e-bay'dan bir makina

Konu, 'Makineler' kısmında CoNTRoLLeR tarafından paylaşıldı.

1. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
  2. ozan

ozan Ozan

hehangi bi özelliği belli değil

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Hong Kong dan mal alınmaz. . hiçbir özelliği olmayan bir model.

4. hakan59

hakan59 hakan

Favori Kamış:
    Balzer-Dam kamis-makina
    En İyi Avı:
    Turna 85cm
    ebay den alisveris yaparken saticinin pozitif notuna bakin bununki 99.3 sonradan basiniz agirmaz ve makinayi görerek almak en iyi bu fiyata alinan makinadan hayir gelmez kisaca

5. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Özellikler fotoğrafın hemen altında yer alıyordu sanırım dikkatli bakmadınız yinede teşekkürler

* 1. High Quality, small and light-3.5"x3.5" and 198g
    * 2.4 ball bearings-for big fishes
    * 3. Gear ratio: 5.2:1
    * 4. F(x)=(M,N), F=power,M=ball bearings, N=gear ratio and the direction of F goes with M and N. From this, we can see you could reel it early.
    For example, if same gear ratio, it is easier to reel with 4 ball bearings than 3 ball bearings; if same ball bearings, it is easier to reel with higher gear ratio.
    * 5.Line Capacity:
    * LBS/YDS: 4/180 5/150
    mm/M: 0.15/150 0.18/120
    * 6. Machine cut brass pinion gear
    * 7. Superior line lay oscillating system
    * 8. Quick set anti-system
    * 9. Extral Drag System
    * 10. Zero Vibrative Balanced Rotor System
    * 11. 180 days Guarantee

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    e-bay dan daha önce 4 kez alışveriş yaptım sorunsuz olarak bütün ürünleri teslim aldım. ilginiz için teşekkürler

7. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

çok ucuz da sen bi al bakalım önce güzel çıkarsa bizde alırız:)
    nakliyesi çok tutmuyormu kart işlem masrafı falan ne kadar tutuyorki toplam?

8. burakeren

burakeren ibrahim

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın daha yeni öğreniyoruz
    Arkadaşım Türkiyeye gönderisi yok galiba veya benmi göremedim

9. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Bu makinanın türkiye'ye gönderimi yok malesef.
    Ayrıca ebaydaki gönderim ücretleri genelde makina ile başa maş geliyor yani 15$lık bir makinanın kargosu 13$-18$arasında oluyor. Tabiki satın alacağınız kişinin ülkesine ve teslimat şarlarına göre değişiyor.Ebayda arama sonuçlarının çıktığı sayfada Shipping
    to USA yazan yeri tıklayıp TURKEY seçip save derseniz. ürün ücreti ve kargo ücretini aynı anda görebilirsiniz.

10. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    hocam bilmiyorum bu makinayı aldın mı ama tavsiye etmem. bu satıcıyı biliyorum. daha önce alışverişim oldu. malları dandik. sana http://stores.ebay.com/ClickN-Fish bunu öneririm. nispeten daha iyi bir satıcı ve ürünleride oldukça kaliteli.

11. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Selam

öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ebay üzerinden herşey alınabilir. dikkat edilmesi gereken konu kimin sattığı ve nerede sattığıdır. satıcının güvenirliliği ve bulunduğu ülkeden hangi posta ile yollayacağı önemli konular. ancak en öncelikli konu benim için alacağım ürünün ebay üzerinden almaya değer olması gerekir. mesela ilk dijital fotograf makinamı ebay üzerinden aldım. yarı fiyata malolmuştu. yine seiko saatimi ebay üzerinde üçte bir fiyata almıştım.

ancak %20 veya %30 daha ucuz diye ebay üzerinden alışverişe girmem. çünkü o ürünü garantili almak daha mantıklı. yani % 20-30 fark verip 2 yıl garanti satın almak daha akıllıca.

Bu duruma örnek olarak son fotograf makinamı verebilirim. ebay üzerinden 400 sterline alabiliyorken ben 500 sterlin verip Türkiye'den aldım. 100 sterline 2 yıl TR garantisi alınır.

Ayrıca fiyatı 100 ytl altındaki küçük ürünler eğer TR'de varsa ebay'den alınmaz. posta parası zaten ürünün kendisinden daha pahalı olacaktır.

bunlar benim düşüncelerim tabii ki.

Son düzenleme: 27 Nisan 2008
  12. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    ebay i ben genelde -bilmem bilginiz var mıdır- rc araçlarıma parça alırken kullanıyorum. tr de bu araçların parçaları çok pahalıya geliyor. bu arada geçenlerde bir tane kullanılmış daiwa olta aldım, bakalım yolda geliyor.

13. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    abilerim, kardeşlerim.
    sizlere bu paypal de dispute olayını sormak istiyorum.
    nisanın 20'sinde bir balık makinası aldım ve parasını ödedim. ancak elemandan bir daha ses soluk çıkmadı.bende ebay üzerinden mesaj vs gönderdim ama yinede cevap vermedi ve en son olarak dispute olayını yapmak zorunda kaldım. dispute yi açınca burdanda (yani Paypal) 5 tane mesaj gönderdim ama elemandan yine cevap gelmedi. bu dispute nin süresi ise 17 mayısta dolacak diye bugün bir mail geldi. bende olaya devam dedim ve "I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal" şıkkını işaretleyerek olayın çözülmesini istedim ancak bilmediğim için şimdi ne yapmam gerekiyor?
    yaptıklarımı anlatayım:
    ==yukarıda yazdığım şıkkı işaretledikten sonra "Reason for Escalating Claim" olan yerden "i do not believe we will be able to reach an amicable resolution" i işaretliyorum.
    ==sonra "Additional Information" yazan yerden ilk şıkkı yani "I am willing to provide information to help PayPal investigate and resolve this claim in a timely manner" ı işaretliyorum.
    ==sonra orda bir boşluk var, oraya olayı anlatmamız gerekiyor sanırım. oraya da olayı anlatıyorum, şu tarihte aldım, şunları yaptım, burdan bu kadar mesaj gönderdim falan diye olayı anlatıyorum.ardından altta sağdaki "Escalate to a Claim" yazan yere tıklıyorum.
    ancak, tüm bunları yapmama rağmen şu mesaj beliriyor:
    Some required information is missing or incomplete. Please correct your entries and try again.

ve ayrıca "I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal" i tıkladıktan sonra daha hiçbirşey yazmadan bu uyarı çıkıyor:

"End Communication and Escalate to a Claim"
    We are sorry that you have been unable to resolve this dispute. By escalating your dispute to a claim, you are asking PayPal to review the case and decide the outcome.

ben olayı çözemedim. yardım ederseniz çok iyi olacak. çünkü 17 mayısta süresi doluyor...
    teşekkürler...

14. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    slm

antalya için söylüyorum oradaki fiatların çok daha altında balık malzemecisinden alıyorum hemde en az 3-4 farklı yerden görerek bakarak

15. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Volkan aldığın ürünün linkini eklersen önce açıklamaları bir inceleyeyim.

Sonra bu tür durumlarda nasıl bir prosedür izlemen gerektiği konusunda yardımcı olacağım.

16. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
  17. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Tamam, normal şartlarda Amerikadan USPS ile 2 hafta sürer ama bu değil ki sana 2 haftada postan teslim edilir. Bu işin birde PTT tarafı var. Maalesef en az 1 hafta da öyle sürer. Sonuç olarak 20 gün gayet normal hatta iyi bir süre Amerika'dan Türkiye'ye normal posta ile paket teslimi. Bunun dışında birde paketin gümrüğe takılması olası. Bu durumda süreye fazladan birkaç günü daha eklemende fayda var. O zaman sana postacın gümrük merkezinde bir paketin olduğuna dair yazı getirecek. Sen gideceksin, para yatıracaksın, sıra bekleyeceksin, üç kuruşluk şey için değerli zamanını kaybeceksin yani. Bu yazdıklarım normal şartlardaki prosedür.

Ancak ilk iş satıcıya ulaşmak ve ürünün postalandığından emin olmak ve takip numarasını istemek.

Eğer satıcı ile iletişim kuramıyorsan yani adam cevap vermiyor ise durumu Ebay çözüm merkezine rapor etmek. Sen paypal dediğin için tekrar ediyorum bu dediğim paypal değil Ebay'dir. Yani senin yardım alacağın yer ebay.

http://ebay-us.custhelp.com/cgi-bin/ebay_us.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=104
    Bu da linki.

18. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    çok teşekkürler abim.
    first class ile ikinci haftası aldığım malzemeler hep geldi. bir kere daha priority mail ile alışverişim oldu, o da üç haftaya yakın tutmuştu. ancak bu sefer sorun zaman değil, elimde malzeme ile ilgili hiçbir bilgi yok.benim sorunum da satıcıya ulaşamamam. hani yorum yapıyorlar ya, o kısımdan bakıyorum bugün de verilen yorumlar var. yani eleman hala sağ (bir ara öldü mü acaba dedim, insanlık hali)
    tekrardan çok teşekkür ederim abim.

19. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Rica ederim Volkan,

dediğim gibi sen tekrar satıcı ile iletişim kur, takip numaranı iste ve hatta hangi tarihte postaladığını da sor. Yok adam hala cevap vermiyor ise o zaman sana yolladığım linki kullan ve ebay müşteri himetleri halleder.

20. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Cenk Bişgen abi,
    yardımın için tekrar teşekkür ederim ancak senin verdiğin linke tıklayınca devamında yine paypal e yönlendiriyor ve transaction ıd yi girince sizin bu ıd ile zaten açılmış bir tartışmanız var manasında bir ikaz karşıma çıkıyor. sanırım ben bu olayın üstüne su içmek durumunda kalacağım. az önce ebay den bir kez daha mesaj attım ve bu kişi hakkında negatif yorum yaptım. belki dikkatini çeker de hayırdır, niye böyle bir yorum yaptın diye sorar.
    teşekkürler...