Eagle claw ve matzuo iğneler hakkında..

Konu, 'İğneler' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Hafta sonu bir arkadaşımda gördüm, paslanmaz çelik ve iğneler normalden olabildiğince aşırı keskinleştirilmiş lazer iğneler bunlar.

Her iki markada 6'lı paketler halinde sunulmuş, fiyat biraz pahalı.. 6 adedi 4TL civarında, iğneler köstekli halde geliyor.

Aslında bu kadar aşırı keskinleştirilmiş iğnelerin faydası olsada, dezavantajlarının olduğu yönleride var.

Yinede ben kaliteli buldum, bir kaç adet aldım denemek için özellikle çember iğne (circle hook) modelleri canlı yem için ideal.

Hemen hemen her türlü ava uygun modeller bulabilmek mümkün, sadece biraz pahalılar.

Kutu modelleride varmış ama sanırım bizim buralarda yok yada ben görmedim.

100 adet mustad 8TL alabiliyorsak, bunun 6 adedi 4TL. Kutular da fiyatlandırma nasıldır bilemiyorum, sadece köstekli modelleri görebilme şansım oldu.

Fotoğraf makinemin ccd sensörü arızalandığı için temsili fotoğraflar koyuyorum.

Eagle claw'ın bazı modelleri

Matzuo'nun bazı modelleri

2. LapinCash

LapinCash

Çok güzeller ama misinamız bir kopsa gider :D Ama gerçekten çok kaliteli görünüyorlar.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eagle Claw'ları eskiden beri kullanırım.. Öyle pek aman aman kaliteli değillerdir. Bu açıdan fiyatı yüksek geldi..

Eagle Claw ve LaserSharp, temel olarak Mustad'ın classic serisi muadili olabilir. Pek çok açıdan çok verimli değillerdir.. MEselea, L197 serisi, keskindri ama çabucak, suda durduğu yerde bile körelip gider. Mesela NT2050 serisi, o kadar kolay açılır, o kadar kolay ucu döner ki, sanki bakır telden yapılmış gibidir.

Ama model olarak, yani şekil, şemal vs. olarak çok geniş bir yelpazede ürünleri vardır. Pek çok modelin diğer markalarda olmadığını, katalogda olsa bile piyasada olmadığını düşününce, makul bir tercih olurlar sanıyorum. Ama 6 tanesi 4 TL pahalı..

Ki, ben çok olmadı, geçen sene filan herhalde, 12'li bir paket L197 2/0'ı 2.5 TL'ye almıştım.. Bu fiyata gayet makul.. Hatta, 10 tanesi 4 TL olsa gene makulde, 6 tanesi 4 TL olunca, pek makul gelmiyor gözüme..

Ancak muadilini bulamayacağımız bir modelse, elbette alınabilir..

Matzuo... İyidir, almaya değerdir..

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Matzou circle iğneleri Alanyada kullandım, verimli diyebilirim.

Yine matzou üçgen olanı ise hazır köstek halinde duruyor onları kullanmadım. Sen kullandın mı?

Birde en alt resimde yer alan yine matzou takım ne amaçlı kullanılıyor? Bir arkadaşım Lüfer için kullan demişti, ben yok Kalkan için kullanacağım demiştim :)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cüneyt, sen genede lüfer için kullan..

O takım, lüfer için, bilhassa tekneden sürütme yaparken çok verimlidir. Gerçi yemlemesi biraz değişiktir ama, genede iyi iş yapar..

Esprisi, çekerken dönmesidir, hem ses yapar, hem görüntü.. Yemli usulü kullanır, atar beklersen, o şamandıra yemi kaldıramaz, dibe yatar, yengeçler yer.. Eğer onlardan sıra gelirse, kalkan vs. de alır gene..

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tekneden kullanamayacağım içim belki Kalkan'da kullanabilirim diye düşünmüştüm.

Kıyıdan zaten klasik mantarlı takıma devam :D

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bence onunla da devam etme..

Klasik mantarlı takımlar, %10-12 arası bir verime sahip.

Dizaynı, misinası, mantarı, iğnesi vs. olarak bir seri lüfer takımı çalışmam oldu. Bunları kullanırsan, bu verimi %80-90'a çıkarabilirsin..

