Edremit Körfez uskumru hk.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında emreseven tarafından paylaşıldı.

1. emreseven

emreseven Emre

Arkadaşlar,

Babam 1 haftadır yazlıktaydı.(Yazlık akçay,güre tarafında). Telefondada söylemişti.Gerçeğinide gelince gördüm. İlginç bir şekilde akçay ve güre iskelelerinde küçük şamandıralı el oltası ile yemli olarak uskumru alıyorlarmış.Bugüne kadar forumda kimsenin konuşmamasıda ilginç geldi bana.

Uskumru yada kolyos derin ve akıntı seven bir balık diye biliyordum.Sığ ve durgun olarak bu bölgelerde bu kadar çok( kova dolduracak kadar) olması ilginç geldi bana.

Özellikle o bölgeler konusunda bilgisi fazlaca olaN Vedat ağabey'in yardımlarını rica ederim.Bi haftasonu kaçanağı yapmayı düşünüyorum.

2. vayacon

vayacon Gürel

Emre merhaba,

son dönemde ayvalık, gömeç, ören ve akçaydaki arkadaşlarımdan gelen bilgiler tekneden uskumru ve kolyoz aldıkları yönünde. Giderseniz rastgele diyelim.

Selamlar.

3. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    uskumru ve yunuslar

19 mayıs pazar günü küçükkuyudaydım sabah erken saatte at çek yaparken açıkta bir 8-10 tane yunus muhtemelen uskumru sürüsünü çevirmiş saldırıyorlardı yaklaşık 20 dakika sürdü sonra edremite doğru gittiler

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emre

Her sezon aslında derin olmayan bu körfezde çapari ile değilde özellikle 0 ve 00 kaşıklarlaince misina ve daha randımanlı olması içinde iğneye bir parca kolyoz etinden takılarak uskumru alınmaktadır.

Ancak balığın iskeleden alınacak kadar yanlaması ise gayet müspet bir durumdur.

O bölgelere yapılan suni resiflerin bu olaya katkı sağladığını düşünmekteyim.

Sevgiler

5. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Kıyıdan yakalanan balıkların boyları max. 10 -13 cm arasında olup, istavrit çaparisiyle limanda/iskelede yürüyerek yakalanıyor. Her sene Güre-Burhaniye arasındaki kıyılarda nisan sonu haziran başları arası bolca çıkar ve minimum av boyu 18-20 cm olmasına rağmen bolca avlanır.
    Tekneyle büyüklerini (30-40 cm) özellikle temmuz-ağustos arası yakalayabilirsiniz,rastgele :)

6. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    bilgiler için teşekkürler. aynı durum altınoluk-küçükkuyu arasındaki bölge için de geçerli midir acaba? erbakanının yazlığı civarı veya ayvalıburun civarı için?

temmuz ve ağustos aylarında bahsettiğim bölgelerde tekne ile avlanma fırsatım olacak inşallah...

7. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    İfade etmeye çalıştığım şuan kıyı şeridinde olan balığın yavru olduğuydu. Dediğiniz bölgelerden tabiki yakalayabilirsiniz, temmuz ağustos gibi körfezin her yerinden çıkar. Açıkta şimdi bile var ama uskumrunun uskumru olduğu zamanlar genelde bu dediğim aylar oluyor. Rastgele :)