başlikta belirttiğim üzre , bu makinama ip sarıcam ne önerebilirsiniz . bazı arkadaşlar abiler o makaranın ipe uygun olmadığını söyledi. makarası 300 metre aldıgı için 300 metre alıcam power pro recine kaplı ip sarsam nasıl olur .
ecusima 40 kullanıyorum üstünde nippon örgü var çok memlunum sarımı çok iyi bence.power pro yu kullanmadım fakat formda pek iyi oldugunuda söylemiyorlardı.nippon çok su tutuyor geç batıyor üstünde recine falan olmadığı için sürtümde çok fazla.SAVAGEAR Adrenaline i öneririm.fiyatını göz önüne aldığımızda, bence çok başarılı.
recine kaplı olmayan ipi kullandım ecusima 8000 makarasına sarmış bendeki misina makara at cek makarası oldugu için patlar diye ipli makarasını kullandım. recinesiz ip acayip sürtünme ve ses yapıyor , power pro iyi dediler kimisi kötü diyor , ben jigde kullanmıyacam onu sadece alıp keteze atcam , yapabilirsem kurşunlu rapala atıcam felan yani bogaz değilki antalya . savagearda dolanıyor diyorlar hepsimi sorunlu bu iplerin yoksa makara ip mi beğenmiyor anlamadım yada kullanıcı hatasımıdır . cözemedim ama bu işler deneyim deneme yanılmayla oluyor , bakalım pazartesi günü makinayıda alcam ipide karar pazartesine kadar yorumlara bağlı saygılar...
Bence 150 metre 0.40 misine sar. Onun üzerine son 100 metre 0.35 Effe Dynamix sar. kıyıdan at çekte kullanacaksan 100 metreyi bulmazsın sanırım.. Amma velakin tamamınıda aynı ipten sarabilirsin.. Daha önce de tavsiye etmiştim..
emrah abi merhaba 300 metre makara alana ben düğümlü ip misina sarmıyacam sonuçta jig yapmadığım için sıkıntı vermiyecek . her ipin bir sorunu var iste ondan foruma konu actık bakalım :thumb: yorumlara göre pazartesi alicam teşekkürler de , 300 metre nerden bulucam bu ipi onu düşünüyorum.
murat abi bence power pro derim ne olursa olsun power prodan şaşma 2 yıldır kullanıyorum 10 luk ip misinasını hiç bir sıkıntıda yaşamadım çok ince olmasına rağmen power pro derim başkada birşey demem gerisi sana kalmış
Whiplash öneririm Bayağıdır kullanıyorum, sağlam, batarı iyi, sarımı iyi, erimi iyi hertürlü memnunum. Hatta yurtdışından yeni makara sipariş ettim 1800 metre (yard değil, 300 yard 270 metre oluyor biliyorsunuz) Ayrıca burda daha düşük kalitede olan iplerle aynı paraya geliyor. Ben gerçek 300 metreyi 95 liraya mal ettim. Fiyat kalite çıtası çok yüksek bence. Herşeyden önce Berkley kalitesi ve öneriyorum.
bakacam güzel kardeşim , düşünmüyor deilim abi yurtdışında isvicrede abim var ama o da agustosda gelcek daha çok zaman var ,nerden ne sekilde getirtdiniz siz berklet whisplash pro saglam ip içinde kaplama var onun , balınayi bile cekersin o ip sağlam....
Ben ucuza getirmek için bu kadar uzun ip aldım. Bir haftaya elime ulaşır. Buluşur sararız makarana, istanbuldaysan tabi.
Abi hevesini kırmak istemem ama kalın olmuş biraz. İp misinanın mantığı daha ince misineyle mono misinelerdeki çeker değerini yakalamaktır. Böylece hem takım daha uzağa gider hemde vuruşlar daha iyi hissedilir. İpin sert olmasıda hissetme konusunda işimize yarar. Ben spinde mitchellin ipini kullanıyorum 0.10luk ip. 9 kgdi sanırım çekeri. Seninki 46 kg Bulsam 0.8liğini alacaktım ben. Bunu ble kopartamıyorum biyere takılınca. Surfe başlayacağım sezonu iyice açılsın. O zaman bende ip saracağım. Mitchellinki çok avantajlı 200 mere 25 lira.
okadar kalın değil ki sardıgım ip , 46,9 kilo değil onun yarısını anca çeker o lbs hep yarısı hesablanır o yüzden , birde tek bu vardı en ince yoksa bende alıcaktım başka ama yok deniyelim görücez.