Dünyanin Tek ölümsüz Canlisi

Konu, 'Genel Konular' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Turritopsis nutricula' adı verilen ve çapı sadece 4-5 milimetre boyunda teknik olarak "hydrozoan" olarak adlandırılan bu canlı, ömrünün sonuna geldiğinde ya da yaşamını sürdürebilecek koşulları bulamadığında, denizanasına dönüşmeden önceki evreleri olan 'polyp'e geri dönüyor, bir süre sonra da tekrar denizanası oluyor.

Bilim adamları tropikal sularda yaşayan 'Turritopsis nutricula'nın okyanuslara, gemilerin limanlara girmeden önce attıkları safra sularıyla yayıldığını düşünüyor.

Uzmanlar 'Turritopsis nutricula'nın hücre yapısında görülen bu değişimi çözebilirse insanoğlu da ölümsüzlüğün kapısını aralayabilecek. Timesonline

ALINTI RADİKAL GAZETESİ 27/01/2009

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    paylaşım için sağolasın cumhur abi:) :)

ama ben buna bir bu eksikti derim şahsen benim bu ülkede olsun dünyada olsun ölümsüzlüğüne katlanamayacağım insanlar var :mad: :mad:

3. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Bilime her zaman saygı duyalım lakin ölümsüz olmak asla imkan dahilinde birşey değil.
    Aman gözüne gurban olam haberi alıntı yapana saygı ve sevgimiz vardır. Yanlış anlaşılmaz inşallah..
    İnancımızda bir boyuttan başka bir boyuta geçerken bize göre ölmek demekse öbür boyuta doğmuş oluyoruz..
    Selam ve sevgiler

4. Metfox

Metfox Arda

Bu inançtan inanca değişir abi . Sonuçta bu canlı bi insan değil bi ruhada sahip değil o yüzden öbür taraf gibi bi derdi de yok . Mantık dahilinde bence.

Son düzenleme: 27 Ocak 2009
  5. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    1. Tüm canlılar bir ruha sahiptir. Bu mikro organizma dahi olsa bir amaç için yaratılmıştır ve taşıdığı o ruh sayesinde yaşamını sürdürebilir,(Silah sesinden korkan av hayvanları,sahibini gördüğünde sevinç gösteren köpekleri ,bilinen çoğu canlının yavrularını koruma iç güdüsü vs.. gibi tepkileri görerek canlıların ruhsuz olduğunu düşünmek olanaksızdır ).Her varlık kendi türünün ve diğer canlıların yaşamını sürdürebilmesi için ölür..

2. Öbür taraf hakkında "dert" olarak belirtmen benim inancıma çok ters olup ifadeni farklı bir şekilde değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim....!!!

İnsanoğlu var olduğundan bu yana ölümsüzlüğün yollarını aramıştır ancak böyle birşey mümkün değildir. Mümkün olsaydı zaten yaşam mücadelesi olmayan bir hayatında anlamı kalmazdı.

6. Metfox

Metfox Arda

Ölümsüzlük imkansız diyorsunuz o zman neden kıyamet alametlerinde 'İnsanğolunun ölümsüzlüğe ulaşması'' var ? Ben sizin inancınıza birşey söylemiyorum ama buda benim inancım .. Bütün müslümanlar aynı şekilde inanç göstermezler. Sizinki farklı benimki farklı başkalarınınki de farklıdır ben böyle öğrendim sizde öyle öğrenmişsiniz.. olay bu .. Dünyada o kadar şey oluyor ki ( gerçek ) çoğu insan inanmıyor ama inanmamak fayda etmiyor.. çünkü gerçek.ç

7. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, lütfen konu dinsel bir konuya dönüşmesin. Aksi halde bu konuda herkesin farklı farklı fikileri ortaya çıkar. Bu konularda her zaman tartışma çıkmıştır ve konular silinmiştir. Ama Cumhur bey burada güzel ve bilimsel bir haber paylaşmış. Bence gerekli saygıyı hak ediyor. Lütfen bu konularda biraz daha dikkatli olalım. ;) Bundan sonra yazılacak mesajlarda bu konulara değinilmezse seviniriz.

8. Metfox

Metfox Arda

Tamam abi . Problem yok özür dilerim. Cumhur abi sağol paylaşım için.

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abla abla :D sennur abla

benim düşüncem şuki ölümsüzlükten ziyade çok çok uzun süre hayatını sürdürebiliyo olması bence bi süre sonra hücre deformasyona uğrar gibime geliyo ama tabi uzun araştırmalar gösterir bu çelişkinin cevabını umarım bilime ve insanlık adına yeni teknoloji ve olanakların bulunması için bi anahtardır bu canlı paylaşım için teşekkürler :)

10. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Her canlı ölümü tadacaktır. Bu dünyada ölümsüzlük yoktur.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.