Selam arkadaşlar,dün gece ,hava sabah sert olacak, acaba çıksak mı çıkmasak mı diye düşünürken,sabah 6 da çıktık,takımları taktık kamışlara,meraya yaklaştık hava biraz sert 16-18km kuzeydoğudan esiyor,meraya geldik bismillah daha Sabahın ilk ışıklarıyla ilk levreği arkadaşım aldı,arkasından 10 dk geçmeden 12 yaşındaki oğlum baba baba diye panikledi,biraz sardı oltayı ,baba al sen bunu iyi asılıyor kaçırmıyım dedi,çektik 1 kilo üstü güzel bir levreği kepçeyle attık tekneye,ardından merayı ters taradık bişey yok,yine geliş yönünde rüzgar arkamız da 2 oltaya 10 saniye arayla 2 levrek daha vurdu,diğerleri kadar büyük olmasada güzel levrekler,30 dakikada 4 adet levrek aldık,bu arada bir tane sahte denzideki şamandıralı bırakmaya kurban gitti takıldı koptu,diğerini de martı kaptı havada koptu ,neyseki martı iğneden kurtuldu sanıyorum
dönerken hava iyice sertleşmeye başlamıştı zaten,4-5 gündür böyle buralarda,bugün 16-18 km hızındaydı,gerçi biraz sert rüzgar iyi de oldu,yüzeyde oluşan kıpırtı fazla olunca balığın sahteyi kavraması da zorlaştı sanıyorum,yemi inceleyemeden daldı sahtelere geçen hafta daha sakindi ,8-10 km kuzeydoğusuydu,aynı merada 6 saat sırtı sonucu 26-27 cm tek bir levrek palazıyla yetindik.13 senelik özlemden sonra (taşınma ve ahşap bakımının zorluğu sebebiyle önceki teknemi satmak zorunda kalmıştım) bugünkü av çok iyi geldi,gerçi kolay bir av oldu,onuda geçen haftanın sabrına ödül olarak görüyorum sizlerede güzel avlar dilerim..
Tebrikler sevgili Tamer. Levrek sürüsünü yakalayınca av kısa sürse de, güzel bir av olmuş. Herdaim rastgele. Sevgi ve selamlarımla...
Çok güzel levreklerini tebrik ederim sevgili Tamer kardeşim, artık kıyılarda oynamaya başlarlar , böyle güzel avlarının devamını dilerim, yeni raporlarını bekliyoruz. Sevgiler, selamlar hoşça kal.
Sağolun arkadaşlar,sağol Orhan abi,yazılarını,av fotolarını ilgiyle takip ediyorum 13-14 yıl aradan sonra ilaç gibi geldi bu levrekler,deniz de herşeyi unutuyorum, ne dert ne tasa,doğa ana ve ben,hele bir de termosuma çayımı koymuşsam,sabah erken de fırından taze ekmeğimi almışsam,az peynir az domates gün doğarken katık yapmışsam benden mutulusu yok :thumb: Nasipli güzel avlar dilerim hepinize
Tebrikler levreğe hasret kalmıştık Kadir nerelerdesin, bak levrek raporları gelmeye başladı, senden trofeleri bekliyoruz
Sağolun arkadaşlar.Eşimle bugün de 6 gibi çıktık ama birşey alamadık ,hava dahada sertti.Dün iş yapan sahtelerin birini bırakmaya diğerini martıya kurban verince yeni aldıklarım mı iş yapmadı yoksa nasibimizde mi yokmuş çözemedim Bana göre levrekte en iyi iş yapan sahteler ,beyaz ve şeffaf gümüş simli silikon 12cm raglou lar,en azından bu bölgede iş yapıyor,özellikle düz beyaz olanı,hatta beyazların göz kısmını siyah cd kalemiyle nokta şeklinde gözlerini belirgin yapıyorum,birde beyazların sırtı koyu gri olanları var,dün büyük olanları onunla aldık.bu yıl hiç kaşık kullanmadım,çok önceleri kullanıyordum ama genelde palazları almıştım hep.sevgiler
bu arada çok tavsiye edilen River2sea 128 G15R ile (H16R bulamadım) 2-3 tur sırtı çektim ama onada bişey vurmadı,pardon onunla bir martı aldım neyseki martıya zarar vermeden tekneye kadar çektim kurtardım bugün levrek yoktu ama 2 martı yakaladık saldık bulabilirsem river2sea 98 h16r alıp deneyeceğim,128 likler çok iri gibi geldi bana
arkadaşlar tekne var edremit körfezinde mera arıyoruz 2 haftadır bir tık yok acaba yardımcı olabilirmisiniz mera bilgisi istiyorum avcılar köyünün ordayım teşşekkür ederim şimdiden
bileğinize sağlık harika avlar. bu martılar ile benim den başım dertte. şu ana kadar skorum 3 martı Allah'tan birşey olmadan geri salındı. İstanbul'da su üstü gerçekten stresli iş. balık mı tutacan, martı mı kovalayacan ...
sahteleri sürekli takip ediyorum ama bazen bakmadığım sırada dalıp alıveriyor,çok dikkat etmek gerekiyor,havalanırsa riskli,saldıkça martı çeker,sert asılsan dengesi bozulup suya çarpabilir kanadı vs kırılabilir,suda kalırsa ne ala,yavaş yavaş çekiyorum teknenin yanına,hırçınlaşsada dikkatli bir şekilde iğneyi çıkarıyorum gagasından,pazar günü martı takip etmekten meradaki rotaya uyamadım,dikkat edip oltaları hızlı toplamasam o gün 6-7 martı yakalardım herhalde,kuru sıkı mı bulundursak napsak kaçırmak için ilk sırtı avımı hiç unutmam,sadece kürekli tekne ile açılıp dip atmış biri olarak ilk defa sırtıya çıkıyorum,silikon sahte vs de görmemişim o zamana kadar,yahu dedim koca levrek aptalda bu sahte yeme mi gelecek diye geçiriyorum içimden,2-3 saatin sonunda güzel bir levrek yakaladık,önyargım da değişiverdi tekrar sırtı çekmeye devam ettik,elimdeki kasnak iyi asıldı,bir heyecan panik ben de,sırtım arkaya bakıyor yavaş yavaş topluyorum,biraz topladım sağ kolumun altından misina yukarı havaya doğru zorluyor,ben bi sersemlik yaşadım o an,dedim uçan balık mı yakaladık kafamı arkaya bi çevirdim ,martı tekne almak hiç aklımın ucunda yokken bu avdan 3 ay sonra tekne aldım