dynema misina

Konu, 'Misinalar' kısmında enes_hasan tarafından paylaşıldı.

1. enes_hasan

enes_hasan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 3 kg
    sayın ustalarım,
    Uzak atışları etkileyen faktörlerden bir tanesi misinanın ince oluşu olduğunu biliyorum. O nedenle 150-200 g kurşunu uzağa fırlatırken kopmayacak kadar ince dynema beden kullanmak istiyorum. Dynema bedeni kaçlık olmalı.test değeri 13 kg olan 0.23 lük dynema beden uygun mudur?

2. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Slm, Hasan;:)

0,23-0,25 oranlarında bir dynema ile 150-200 gr kurşunu uzaklara atmaya kalkarsan; bu kamışa allah ne verdiyse abanman anlamına gelir ki bu da parmakların için pek hayırlı olmaz derim. Uzağa atış için incelik geçerli ama doğru oranda. Örneğin, 60-70 arası konik bir surf kafada 0,35 ve 0,40 arası yeterince ince sayılır, bu kalınlıkta iyi bir monoflament misina hem istediğin uzaklığa atmana, hem isteğin sağlamlığa hem de parmaklarının üzülmemesine sebep olacaktır.

Kesinlikle iyi düşün derim, rasgelsin....:)

3. Bu incelikteki dynema misinaları makinede kullanmanızı tavsiye etmem..Sebebi ise 100gr boş kurşunu bile atıp çekerken kamışın yüzüklerini kesiyor(porselen olmasına rağmen)..Line roller'ı (misinayı makaraya dolayan bilyalı kısım) daki titanyun yüzükte bile iz yaptı..irice bir balık çekerken sıkışma arttığından makine yağsız kalmış gibi gacır-gucur ediyor..
    Köstekler sürekli dolşıyor hatta düğüm oluyor..işin özü sağlamlığına rağmen derdi çok

İyi tarafı misinanın ucundaki en küçük hareketi kamışta hissediyorsunuz(esneme yok)..Kopacak endişeniz yok..(eğer midyeye sıkışırsa ve biraz açılı çekiyorsanız midye o kadar kolay kesiyorki şaşırıyor ve gözünüzün önünden dolarlar 10 luklar halinde geçiyor...

4. enes_hasan

enes_hasan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 3 kg
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sizi bıktırmadıysam bir sorum daha olacak. Abanarak atacağım makina dam atp 850 fd, kamış dam green cross power surf 390cm lik kamış. Kamışın 200 gr kurşunu uzağa atarken kırılma riski yüksekmidir. Bide ille dynema kullanmak istiyorum, lüferin her vuruşunu hissetmek için parmaklarım pahasına. ne dersiniz.

5. enes_hasan

enes_hasan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 3 kg
    verdiğin bilgiler benim için çok değerli. çok teşekkür ederim.