Düşündüğümden de büyük bir Torik (Altıparmak). 11Ekim 2009 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sivrice'de güzel bir pazar sabahı, kahvenin önü balıkçı arkadaşlarla dolmuş, sabah sohbetlerini yapıyoruz, kimi teknesinden bahsediyor, kimi ağlarından ben de, hangi balıkların olduğunu öğrenmek istiyorum, Lüfer görünmüyor, fakat akya, barakuda ve torik gördüklerini söylüyorlar, çayımı içtim, ikici çayımıda hemen söylediler,fakat yerimde duramıyorum,içmeyeceğim,ben hemen gideyim, Torikler ve barakudalar beni bekliyor, deyip limanın yolunu tuttum.
    Teknemin son kontrollerini yaptım, takım çantam yanımda, yakıtım, suyum, meyvam her şey var, hareket edebilirim, bastım gaza, içim kıpır, kıpır sanki ilk defa balığa çıkıyorum, şimdiden heyecanlanıyorum torikleri, barakudaları düşünüyorum, gideceğim mera 3 mil uzaklıkta, bu arada takımlarımı hazırlıyorum, hangi rapalayı çekeceğime karar vermedim, rapala kutumun kapağını açtım, çoğunlukla yazuri serisi, bu sefer rapalamı değiştireceğim, barakudalara uygun
    koyu siyah renkte olan yozuri, floting 13 cm olanı taktım, meraya yaklaşırken koyverdim rapalayı, heydi bismillah deyip başladım sırtıya.
    Eeeee dile kolay aralıksız, 12 seneden beri sırtı ile balık avlıyorum, toriklerin ve barakudaların nerelerde yakalanacağını tabiki benim bilmem çok doğal, zira ne kadar yorik ve barakuda yakaladığımı ben de bilmiyorum ama bir hayli fazladır.
    Dolaşıyorum, bu sefer balığı bulamadım, hava da gün doğusundan esiyor, çok kaba dalgalar var, balıkçı pantolonumu ve yağmurluğumu giydim, her an ıslanabilirim, olmadı, olmadı rapalamı değiştirmeye karar verdim, bu sefer gene tobi maru mavişimsi 10.5 cm olanını taktım, iğneleride VMS kaliteli bir marka, balık avımdan sonra tatlı suyla yıkasamda çabuk paslanyor, her defasında dikkat etmem lazım, gene dolaşıyorum, oynak falanda göremiyorum, balık bulucu arada sırada ötsede gene balık yok, yavaş, yavaş çapari yapmayı planlıyorum, hava da kalmaya başladı, sonra da gene mercana bakrım diye düşünürken, aniden bir vuruş sanki takımı elimden alacak, bu ne ya... demeye kalmadı balık deli gibi çekiyor, dur, dur diyorum, neyse biraz sakinleşti, geliyor, fakat daha evvelki balıklara benzemiyor, gayet sert bir şekilde asılarak geliyor,
    çok dikkatli olmalıyım, bu balığı almam lazım, eğer rapala balığın ağzında kurtulmadıkça balığı mutlaka alırım diyorum, bazen aniden bırakıyor, bu çok sağlam takılmış, fakat hiç boşluk vermiyorum, balıkla oynayıp yoracağım,
    balığı tekneye yaklaştırmadan yormak istiyorum, bu gelen balığın torik olduğunu biliyorun, balığı son kurşuna kadar çekiyorum, balık tekrar geri yol istiyor, hiç itiraz etmeden ama devamlı sıkı sıkı tutarak yavaş, yavaş yol veriyorum, yani çekerken de yoruyorum, salarkende yoruyorum, aşağı yukarı 20metre kadar sal, çek oynuyoruz, epey bir zaman geçti , çekmeyi fazlalaştırıyorum ince misinaya kadar geldi gördüm balığı, valla bu sefer düşündüğümden de büyük, hem de çok büyük, hele suyun içersinde parlaması ve yansıması insanı heyecanlandırıyor, balık yaklaştıkça boyu postu meydana çıkıyor, balığı elle almam imkansız, kepçeyle almam lazıl, fakat kepçede biraz ilerde, yani her şeyi düşündüm kepçemi yanıma almayı, elimin altına almayı unutmuşum, balığı çok yaklaştırdım, kafasını suyun yüzüne çıkarttım, sağa ve sola kafa atsada biraz sakinleşmesini bekliyorum, kepçeyi almam lazım, ve bir hamle yaparak, sağ elimde misinanın ucunda bir balık ve sol elimle kepçeyi almayı başardım, bu arada balık biraz hırçınlaşsada, balık kepçede artık,iki elimle birazda zorlanarak tekneye aldım, ilk başta bir ohhhhh çektim, bu balık bu sefer beni biraz yordu, fotoğraflarını ve videosunu cekebilirim artık.
    Bugünkü güzellikleri ve sevincimi sizlerle paylaştığım için çok mutluyum,
    sizlere de güzel avlar dilerim. Hoşçakalın.:):):)

