dürbün almaya karar verdim, bu Ürün Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Uzman06 tarafından paylaşıldı.

1. Uzman06

Uzman06 Nadir

Değerli arkadaşlar ilk konu olarak bunu paylaşmak istedim bende bir olta balıkçısı olarak kendime bir dürbün almaya karar verdim ama bu dürbün konusunda fazla bir bilgim yok. Bu ürün hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar varsa sevinirim.

Özellikleri Bu

Avec KS-821 Spirit Dürbün
    8x ZOOM
    21 Merçek Çapı
    Boyuna Asma İpi
    Cam Temizleme Bezi
    122m ile 1000m arası yakınlaştırma

2. A.Erdem

A.Erdem Ayhan

Dürbün için ne kadar bütçe ayırdığınızı bilemiyorum ancak, bence bu ve benzeri ürünlere 25-50 TL ödemektense yaklaşık 150-200 TL'ye 15-25 metre görüş menzili olan gece görüş dürbünleri var. (gerçekliğinden şüpheliyim ancak, büyük oyuncakcılarda mevcut)
    Google'da "gece görüş dürbünü" olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum.
    http://www.avcim.com/?urun-4470-Spy-Gear-Casus-Gece-Durbunu.html
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/4x30-gece-gorus-isikli-durbun-63931848

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kısa mesafe dürbünü bu..bununla uzak mesafelere pek bakılmaz..8x yaklaştırma.takribi 100mt deki hedef 15 20mt gibi gözükür...
    ön mercek çapı 21mm oldukca küçük..önden ışığı fazla alamaz..uzak dağ tepe seyredecekseniz x i fazla mercek çapı büyük dürbün bakmanızı öneririm..tabiki marka..

4. Uzman06

Uzman06 Nadir

Öncelikle yorumlarınız değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Dürbün konusunda fazla bilgim olmadığı içinde siz arkadaşların fikirleri benim için çok ama çok değerli evet sanal marketler üzerinden baktım %50 indirim yapılmış bu üründe ama 100 metre olayı da bana pek cazip gelmedi idi. Google üzerinden araştırma yaparken bu siteyi tercih ettim. İyi ki de etmişim. Güzel bir dürbün içinde 200TL verecek durumdayım. ;) güzel bir şey olsun istiyorum.

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gece görüş dürbününün ticareti yasaktır:) ..linkini verdiğiniz dürbün oyuncak:)

6. Uzman06

Uzman06 Nadir

Peki başka önere bileceğiniz bir ürün var mı?

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    taşımasında sıkıntı yok derseniz şu dürbünü tavsiye ederim..
    http://www.garantisite.com/DURBUN-K...E-20x80-100048MT-DEV-DURBUN-GELDI,PR-113.html

bende bunun bir alt modeli vardı..bu siteden almıştım..uzak mesafe atışları için almıştım..

http://www.garantisite.com/Teleskop...t1000mt-Uzay-Ve-Doga-Icin-Teleskop,PR-38.html

şuan için 3 tane tüfek dürbnüm var..40x li olanı var..24xli olanı var ve bunların ön mercek çapları 50mm:) diğeri 4x32..

önceki gün 3.9x32 tüfek dürbünü sattım denizli ye..oldukca net idi,,180tl ye verdim..

firma yetkilileri gayet hoş sohbetli insanlar..amacınıza yönelik tarif ederseniz yardımcı olurlar..daha başka dürbünlerde var..

8. A.Erdem

A.Erdem Ayhan

Ticareti yasak dediğiniz dürbünler internette her yerde satılıyor. Verdiğim linklerdeki ürünlerin ne kalitede olduğunun da farkındayım. Oyuncakçılarda satıldığını da belirttim.:)

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    İnfra red li dürbünler zebil gibi hemde ucuz . kırmızı ışıklı olanları şu an binalarda bile kullanılıyor. seyyar polarize lensli olanlarda var, yeşil değil siyah beyaz :) ama göz için inanılmaz zararlı...

