Edirnede tunca nehri donunca, vatandaşlar balık avlayamadı

Konu, 'Genel Konular' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. balikci

balikci

Hava sıcaklığının eksi 7 dereceye düştüğü Edirne'de Tunca Nehri ve havuzlar dondu. Balık tutmak isteyen vatandaşlar nehrin buz tuttuğunu görünce şaşkına döndü.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava Edirne'de hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığının gece eksi 7, gündüz ise 2 derecede seyretmesiyle birlikte Tunca Nehri'nin buzlandığı görüldü. Balık tutmak için nehir kenarına gelen vatandaşlar ise nehrin buz tuttuğunu görünce şaşkına döndü. Bazı vatandaşlar ise nehre taş atıp buzları kırmaya çalıştı.

Soğuk hava nedeniyle şehir merkezindeki kavşaklarda bulunan süs havuzları da buzlandı. Buz tutan havuzlar ve heykeller ilginç görüntüler oluşturdu. Edirne Meteoroloji yetkilileri ise 2 gün boyunca sisli havanın etkili olacağının ve Perşembe gününden itibaren kar yağışının beklendiğini ifade etti.

kaynak: haberler 24-12-2007, 15:18.

2. istavrit

istavrit Boğaç

Bizzat Tarafımdan yaşanmış ve görülmüştür.:D ...Cumartesi akşamı arabanın termometresi -8 dereceyi gösteriyordu ...Siz diyeceksiniz ki ne olmuş doğuda - 25 derece ...Ben de diyeceğim ki siz hiç Edirne soğuğu gördünüz mü :eek: :D

3. balikci

balikci

:D ben askerliğimi edirnede yapmış biri olarak (geleli 2 ay oldu) edirnenin o kuru soğuna bizzat şahit oldum :)

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bende askerliğimi 18 Sene önce Erzurumda ve Mardinde yaptım ama buradaki kadar üşüdüğümü hissetmemiştim.

5. istavrit

istavrit Boğaç

ne güzel memleketim beeaaa...bak özledim şimdiden :rolleyes: ...

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    -üjjj -bejj - zekizz derecelerde bile bişi olmaz zana bea :D:D

7. istavrit

istavrit Boğaç

öyle deme beyaaaa kızanımmm...bir iki dakka aynı yerde dur tabanların yapışır yere ...abartıyom zannediyon dimii:eek: :D ...cidden bu sefer çook soğuktu ...yayın tutmaya götürecekti arkadaş ,cesaret edemedik gece donar kalırız diye ...ayrılmadım evde kaloriferin yanından :D

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Antipiizz kullanınca Bende üşümüyorum... :D

9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Doğrudur Tarkan abi -onbejj dereceye kadar antifiriz koruması varmış Boğaç ımın:D:D:D

10. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Ben Bolu Kıbrıscık ta -14 derece gördüm ama üşümedim. Hani Askeriz ya:D
    Türk askeri üşümeeez:D

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Eeee memleket Tekirdağ olunca ...

:D Oohhh mis gibi vallahi

Serdar'ım Kardeşim iyi geceler bu arada .

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Bir zamanlar ipsala ile Keşan arasında bir fabrikanın yapımında bulunmuştum. Alırdık o zamanlar en hasından koyardık buzluğa pul pul olurdu mret. Heey gidi günler heeey:D:D:D

13. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Bende askarliğimi kırklarelin de yapmıştım bilirim orların soğuğunu be yavv:)

14. istavrit

istavrit Boğaç

arkadaşlar askerliğimi Sivas Temeltepe de yapmıştım ...- 26 dereceyi nizamiyedeki termometre de gözümle görmüştüm ...nöbetler yarım saate inmişti...ama inanın trakya soğuğunun yanına bile yaklaşamaz...çünkü bizim orda kuru soğuk vardır ...affetmez sızar içeri :rolleyes: ...millet niye bu kadar tekir içiyo zannediyonuz ...antifiriz niyetine :D

15. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Edirne'de yaşayan birisi olarak donduk.Çünkü buranın soğuğu Erzurum,Sivas soğuğuna benzemez.Nem oranı yüksek olduğundan çok etkiler.Aksilik olacak ya zaten doğru dürüst yanmayan okul kaloriferi adam gibi yanmayayınca okulda resmen donduk.Bacayı yükseltik,fan taktırdık,kazanın tüm temizlik işlerini muntazam yapyoruz,ithal rus kömürü aldık,ilave havalandırma penceresi açtık kazanı yine de 40 dereceden yukarı çıkaramadık.Ağzım burnum soğuktan yara oldu.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi donmuş göletten balık avlarlar beyaa
    donmamış onca gölet varken:D:D:D

17. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi ciddimisin, ben alaydaydım 178 alay 3 bölük askerlik şube personeli olarak 3 ay acemiliğim geçti, temeltepe bizde tamamen efsanelerle dolu bir korkulu rüya idi. 4 tertiplerin yeri:D

18. istavrit

istavrit Boğaç

Günaydın Serdarım ,
    Temeltepe efsanesi tamamen palavradır ...çok kebap bir yer olduğu ve de kebapçıların akınına uğramasın diye buraya bir sürü hikaye uydurmuşlardır...8 ay kısa dönem yapmıştım 45 gün aşağıda acemilikten sonra yukarıya (Temeltepe'ye ) gönderilince deliricem zannettim ,çünkü bir sürü hikaye anlatmışlardı ...gidince gördüm ki ...amanın dedim daha önce niye göndermediniz :p :D :D ...Neyse konuyu dağıtmayalım ;) :D

19. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Ben şimdiye kadar soğuk havalarda Tunca Nehrinde balık tutmaya çalışıpta tutan görmedim ki.Ben de dahil.

20. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Herkesin askerliği kebap geçmiş. Galiba askerliği çok seviyoruz onca olan olaya rağmen herkes askerlik anılarını unutamıyor :D:D