Edremit Körfezi Çupraları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Her Cuma akşamı olduğu gibi tuzlanmış sardalyalarımı ve mırmır içinde 100 tane mamun alarak düştüm yollara.. Planım gece saat 03-04 e kadar tek başıma olta atmak sonra öz abim gibi sevdiğim Tarık Abiyle buluşup sabah suyu yapmaktı.

İlk avlak yerime vardığımda olta atan 2 kişi vardı takımları arabadan indirmeden balık durumunu sormak için yanlarına gittim 7-8 İspari..Diğer avlağıma gitmeye karar verdim ordada durum aynı; akşam suyunda 2-3 ispari ama daha sonra vuruş yok..Bence ispari vuruşu olmasındansa hiç balık vuruşu olmaması büyük balık yakalamak için daha avantajlı.burada avlanmaya karar vererek oltalarımı açtım (2 sörf,1 3mt.lik normal kamış)..Sörflere sardalya diğerinede mamun takarak çupra aramaya başladım.Arada bir yemleri kontrol ediyordum mamunlar aynen duruyor sardalyalar hafif hafif tırtıklanmış..saatler ilerledikçe yeni olta atmaya gelenler, balık yok diye toplanıp gidenler oluyordu.Ben sandalyeme oturmuş aynen devam..Şubat soğuğunda,fırtınada yağmurda bile arabaya gidip oturmuşluğum yoktur,kalın giyinip her zaman oltanın başında dururum yorgunsamda orda uyurum.saat gece 01 gibi uyuyya kalmışım.Saat 02.30 gibi telefon çaldı Tarık Abi 15-20 dk.ya ordayım toplan yola çık dedi ..Uyku semesi kamışlara baktım sörflerde tık yok, 3 mt.lik kamış( Remixon Galaxy) sağa sola?? doğru yatıp kalkıyordu.Mığrıdır kesin diyerek başladım çekmeye..kesintisiz tırrrttt şeklinde sağa sola doğru garip garip kafa atıyor.Belli oldu 2 balık var,kamışa güveniyorum (ucuz ama çekeri ve hassasiyeti iyi kamıştır) ama makinamdan çekiniyorum.Korktuğum başıma geldi Çupranın birini kaçırdım, yakalanan çupra 700-800 gr.kadar var..Hemen alel acele toplandım Tarık Abiyle buluşup diğer avlağa doğru yola çıktık..Sabah suyunda ilk vuruş Sörfe(AC Casting) geldi ve çupra kıyıda (500-600 gr)..Tarık Abiye çok güzel Trofe vuruşu geldi ama iğneye oturmadı kaçtı.gün ışımaya doğru sörf yine hareketlendi 500-600 grlık bir çupra daha geldi.Bir şeyler atıştırırkenTarık Abinin olta bir daha yattı kalktı.125 gr kurşunu balık kıyılatıyor..Koştu çekti ama maalesef yine kaçtı..Günün ışımasıyla avımızı sonlandırıp Edremite geri döndük az öz ama keyifli bir av oldu ,Daha büyükleri size rast gelsin, Saygılarımla..

* Yakaldağım 3 balıkta iğneyi mideye kadar yutmuş (mustad 505 No:1,Owner Circle hook No:2)
    * Circle hook ilk kez çeneden değil mideden yakaladı.
    * Büyük çupra mamun, diğerleri sardalyaya geldi

2. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Güzel balıklar tebrikler afiyet olsun :)

3. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Cok guzel cipuralar tebrikler ve afiyet olsun:hungry:

4. vayacon

vayacon Gürel

Tebrik Ederim hemşerim...Devamı rastgelsin...

5. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebrikler çok güzel çupralar reeling

6. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim arkadaşlar daha büyükleri size rast gelsin..

7. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    bu rapor gerçekten tebriki hak ediyor, (şu sigara olayı olmasa daha iyi olacaktı).

8. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Haklısınız..Doğrusu av fotoğrafı çekme alışkanlığım pek yoktur siteye üye olduktan sonra çekmeye başladım.Genelde paketli fotğraflar gördüğümden adettendir sandım, benimde pek hoşuma giden görüntü değil aslında bi dahaki avlarda (balık denk gelirse) koymayı düşünmüyorum. Teşekkürler