Basitçe, şöyle söyleyeyim: Ortalama bir günde, sağındaki ve solundaki 3 tane tutuyorsa, sen 15 tane tutarsın.. Onlar hiç tutamıyorsa, sen 2-3 tane alırsın..

Ama onlarda atıp çekiyorsa, lüferin gözü dönmüş atar atmaz saldırıyorsa, onlar 50 alırsa, sen 40 alırsın.. Zira, yemi takması vs. nispeten biraz daha emek istiyor..

Sorun, farklı yemler ve farklı sular için, farklı, iyice özelleşmiş takımlar olması. Yani bir tek takım varda, al bunu, her yerde şakır şakır kullan gibi bir durum sözkonusu değil.. Basitçe "akıntılı suda küçük mantar kullan.." gibi olaylarda geçerli değil :(

Bu da oturup yazmak, etmek gereken bir sürü şey var demek haliyle.. Fotoğraf makinesi edindik şaka maka, oturup yapayım, sırayla anlatayım diyorum.. Ama pek fazla istekli kimse yok, demek halinden memnun millet..

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Çok makbule geçer :)

Teşekkürler.

9. oltacı_

oltacı_

Serdar Hoca şimdiden teşekkürler, Zevkle takipçinim.

10. mturetken

mturetken Murat Türetken

Favori Kamış:
    Zıpkın, At Çek olta takımlarım
    En İyi Avı:
    4,5 kg Levrek (Zıpkın), 2,5 kilo Levrek (at-çek)

Serdar Bey;

Siz anlatın lütfen, yorum ve yazılarınızı zevkle okuyor ve tavsiyelerinizi deniyorum(z). Kaç kişi istiyorsanız ben o kadar adam bulurum, seminer verdirecek kadar..:)

Bu arada bende Eagle Claw'ın çember iğnelerinden aldım. İlk avımda deneyeceğim... Umarım kısmetimizde açık olur birşeyler yakalarız..

Saygılarımla;

11. bluehunter

bluehunter Ramazan

6-7 yaşlarımda malzeme nerde satılır bilmezken ve babamın oltalarına bakıp hee böyle birşeylerle balık yakalanıyor diyip parça misinanın ucuna toplu iğneyi yamultup bağlamıştım yem olarakta tabiki midye takmıştım ve iskeleden gördüğüm izmaritlere sallardım şansa hızlı çekersem yakalayabiliyordum.
    iğne balığın ağzına girsin yeter lazerle bilenmişmiş bunlar biraz reklam kokuyor..

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

caner abicim bu iğnelerin 3 lü olanını ben ankarada aradım yok cabelastan getirecem kullandığın kaşığın birinde var içe dönük ve en büyük balıklarıda aldı ama hiç biri kurtulmadı Eagle Claw® 374 Treble Hook :D :D :D

13. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    bu circle iğne beni baya sardı birkaç değişik marka ve modelden alıp deneyeyim bakalım dedim. bu gün matzuo 4-6-8-10 numaralar owner 5114 4 numara ve 50660 6 numara gamakatsu octopus 1/0 numara ısmarladım bakalım elime geçtiğinde deneyip görecem nedir ne değildir sizlere bir değerlendirme yazarım ama tatlısu için tabii denizi görmeye daha 4 ay var meslekden dolayı :((

14. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    matzuo iğneler yurt dışından sağ selim geldi. kalite olarak birşey diyemem ama büyüklükleri dikkatimi çekti beklediğimden iriler. 4,6,8 ve 10 numara getirttim. yazdan kalma çipura takımıma baktım iğneleri karşılaştırdım ebat olarak 10 numara eh işte dedirtti diğerleri bana iri geldi. mustad 6 numara kısa pala çapraz iğne karşılaştırdığım iğne. gamakatsu octopus ve owner yolda. bu matzuo iğneleri ve diğerlerini kıyıdan çipura mırmır vb. avlamak için aldım. akdenizde kıyıdan veya açıktan kullanıp verim alan var mı? varsa kaç numara kullandığını ve ne ebatlarda ne sıklıkla balık aldığını yazarsa çok makbule geçer.

Son düzenleme: 20 Mart 2010