merhaba arkadaslar okulun tatil olması sebebi ile memleketim düzcede bulunmaktayım ve bos olan vakitlerimi kucuk melende avlanarak geciriyorum.avladıgım yer aykut betonun az ilerisi bu civarda avlanan arkadaslar bilirler burada melen sarısı dedikleri bir balık varmıs acaba turu nedir tam adı nedir balıgı tanıyan arkadaslara soruyorum balıgı gormek kısmet olamadı daha ama avlamayı denemek istiyorum herkese bol avlar rastgele
çağrı merhaba, aykut betonun oraya kadar çıkmadım ama bizim melende tuttuğumuz balıklar belli, melen sarısı diye tabir ettikleri balık, nedir bilmiyorum ama iki secenek var, ya ot balığı yani bir sazan türü yada bıyıklı balık olduğunu tahmin ediyorum. melen nehrinde,derelerimizde çıkan balık türleri belli otbalığı, bıyıklı, kaya balığı, tahtabalığı, akbalık , yayın gibi türler var, büyük melenin uzantısının buluğu ve sellerden meydana gelmiş küçük su birikintisi; küçücük bir gölet de diyebiliriz, merada ise turna balığı var bir çok kişinin bildiğini zannetmiyorum, eğer orası bozulmamışsa turna balığıda yakalanabilir, ama orayı tarif ile anlatmak mümkün değil. göller, göletler ve barajlarımızda ise, yayın, ak balık, kızılkanat, sazan gibi balık avları yatpım.
Yavuz abi imzana hastayım bıyıklı balık halen devam ediyor, burada balıkmı olur dedirtecek çok sığ taşlıkların arasında dahi alınıyor. tatlı suda tutması en zevkli ve basit balık. çok fena asılıyor.
herkese tesekkurler abi ama adamlar sapsarı olan ve oltaya gelmedigini iddaa ettigi bir balık var tırıvırı ile tutmaya calısıyorlar gidip dayı bu yasak oltan var oltana tırıvırı yerıne kanca taksan daha basarılı olursun dediginde birde tersliyorlar.neyse bugun fly ile sansımı deniyecegim orada insallah guzel bir av raporu geliyor bugun
abi ben fazla mesaj atmasamda forumu her gun takip ediyorum evet baya bir düzceli var ama cogu düzce dısında yasıyor.aslında kucuk bir grupla denizde yada merkeze yakın bir yerde bi av yapıla bilir
hayatta oltaya gelmez o balık.boşa yorma kendini irilerinde belirgin bıyık olur. elimle çok yakalamama ragmen oltayla sadece bir kere yakaladım o da herhalde tesadüftü. öyle sanıyorum ki kumun veya çamurun içindeki minik kabuklularla filan besleniyor.
düzce yöresinde kum balığı veya melen sarısı diye bilinen,bazı bölgelerde dargın diye bahsedilen balık.bugüne kadar bir kez Hasanlar barajında hamur ile yakaladım(ilk ve son,bir daha da denk gelmedi )
biz melen sarısını bol olduğu zamanlar aykut betonun orda tavuk bağırsağıyla yakalıyorduk.heralde şimdi pek satılmıyor tavuk bağırsağı
vay be yosun ha meğer yosunmuş bu muamma.teşkler video için. Çağrı bu balığa bzim köyde sarı balık deniyor.şiraz,bıyıklı,dargın filan yere göre adı değişiyor.