05-20 eylül arası Edremit körfezi balık avı deneyimleri. Meraları bilmememe rağmen çeşitli alanları denedim. Akçay Yenimahalle sahilden açıkta bottan taze sülünez ile iki iğneli yemli ile kupa hanoz ve karagöz aldım. boyları limit altı. 5-6 tane büyük ve iğneyi midesine kadar yuttukları için kestiklerim dışında denize iade ettim. ancak tutması zevkliydi. bu arada botumun çevresinde akşümüstüne doğru 60-70 cm civarında bir balık atladı. ardından atlamalar devam etti. Botumdan 2 metre ötede atladığında anlık görebildiğim kadarıyla akya yavrusu idi. Ardından iri bir çipura aynı şekilde atladı. kaşık sahte ragot ne denediysem vuruş alamadım. İşin rengi sonradan ortaya çıktı. Çevrede yunus vardı. onları görünce atlamaların da balık alamayışımında nedeni anlaşılmış oldu. Burhaniye Denetko sahilinde gece canlı (kefal yavrusu ve bir kaya balığı) ile levrek denedim. gelen giden olmadı. son iki gün Kadırgaya gelmeden önce sazlı köyü altında açıldım. sırtı çektim. çevredekiler lüfer ve palamut olduğunu söylemişlerdi. ancak sırtılarda bir sonuç alamadım. yemliye döndüm.. bir kaç iri mercan aldım keyfim yerine geldi. bir kilo kadar da kupa alarak ava son verdim. ertesi gün yine sırtı çektim ancak sonuç alamadım. Bölgedekiler sularda orkinos olduğunu ve gece atlamalarını duyduklarını söylediler. gerçekten o gün 2 metre civarında bir orkinosu ağla çektiler. bu geziden kazancım güzel mercan yapan bir merayı bulmam oldu. Ama tüm uğraşılarıma rağmen levrek alamadım. Yerli balıkçılar bu mevsimde balığın sahteye atlamadığını çevrede yemlik balığın ve sardalyenin bol olduğunu söylediler. botu katladım moturu yükledim istanbula döndüm. artık buralara bakacağız
Güzel bir rapor, teşekkürler. ben de o tarihlerde Denetko sahiline yakın bir yerlerden kıyıdan denemelerim oldu ama ufak bir kaç çipura haricinden birşey denk gelmedi. onlarıda denize iade ettim zaten.
Levend bey merhabalar Bende 5 Ağustos 5 Eylül tarihleri arasında oralardaydım. 30 günlük süre içerisinde olta atmadığım gün sayısı ya 2 yada 3 olmuştur. levrek için silikon ve rapaladan tutunda çıpra ve mırmır için klasik üçlü takıma kadar hemen hemen herşeyi denedim. Ama maalesef bu yıl geçen senelere göre deniz adeta çöl gibi. Şu sıralar yapay resifler çeşitli yerlere bırakılmaya başlandı. umarım önümüzdeki yıllarda güzel ve çeşitli avlar yapacağız. Not:Benim denemelerim kıyıdan yapıldı.
bende bayramda akçaydaydım iskeleden 5 gün boyunca olta salladım .fakat işe yarar bir balık alamadım. sadece ben değil kimse büyük balık tutamıyordu. sabahları levrekler 1 mtre suda cirit atıyordu. çipuralar limit altıydı falkat bütün yazlıkçılar limit altı balıklara acımıyordu. zarganalar gırla vardı fakat az tutulabiliyordu.istanbuldaki tutma şekli orada gecerli değildi toplu at çek e gelmiyordu namussuzlar birdaha da akçaya gitmem
kıyıdan uzun yıllar kamışla çalıştım ama deniz üstü gibisi yok. Fazla param olmadığı ve tekneyi barındırma sorunları nedeniyle bot ve motoru tercih ettim. kullanım kolaylığı ve istediğin yerde denize indirmek açısından rahat. Ancak çok açılamamak, dalgada tekneden çok yalpa yapması ve büyük ava gelmemesi gibi sorunları var. ama geçen senelere göre daha iyi avlandım bu sayede