30 Temmuz 2012 Bu pisi balığınıda dayımın tekneye yüzerken gördüm. Kardeşime bak şimdi falan dedim balığı gördü. Sonradan direk vurdum kıyıya çıktım. Bayağı iriymiş. Dahada küçük pisilere sıkmam. Bugün 1. resimde görünen zarganayı vurdum. 1 dil balığı, 2 ahtapot ama küçüktü yem olarak kullanacağım ve birde resimdeki pisi.
tebrik ederim.ilk resimde tam olarak görülmeyen zarganayı zıpkınlamı vurdun kardeşim?nefesine sağlık.
Çağdaş sanırım yüzülen bir sahilde veya yakınında av yapıyorsun. Senin her avını gördüğümde içim cız ediyor. O elindeki tüfek tehlikeli bir silah ayrıca. 2 sene önce denemek için bende almıştım. 3-5 kere tetik düşürdüm ve korktum. 2 senedir de arabanın bagajında duruyor. Bir daha da denemedim. Sahil gibi yerlerde zıpkınla dalmak veya yüzmek çok tehlikeli. Yapacağın bir hata senin ve bir başkasının ve ailelerinizin tüm hayatını değiştirecek, belki de geri dönüşü olmamasına. Kesinlikle yüzülen bir yerde böyle bir aktivite yapmamalısın. Biliyorum ki durmayacaksın. Dur da demiyorum ama en azından yanına bohçacı olmayan bir badi abi bulabilirsen çok güzel olacak. Vurduğun zarganaya ise yazacak bişey yok. Ayrıca vurduğun balığı satman da hiç iyi olmamış (önceki avında görmüştüm) Seni heveslendirmek için almıştı sanırım tanıdığınız. Bu sana yalnızca avlarını para olarak görmene etki edip, sana gereksiz bir hırs verecektir diye düşünüyorum. Hırstan arınarak saygılı, ölçülü, kararınca, sağlıklı avlar yapmanı ve seni yönlendirecek kaliteli bir badi abi bulmanı temenni ederim.
Sevgili Çağdaş, 'Durmak yok'şeklinde başlayan mesajına istinaden,eğer bu şekilde sargan vuracaksan,vurduğun balığıda satacaksan lütfen'dur'...Yaşın çok genç olduğu için farkına varmadan hata yapabilirsin,bu açıdan Volex 21'in sana yaptığı tavsiye çok önemli ve değerli...Lütfen kendine,amatör balık felsefesini içine sindirmiş iyi bir abi bul,hem ondan av tekniklerini hemde amatör balıkçı ahlakını almaya çalış...Kurallara uygun,ticari getirisi olmayan bol avlar dilerim...
Bulabilsem çok güzel olur zarganayı vurmak zor oldu pisi ise kolaydı ama daha çok insanların olmadığı saatlerde açıkta geziyorum.
İzmarit kadar zarganaya yazık be kardeşim. Hele bi düşün bu forumun bile binlerce üyesi var. Bunun misli misli balıkçıyıda düşün forum üyesi olmayan. Hepimiz yılda bitane zargana alıkoysak böyle izmarit kadar, 2 seneye zargana kalmaz. Ha izmarit diyorumda sigara izmaritini kastediyorum. Bilindik bi tür olan izmarit balığını değil. Keşke ondan vursaydın bu izmariti vuracağına.