Torik teknede artık. Video, tıklayın.:)

http://picasaweb.google.com/orhan.k...hkey=Gv1sRgCIGlzqL35YfYeA#5391319524396952050

2. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Tebrikler.......çok güzel bir av...şahane bir balık.Darısı başıma :)

3. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    :p Sevgili Orhan ağabeyim,ilk kutlama benden olsun istedim.Tebrik ederim.Maşallah oldukça yakışıklıymış torik.Zaten senden kaçmazdı,onlar özellikle senin oltayı arayıp buluyorlar.:)Şansın her daim açık olsun ağabeyim,ellerinden öperim,sağlıcakla kal.:)Yasin beni geçmiş:):)

4. noauida

noauida murat işcan

Usta !

Orhan ağabey tebrikler ,çok güzel bir balık daha çekmişsiniz.Kısmet olursa birgün mutlaka sivriceye uğrayıp tanışmak isterim;şu ara babakale'ye çok gelip geçiyorum ancak fırsat olmuyor.

5. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    sana da böyle büyükleri yakışıyor Orhan abi..
    TEbrikler

6. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

tebrikler güzel balık

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hey babalar be!!!!
    Zor tahrik olurum ama oldum artık,bende peşlerindeyim.
    Cadde ve sokaklarını işgal edebilirim.Müsade varmı?:) :) :)
    Sevgilerimle

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

orhan abiye tebrikler yine güzel bir torik klasiği oldu artık ama hepsinin hikayesi ayrı güzel:)

vedat amca kıskanmamak elde değil..sanada böyle güzel balıklar daha önce mutlaka rast gelmiştir..ama peşlerine düşmemek yanlış olur yolun açık olsun..:)

9. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

orhan abi tebrikler gerçekten çok güzel anlatım ve bir okadar anlatımın kalitesinde bir av olmuş çok yakışılı torik aının her daim bereketli olması dileğiyle rastgele

10. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    orhan abi sen nadir kalmış bir ustasın !

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Orhan Abi tebrikler. Senin sıcakkanlı ve sevecen birisi olduğunu denizdeki balıklar bile öğrenmiş olmalılar ki, hergün birisi tekneye atlıyo. Selam ve sevgiyle...

12. izmirli erdal

izmirli erdal erdal

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1200 gram çupra ıldırı
    orhan baba,av hikayeni okumak insana öyle güzel duygular hissettiriyorki,sanki avı ben yaptım.trofen ayrı güzel,balıgın denizden çıktıgı zaman renklerinin güzelligi hikayesiyle birleştiginde doyulmaz oluyor,bizi böyle avlardan sakın mahrum etme oldumu.teşekkürler ve saygılar.livarın hep böyle güzelerle dolsunki,bizde bilgilerinden faydalanalım.....:) :) :) :)

13. LapinCash

LapinCash

Hey maşallah dede baştan sona okudum şişkoymuş ama biraz :D

14. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Abicim canlı canlı torrik nede güzel görünüyor.
    Orhan abi sen biraz zayıflamışsın, inşallah sağlık problemi değilde isteğinle olmuştur.

15. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Orhan Bey,
    Nefis bir av olmuş. İnşaallah en az ve küçük avınız böyle olur. Böyle avlardan sonra istavrit veya küçük balıkların sizi tatmin edeceğini hiç zannetmiyorum. Avınız bol, gününüz neşeli, sağlığınız daim olsun dileklerimle,
    Süheyl Başak

16. KuzeyBulut

KuzeyBulut Kuzey

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve
    Favori Makine:
    OKUMA-RAW-11SS
    En İyi Avı:
    Levrek 5.600 Gr.
    Tebrikler Orhan bey ;
    Güzel avınız vesilesi ile genelde misafir olarak takip ettiğim sitenize ilk yazımıda yazmış olayım .
    Sivrice ve Asos kıyılarının hem balık çeşitliliği hemde kıyıdan ve tekneden verimli olduğunu herkes biliyordur .
    Eminimki bu güzel mekanda hem çeşit olarak hemde bolluk olarak güzel raporlarınız devam edecektir .

Bereketli ve güzel avlar dileği ile Saygı ve Sevgiler ..

17. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Orhan Abi, nefis bir av yakalamissin.. Gönülden tebrikler.. Uzmanligin kesinlikle tartisilmaz :)

18. GOZTEPELI

GOZTEPELI SINAN

orhan abı
    senı ıyı gordum.17 ekım gıbı oralardayız.Kısmetse ugrarız.Cok guzel balık bu gıdısle 1 ton lakerda yaparsın
    saygılar

19. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    orhanbaba affina siginarak diyeyim;boyle giderse size bu sitede torikbaba lakabi takilabilir:D(lakaplardan hoslanmayan biriyseniz simdiden ozurdilerim)

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ne lakerda olur ama bundan...