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Avrupa ve bulunduğun ülke Bulgaristan dahil çeşit çeşit gece görüş dürbünlerinin bizde herşeyin yasssak olduğu gibi burada adım başı ve yasal olarak hiçbir belge ruhsat yada bulundurma belgesi ayakları tuzakları gerekmeden bu gibi abuk subuk belgeleri çıkartmaya zorlayıp vatandaşın beynini patates etmeden soymadan av ve balıkçılık dükkanlarında satılması beni hep şaşırtmıştır hatta bütün dünyada ruhsat gerektirmeden satılan bu ürün bizde neden ''yasssahtır''tükkan önüne park etme yassak,evinin önüne park etme yassak,yurtdışında yaşarım senede bir evime mahalleme gelirim gecenin bir saatinde aracımı park ederim beni unutmuşlardır tanımazlar yassahh,,,bütün dünyada şöyledir yol arabaya ait kaldırım yayaya,dükkan kiracısına yada sahibine dükkan sahibi dükkan dışına veya önüne en ufak birşey çıkaramaz ve dükkanın kapısı dışına karışamaz eğer karışır ise senin de arabanı onun dükkanının içine sokmaya hakkın var:)o yüzden yolun kenarıda neresi olursa olsun park edilmez levhası yoksa araca ve sürücüsüne ait çünkü herkes neye ne kadar hakkı olduğunu biliyor...of ne doluyum şu yasaklar konusunda iyi ki gözüm görmüyor..şu an bende 2 tane gece dürbünü biri silah üstüne montaj Türkistanlıdan aldığım diğeri de direk kask gibi kafaya takılıyor 1 adet normal dürbün var zaten ilk gece dürbününün birini 15 sene önce Beyazıt meydanında doğu Türkistanlı birinden almıştım 500 lira demişti 50 liraya 50 lira olmasının sebebi de benim Polis olduğumdan şüphelenmesiydi:)diğer gece dürbününü 2 sene önce aldım onun fiyatı 1.780 leva yani 2.000 tl'ye yakın optiği Carl Zeiss'miş içindeki gece görüş aynası son nesil en kalitelisiymiş miş de miş ama kafana geçir zifiri karanlıkta orman patikalarında yemyeşil görerek koştır dur hemde birtarafını bir dala çizdirmeden o yüzden 20 liraya ne gece dürbünü olur nede o dürbünden hayır gelir al bir tane marka kuvvetli bir dürbün sana herzaman hizmet etsin selamlar

12. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Olta balıkçısı olarak dürbüne ne yapacaksınız onu anlamadım ben .

13. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
  14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    onlar başka dürbünler..onların özellikleri farklı..güvenlik kuvvetlerinin kullandıkları gece görüş dürbünleri farklı klasmanda aletler..

İnfra red li,her yerde var..gece görüşlü güvenlik kameraları var,,aynı klasmandalar..
    sony video kameramda gece görüşlü..ama mesafesi kısa..:)

15. A.Erdem

A.Erdem Ayhan

Şimdi bu 30-40 liralik ucuz, daha doğrusu oyuncak olan gece görüş dürbünleri, gece çadırımızdan veya oturduğumuz yerden oltaları veya mantarı görmemizi sağlar mı sağlamaz mı ? (mesafe 5-10 mt)

16. Uzman06

Uzman06 Nadir

Bence kara avı olsun balıkçılık olsun her ikisinde dürbün şart artık ülkemizde özellikle sulama göletleri kiralanmaya başladı. ( Kiralayacak yada satacak bir şey kalmadı ) bununla birlikte kiraya alan adam araç gireceği noktalara çelik halatlar çekiyor ve araçların girmesine izin vermiyor en azından bir dürbün olursa yol vs var mı diye bakarız :)

Gerçi kiralanan göletlerde balık filan da bırakmıyorlar adamlar ağ ile göleti bir güzel temizliyorlar dinine kadar olta balıkçısına da bir şey kalmıyor.

17. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    O zaman ok. Ticari amaçlı bir kiralama yapılacaksa ve geniş bir alanı kontrol etmek zorunda kalacaksanız haklısınız .Hatta o zaman paraya kıyın en alasını alın :)

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sanmıyorum o kadar uzak göstereceğini 10mt..sony kameranın gece çekim kalitesi bile kötü.yani o bildiğimiz gece görüşü deyil...40 50tl lik bir ürünü düşünemiyorum bile..benzer ürünlerden getirtip,aynı gün kenara atanları biliyorum..havalı tüfek fobisi meraklıları..
    kamışa ışıklı zil takın yahut fosforlu çubuk..yine aynı şekilde fosforlu çubuk takılan şamandıralar var....5 10mt için dürbün ile takımları gözetlemekidk

40 50tl lik dürbünden medet ummayın derim..ona takılacak küçük boy pilin fiyatı 10tl civarı..hele birde onun daha küçüğü ise..nadir bulunan pillerden..25 ile 35tl arası..çinlilerin kullandıkları piller bizimkilerden deyiller..pul şeklinde pilde kullanmış olabilirler..5tl den başlar bunlar..yahut al bir ufak fener aç kapa yap gözetle..bu kadar kısa sürede..balık ürkmezki...balığa gözünü gösterme,olduğun yerde hareket etme..olay bundan ibarettir..

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aracınızın ışığının aydınlatacağı alan yanında,,en iyi gece dürbünü bile sınıfta kalırhihi

20. Uzman06

Uzman06 Nadir

Arkadaşlar ben gece kullanacak bir dürbün istemiyorum. Normal şartlarda kullanacağım bir ürün arıyorum :)