katılırsanız seviniriz.:)

10. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Teşekkür ediyorum ilginize. Saygılar benden.:)

11. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Sevgili kardeşim
    İstatistikler gösteriyor ki, herhangi bir kaza ya da hastalık sırasında kişiye ilk yardım yapanlar hemen çevresinde olan kişiler yani eşi, çocuğu, anası, babası,komşusudur. Bu durumda herkesin ilk yardım konusunda bilinçli olmasını sağlamak da görevlerimiz arasında.Sen de ilk yardım eğitimi almış birisi olarak etrafına fazlasıyla yarar sağladığına eminim.Doktorlardan almış olduğun eğitim sana yetersiz de gelmiş olsa eminim doğru bilgilerdir.Uygulama olarak belki az gelmiştir zaman açısından.Tabi ki almış olduğun nasıl bir eğitim görmeden yorum yapmam mümkün değil ama eğitimin kötüsü olmaz diyorum.Mutlaka sana çok şey kazandırmıştır buna eminim.
    Firma olarak aldığınız ilk yardım eğitimleri sonunda sanırım ilk yardımcı sertifikası aldınız ve ilk yardımcı kimliğiniz var. Bu durumda ilk Yardım yapmanızda sakınca söz konusu değil. Ki zaten kaza anında ilk yardım yapmak yalnızca ilk yardımcıların değil herkesin görevi.
    İlk yardım bilmeyen birisi bile hasta veya yaralıya dokunmayıp 112 'i ararsa bu da kişiye yapılan en büyük ilk yardımdır.

İlgine teşekkür ederim

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bnede sizin gibi düşünüyorum yengecim de bazı arkadaşların aklına takılmış o yüzdenn sordum zaten mag üyesi olduğumuzda otamatikman sivil savunmayada üye olduk heralde sivil savunmacı olarakrt müdahale etme şansımız oluyor.
    ben şahsım adıma işyerinde iyi bir eğitim aldım zaten dediğiniz gibi hem sertifikam hemde kimliğim var teşekkürler

13. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Yine de eğitimlerle ilgili bilgi almak istersen www.ilkyardim.org.tr adresinden bize ulaşabilirsin. Orada 23 ilde toplam 34 ilk yardım eğitim merkezleri iletişim bilgileri var.Bize ulaşabilirsin.:)

14. furumar

furumar ali

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.750 Gr aynalı sazan
    sevda yenge çalışmalarınızda başarılar keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa

15. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Yengecim bilgiler için teşekkürler.

16. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.:)

17. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim Kuğuluya beklerim :)

18. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Yenge yarın günübirlik Bursaya gidip dönmem lazım eğer bir aksilik olurda gitmesem mutlaka katılmak isterim.
    Başarılı geçmesini canıgönülden dilerim.

19. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    selamlar sevda abla.bilgi ve emeğin için çok teşşekkürler...buna katılmayı bende çok isterdim ama görev için yarın bilecik'e hareket edeceğiz erkenden..mazur görürsün artık...bide daha sonra sertifikalı ilk yardım kursunu nereden alabilirim?

20. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg

Sevda Hanım, ilkyardım yaralının / hastanın hayatını kurtarmakta en etkili unsurlardan biri bildiğim kadarıyla. bu konuda bilinçli ve bilgili olmamız için emek harcayan herkese ve Kızılay çalışanlarına çok teşekkür ederim. Hem balıkta, hem de özellikle İstanbul gibi topun ağzında şehirlerde bu konu çok önemli bence.

Verdiğiniz linkten siteyi açamadım, sanırım internet bağlantımdan kaynaklanıyor. Kısaca adres veya telefon verebilir misiniz İstanbul (avrupa yakası) için? Cumartesi zamanım olursa gitmek isterim.

Rasgele