Eceabat'ta 6 teknenin motoru çalındı

Konu, 'Genel Konular' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde 6 teknenin motoru, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce çalındı. Kumkapı mevkiine gelen hırsızlar deniz kıyısında bağlı bulunan teknelerin motorlarını alarak olay yerinden kaçtı.

Tekne sahibi Selahattin Kartal, deniz kıyısına geldiğinde Ali Ecer'e ait tekneyi denize açılmış vaziyette görünce yanına gitmek için teknesine bindi. Teknesinin motorunun olmadığını gören Kartal, diğer tekne sahiplerine durumu bildirdi. Olay yerine gelen Adnan Temiz, Besim Çelik, Erdan Şahinkaya ve Şevki Suda da teknelerinin motorlarının çalındığını tespit etti. Ecer'e ait tekne ise sahil güvenlik ekiplerince bir balıkçının yardımıyla kıyıya getirildi. Ali Ecer, teknesini 3 gün önce aldığını belirterek, teknelerin motorlarının fiyatının, 3 bin 500 ile 4 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi. Ecer, "Bir gecede 6 tekne motorunun çalınması basit bir şey değil. Geçtiğimiz yıl da Saros Körfezi'nde 2 teknenin motoru çalınmıştı. Hırsızların bu bölgeyi mesken tutmasından korkuyoruz." dedi. ÇANAKKALE AA ZAMAN

09 Temmuz 2009, Perşembe
    Dikkatli olun arkadaşlar

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Bugün başka bir arkadaşta geçtiğimiz günlerde Kumburgaz tarafında 5 teknenin motorunun çalındığını yazmıştı.

Geçen haftadan hatırladığım birde İzmir' de çalıntı olayı var.

İkinci el motor almayı düşünenler konuya özen gösterseler bence çok etkili olur. Hem kendi başları yanmaz, hemde bu hırsızlar satamayacakları malı çalmaktan biraz vazgeçer.

3. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Hakan Bey,Sİze kesinlikle katılıyorum,ikinci el motor alan arkadaşlara çok iş düşüyor.Bu arada hırsızlığa karşı güvenlik amacıyla ben aşağıda detayını bulacağınız kilidi kullanıyorum.Link'ini aşağıda bulabilirsiniz.

MASTERLOCK DIŞTAN TAKMA DENİZ MOTORU İÇİN KİLİT

LAMİNE PİRİNÇ GÖVDELİ - PİRİNÇ KELEPÇE - SİYAH - 4 PİMLİ

http://www.kilitto.com/disproduct.Asp?Pid=MLOCK 430DSPT

Bütün arkadaşlar adına çok üzüldüm.

Saygılar-Gökhan Yılmaz

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Hırsıza kilit olmaz derler ama tedbir tedbirdir. Bu adamlar birkaç motoru aynı anda söküp götürdüklerine göre en az 3-4 kişidir. Araba ile yada denizden tekne ile geldikleri için yanlarında alet edevatta vardır.

5. fish founder

fish founder Özgür

karada yeterli güvenli otopark yok ki,
    denizde yeterli korumalı sığınak olsun...
    bence bu insanlar çaldıklarını internette filan satmıyorlar.
    resmen şebeke bence,ısmarlama çalıyor gibiler !!
    tüm motoru çalınan arkadaşlara geçmiş olsun,
    inşallah bulunur bir şekilde,

6. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Son düzenleme: 11 Temmuz 2009
  7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bu şerefsiz motor hırsızları galiba her tarafı talan ediyorlar. Gümüşyakada sohbet ettiğim bazı tekne sahibi arkadaşlarda aynı konudan şikayetciler, orda da bir çok insanın canını yakmışlar.

8. LapinCash

LapinCash

Ne kadar kötü bir durum insanlık bu kadar işte tek çanakkalede değil her şehrimizde var bu tür olaylar..Allahlarından bulsunlar inşallah..

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mesut
    Tekne ve motorları 3 kere calınan birisi olarak tavsiyelerim vardır.
    Bir kere Sahil Güvenlik yada Jandarmanın bu durumu önleyebileceğini asla sanmayın.Ellerinde pek imkanları yoktur.
    Teknelerinize gerekli tedbirleri alsanız dahi bu işin hırsızları gayet kolayca alınan tedbirleri boşa cıkarabilmektedirler.Zira yanlarında metre boyunda makas taşımakta hertürlü zinciri doğrayabilmektedirler.Yok başaramazlarsa bu kere motorun aynasını kesmektedirler.
    Ancak tedbiri gerekli alınan motorların yerine kolayca calabilecek olanlara yönebilmektedirler.
    Motor saplamalarını kaynatmak bir tedbirdir,Ayrıca bazı satıcılarda kelebekleri kitleyen bir düzende vardır.Dediğim gibi bunlar sadece tedbir olarak kalmaya mahkumdur kafalarına takarlarsa her tedbiri boşa cıkarabilmektedirler.
    En iyisi tekne sahiplerinin bir bekci tutmasıdır.Ben ise bekciye rağmen teknemde yatıyor ve bu kere tekne yada motorumu caldırmamak icin uğraşıyorum.
    SDevgiler

10. bluehunter

bluehunter Ramazan

yani kısacası bunlarda Türkiyedeki korsanlar:mad: :mad: :mad: :mad:

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vedat baba bu namussuzlar birgün tekneyle beraber senide çalabilirler ...aman dikkat et...

12. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Vedat Abi forumda takip ettiğim kadarı ile bu konuda bayağı bir sıkıntı çektiniz.Hem motor hem de teknenizden oldunuz.Tahminim bu hırsızlık çeşidi ile ilgili bir çeteleşme var.Eğer şikayetlerimizi üst makamlara iletebilrsek konu ile ilgili olarak takip başlar.Bu konu ile ilgili jandarma ve emniyetin çalışma yaptığını tahmin ediyorum.İnşaallah kökleri kurutulur.Ama bize düşende tedbiri alıp hırsızın iştahını kabartmamak.

13. MURAT 17

MURAT 17 Murat Özmutlu

En İyi Avı:
    Levrek 3 kg.
    Selamlar ben aranıza yeni katıldım, Çanakkale ili Lapseki ilçesine yakın bir yazlık sitede ikamet ediyorum.2 gün önce sabah 6-7 sularında benimde teknemin motorunu çaldılar.Sitedeki haberleri okuyunca çok şaşırdım.Bu kadar olay oluyor ve hiçbir uyarı ve önlem yok.Ecabatta olan olaydan günler hatta haftalar sonra bu tarafada gelmişler.Yanımdaki teknenin de ipini kesip kenara çekmişler fakat motoru alamamışlar,önlerine gelen her motoru almak amacındalar anlaşılan.Güvenlik güçlerine gerekli müracatları yaptım.Daha fazla başınızı ağrıtmayım ,acımı paylaşmak istedim saygılar.

Son düzenleme: 29 Temmuz 2009