YAYIN BALIĞI KEDİ BALIĞI VATOZ BALIĞI SOM BALIĞI YILAN BALIĞI KEDİ BALIĞI EN BÜYÜK YENGEÇ KILIÇ BALIĞI BARKUDA BALIĞI KÖPEK BALIĞI KÖPEK BALIĞI PULLU SAZAN SAZAN
Baliklar gercekten büyük.... Yanliz kilo, en, boy yakalandigi ülke ??? Amatör arkadaslar mi, ticari balikcilar mi almis bu baliklari... 1. resim: Yayinbaligi biraz kücük geldi bana... 2. resim: 1. Kedi baligi.. 3. resim: en boy, kilo...amatör, ticari? 4. resim: Üremesini sonlanmis bir erkek somon baligi...herhalde pili bitmis, sudan ölü olarak alinmis? Bilemiyorum....yanliz bu oltayla alinmaz 5. resim: Yilan baligi mi bu? 6. resim: 2. Kedi baligi.... (bu oltayla alinmaz.... karaya vurulmus) (Latin: Regalecus glesne) 7. resim: 8. resim: Kilic mi bu? kac kilo 9. resim: Konu basligiyla ne ilgisi var... 10. 11. 12. resim: Ne cins? Kac kilo? Kim almis? Sportif mi bu?? 13. 14.: ....yok biraktim... Demek istedigim su: Google'dan resim bulmak kolay..... yanliz güzel bir paylasim olabilmek icin üstünde biraz daha arastirman lazim di derim..
Teşekkürler.6.Balığın adı kağıt balığıdır.Tarafımdanda 1 metreliği tutulmuştur.Resmi istenirse yollarım
Vedat dede bi gösterebilirmisin.Yanlış anlama inanmadığımızdan değil bunu çok iyi biliyorsundur , yeni resimler görmek hoşuma gidiyor
bir belgeselde kedi balığının çok daha büyüklerini görmüştüm. neresiydi tam hatırlamıyorum ama nehirde ağlar ile çevirip yakalıyorlardı. hatta belgeseli çekenlerde türünün devamı için bubalıkların korunması gerektiği hakkında araştırma yapıyorlardı. Türü son bulmuş sanılırken oysa her sene kocaman kocamanlarının yakalandığını gösteriyordu ki adamlar balıkçılar ile ağ sererek bu resimdekinden çok daha büyük 2-3 tane yakalamışlardı adamlarda para karşılığı balıkları geri bıraktırmışlardı Yanlış hatırlamıyorsam national geographics kanalında izlemiştim...
1. resimdeki yayın balığı içinde daha büyüklerinin yakalanmış olacağını düşünüyorum çokta büyük gözükmedi gözüme. Ayrıca gene ilk resimde soldaki adamın yüz ifadesinden garip düşüncelere kapıldım Vedat beyin bahsettiği kağıt balığının da daha büyüklerini görmüştüm tvde yengeç için discovery tv deki yengeç avı programını tavsiye ederim koskocaman yengeçler var. Somon balığıda sevgili Tuna Hunter ın bahsettiği gibi balığın çiftleştikten sonraki son dönemi yada öldükten sonraki dönemini gösteriyor. Somonlar yanlış bilmiyorsam denizde iyice yağlandıktan sonra çiftleşmek için derelere girdiklerinde ölene kadar yemek yemiyorlardı. dolayısı ile oltayada geleceklerini düşünmüyorum... ama emin değilim