Herkese merhabalar arkadaşlar bana aşağıda resmini vermiş olduğum makinadaki ses için önerisi olan varsa lütfen hiç çekinmeden yazabilir mi işaretlermiş olduğum yer misinayı döndüren rulman aşırı ses çıkarıyor çıkarmış olduğu ses fışşşşşşşşşşşş diye sararken çok çıkıyor bu ses önerisi olan var mı ne kadar yağladıysam ses devam ediyor.
Ecusima ların belkide tek kötü yanı misina kılavuzunda bulunan rulmanların çabuk paslanması, en kolay çözüm o rulmanı değiştirmek. Distribütörü kim bilmiyorum ama internet te biraz googling ile sonuca ulaşabilirsin.
Aynen abi x bir firmada aynısını söyledi ve firmanın kapandığını söyledi tabii ne kadar doğru bilemiyorum rulmanı söktüm paslanma yoktu yinede yağladım ama sorun devam etti değişmekten başka çare yok anlaşılan sağolasın abi.
Ryobi Ecusima Distribitorü Marmara Balık sorunu ücretsiz olarak hallettiklerini rulmanı değiştireceklerini belirttiler bilginize.
Ryobi'lerin standart sorunu. Kimi görsem elinde ryobi ile aynı sorun var. Ben sizin yerinizde olsam, distribütörden değil Karaköy'deki rulmancılardan kaliteli bir rulman alıp sorunu kökten çözerdim. Distribütörün takacağı rulman aynı olduğu için 1 yıl içinde yine paslanacak.!
Aynen valla haklısın ama şöyle bir sıkıntı var aklıma takılan ben rulmanı söktüm fakat rulmanda zerre kadar paslanma yok bu sesi niye yapıyor çözemedim rulmanı içinde barındıran parça plastiğe benziyor önceden rengi altın sarısıydı şimdi iyice rengi gitti bakacaz artık çaresine herkese teşekkür ederim.
rulmanın iki yüzü çelik içi plastik bilyalı olabilir. En kalitelisi çelik yatak içinde seramik bilyalı olanlardır. Shimano ve Daiwa'nın kullandıkları. Karaköy'de fiyatları 10-15 tl dir. Ama ömür boyu sorun yaşatmaz. Okuma Av-65 modifiye ettim, oradan biliyorum. Makina içindeki tüm rulmanları bu anlattığım rulmanlarla değiştirdim. Makina şimdi yağ gibi. Kenan(VPN) arkadaşımın Daiwa'sına da oradan rulman aldık. Kesin çözüm bence.
Galiba öyle yapıcaz karaköe yolumuz gözüktü o zaman bakalım bulabilecekmiyim cyhnckr yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim elimden geldiğince yapmaya çalışacağım ..
Bilader ile birlikte aynı gün aldığımız 8000 vi lerden biladerinkinde ilk avda başladı ses. makine 0 olduğu için kesinlikle paslanmadan kaynaklanan bir problem değil üretim hatası bence. Benimkinde hiç ses yok.
Dün akşam tekrar açtım baktım rulmana paslanma yok olmasıda imkansız çünkü sürekli yağlıyorum ama fışşşşşşşşş sesi yokmu insanı deli ediyor sanki elinde 10 liralık makina varmış gibi ne yapıcam bilmiyorum keşke shimano alsaydım o kadarda satıcı ısrar etmişti al kafan rahat etsin diye kısmetimizde ecusima varmış bakalım ne olacak.
Siz birşey göremeyebilirsinizi ancak rulman özelliğin yitirmiş olabilir; ayrıca o kısımdaki diğer parçalarda aşınmış olabilir; problemler belki de mikron derecesinde olduğu için gözle göremezsiniz; ancak makina çalıştığında ya böyle ses yapar; ya da misina gamlanır... En iyisi ithalatçısından oradaki takımı olduğu gibi temin edip sorunu çözmek... Ayrıca Shimano veya başka bir marka da olsa; özellikle makinanın orasını avdan sonra tuzlu su ve pislikten arındırmayıp yağsız bırakırsanız kısa sürede problem yapacaktır...
Haklısınız önümüzdeki hafta içi götürücem makinayı servis halletsin bir daha aynı şey olursa artık kendim yapıcam birseyler.
Kadir kardeş aynı sorun bendede vardı. Bugün marmara balık a gidip gösterdim Zafer bey var sağolsun rulmanı değiştirip bakımını yaptı. Herhangi bir ücret almadılar bizde kendilerine teşekkür ettik.