ee ? okuma safina x 270 cm yada okuma sea spin 270 cm alıcam atarları 10-35 10-40 gram gibi fakat elimde 7 8 cm sahteler var ağırlıkları 10 gramı bulmuyordur internettede 8 gram falan birton sahte var bunları kullanamıyomuyuz yani illa 9 10 cm sahteler kullanarak ağırlığı 10 gramı geçirticezmi ee ? nasolcak idk spin'in üstadları aydınlatın bu 100-150 gram atarlı kamış, şamandıra ve silikonla levrek peşinde koşan kardeşinizi
Kullandığım kamış D.A.M ONLINER TELE SPIN 3 mt. 10-30 gr. Bununla 4-5 gr döner kaşıkları kefal ve alabalık avlarında kullanıyorum. Aynı kamışla tahmini ağırlığı 40 gr kastmaster kaşıkta kullandım. Kamışın atar değerine göre hem alt, hem de üst değerde sayılabilecek ağırlıklar bunlar. Kamış atar değerleri en randımanlı olabilecek aralığı ifade eder. Fazlası eksiği ideal atımı olumsuz etkiler hatta yüksek değerlerde kamışın kırılma ihtimali de vardır. İllede (illahaki ) verilen aralıklarda kullanılması şart olsa da yerine göre, mesela fazla uzak atım gerektirmeyen atışlarda kullanılabilir. Yeni masraf yapmamak için elindeki kamış yakın sayılabilecek atar değerine sahipse kullan derim.
Düşük atar arıyorsan şöyle bi kamış buldum netten bak istersen http://anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=3665 bu sadece örnek kalite arama
saolasın fakat denizde avlanacağım için bu göl kamışı işimi görmez ufak gelir bana ayrıca 10 gramın altınada pek inmek istemiyorum zaten hepsi burada dan sipariş ettiğim sahte 9 gündür tedarik sürecinde görünüyor kargoya verilmiyor sitedeki türk alışveriş av marketi siteleri hakkındaki yorumuda gördükten sonra asla internetten birşey almam heleki 8 liralık sahte balık yerine 100 200 liralık alışveriş asla yapmam kemeraltına gidicem görücem dokunucam alıcam eğer bu ürünler orada yoksa olanla yetinicem artık
Görüp dokunarak bizzat tecrübe etmen bence en iyisi... Yukarıda linkte yer alan kamışı ve türevlerini inceledim.Güzel görünüyorlar hatta sahte ile spin av yapabilmen de olası ama ben bile meps kaşıkla spin avcılığa yeni başlamış biri olarak, adı geçen sitede yer alan iki kamış arsında çelişkide kaldım. Nasıl anlayacağım aradığım özellklere sahip olduğunu? Elbetteki doknurak deneyerek.Evet beğenmezsen değişim de yapıorlar ama zaman kaybı ve telefon trafiği de cabası... Eğer imkanın varsa yerinde görmen ve denemen bence de en iyisi, o kadar çok çeşit var ki eminim kendine hitap eden iyi bir kamış bulman zor olmaz. Birde bu konuda sitede yer almış diğer yazıları ve tartışmaları da bolca incelemen faydalı olur .Şimdiden rasgele...
Örnek olarak gösterdim zaten kullanmaya kalksan elinde kalır bu kamış ama en iyi spin kamışlar bence okuma düşük atarlı modelleri de mevcut bütçeyi zorlamadan da alabilirsin bütçe düşükse de biraz bekleyip okuma almak en mantıklısı bana göre.
saolun kemeraltından görerek alıcam ztn tanıdığım bir dükkan var epey alışveriş yaptım oradan beğenmezsem değiştirme imkanımda olur ayrıca
saolasın kardeşim okuma alıcam büyük ihtimalle safina x düşünüyorum makineyide safina sna 25 yada 40 pro alıcam