düzce kücük melen

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ace tarafından paylaşıldı.

1. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    Ne yazıkki avım yok henüz
    merhaba arkadaslar okulun tatil olması sebebi ile memleketim düzcede bulunmaktayım ve bos olan vakitlerimi kucuk melende avlanarak geciriyorum.avladıgım yer aykut betonun az ilerisi bu civarda avlanan arkadaslar bilirler burada melen sarısı dedikleri bir balık varmıs acaba turu nedir tam adı nedir balıgı tanıyan arkadaslara soruyorum balıgı gormek kısmet olamadı daha ama avlamayı denemek istiyorum herkese bol avlar rastgele

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    çağrı merhaba, aykut betonun oraya kadar çıkmadım ama bizim melende tuttuğumuz balıklar belli,

melen sarısı diye tabir ettikleri balık, nedir bilmiyorum ama iki secenek var, ya ot balığı yani bir sazan türü yada bıyıklı balık olduğunu tahmin ediyorum.

melen nehrinde,derelerimizde çıkan balık türleri belli otbalığı, bıyıklı, kaya balığı, tahtabalığı, akbalık , yayın gibi türler var,

büyük melenin uzantısının buluğu ve sellerden meydana gelmiş küçük su birikintisi; küçücük bir gölet de diyebiliriz, merada ise turna balığı var bir çok kişinin bildiğini zannetmiyorum, eğer orası bozulmamışsa turna balığıda yakalanabilir, ama orayı tarif ile anlatmak mümkün değil.

göller, göletler ve barajlarımızda ise, yayın, ak balık, kızılkanat, sazan gibi balık avları yatpım.

3. Evvelden Büyük melen'de bildiğimiz sarı balık (siraz) olurdu. Odur herhalde...

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Yavuz abi imzana hastayım ;)

bıyıklı balık halen devam ediyor, burada balıkmı olur dedirtecek çok sığ taşlıkların arasında dahi alınıyor. tatlı suda tutması en zevkli ve basit balık. çok fena asılıyor.

5. dude

dude

Epey bi Düzceli varmış forumda yahu.. Hep birlikte küçük çaplı bir toplanma yapabiliriz gibi. :)

6. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    herkese tesekkurler abi ama adamlar sapsarı olan ve oltaya gelmedigini iddaa ettigi bir balık var tırıvırı ile tutmaya calısıyorlar gidip dayı bu yasak oltan var oltana tırıvırı yerıne kanca taksan daha basarılı olursun dediginde birde tersliyorlar.neyse bugun fly ile sansımı deniyecegim orada insallah guzel bir av raporu geliyor bugun

7. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    abi ben fazla mesaj atmasamda forumu her gun takip ediyorum evet baya bir düzceli var ama cogu düzce dısında yasıyor.aslında kucuk bir grupla denizde yada merkeze yakın bir yerde bi av yapıla bilir

8. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    hayatta oltaya gelmez o balık.boşa yorma kendini :)irilerinde belirgin bıyık olur.
    elimle çok yakalamama ragmen oltayla sadece bir kere yakaladım o da herhalde tesadüftü.
    öyle sanıyorum ki kumun veya çamurun içindeki minik kabuklularla filan besleniyor.

9. sazan58

sazan58 S.Şeref

düzce yöresinde kum balığı veya melen sarısı diye bilinen,bazı bölgelerde dargın diye bahsedilen balık.bugüne kadar bir kez Hasanlar barajında hamur ile yakaladım(ilk ve son,bir daha da denk gelmedi )

10. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    elinizde fotografı varmı yada türün adı tam olarak nedir bir bilginiz varmı

11. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    hocam dogrudurda balıgın adı nedir tam olarak türü nedir

12. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    biz melen sarısını bol olduğu zamanlar aykut betonun orda tavuk bağırsağıyla yakalıyorduk.heralde şimdi pek satılmıyor tavuk bağırsağı

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
  14. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    vay be yosun ha :) meğer yosunmuş bu muamma.teşkler video için.
    Çağrı bu balığa bzim köyde sarı balık deniyor.şiraz,bıyıklı,dargın filan yere göre adı değişiyor.