Dün gerçekleşrilen Özdere urg u bi hayli yorucu geçmişti.Erken gelip erken uyumanın faydaları olsa gerek ki bu gün saat 8 de ayakta idik.Hava yağmurlu ve rüzgarlı deniyordu.Elde 50 adet sülünez kalmış melul ,melul bize bakıyorlardı. Kahvaltımızı dışarıda yapalım dedik,Nerede yapalım derken; İncirlatında bulduk kendimizi.Ahh! bu deniz,sen yokmusun sen! Ne yağmur ne rüzgar bizi balık avlamaktan gene bizi alı koyamamıştı. 11 gibi avlağımızda idik,oltalar suya salındı,yağmurla başlıyan günümüz bir anda günlük güneşlik hale geldi.Şiddetli rüzgar olmasına rağmen kuytu bir yerde olta attığımız için pek etkilenmedik. yengeçler bizim yemlerimiz çok beğenmiş olsa gerek inceleme ve etüt çalışmaları başlamıştı bile yemlerimiz boru kurdu ve sülünez idi bunların ne olduğunu anlıyamadım.ne olabilir sizce? taşın üzerindeki yumusak bir doku idi elleyinnce zilip büzelen bir cisim sünger olabilirmi? halat gibi olan iise boru kurdunun sanki 100 kat büyütülmüş şekli gibi...zaten benim yakalıyacağımdan ne beklenirki. derken arkadaşım günü kurtan kişi oldu bi anda iyi bir lidaki idi ben sürekli yem kaptırmaktan yorugun düşmüştüm
Efeler diyarına geçiş Rüzgar şiddetini iyiden iyiye artırtmıştı.Evde olan diğer avlarda yakalamış olduğumuz Mercanlar ve Lidakiler i de alıp deniz kenarında temizledik.Takım taklavatımızı alıp doğruuuca piknik alanına gittik.Burası benim için çok özel bir yerdir.Nezaman Bunalsam saat farkı gözetmeksizin buraya gelir,saatlerce burada kalır,kendimi bulurum... sonbarın çiçeği dedik buna deniz kenarında şiddetli rüzgar olmasına rağmen bulunduğumuz yer 4 dağ arasında kalmış bir yer sakin ve sükun... soframız hazırlanıyor son hazırlıklar yapılıyor. balıklar pişmeye hazırlar afiyet olsun bize ...bir gün belkide sizlerle... Kısa bir güne bir çok şeyi sığdırdık...Deniz havası bol iyot kokusu,dağ havası kuş cıvıltısı...yaşamak güzel be arkadaşlar... herkese saygılar...
kardeşim tebrikler vallaha hayranım sana bu enerjiyi nerden buluyorsun.sende olmasan izmirden rapor çıkmaycak.gerci övgüleri ablamıza yapmamız lazım.ablacım tebrikler sende olmasan sedat balıkta yakalyamıycak
Ohh ohh afiyet olsun bakalım İzmir balığa doydu yine, biz de burada boş atıp tutuyoruz İyi ki şu raporlarınız var
Maşallah güzel bir av ve güzel bir gün olmuş..tebrikler Çupranında tam zamanı..kışa girerken iyice yağlanmıştır
Sedat hakkatten nerden buluyon bu enerjiyi sen yahu. c.tesi balık pazar sabahı balık öğleden sonra piknik helal olsun yani. Tebrikler sana değil ama ona göre...
valla alper sende gelip görmüştün zaten dimi ablam sorma bizimkisi çok hırslı balıkta iken iletişimimiz kopuyor zaten...eror veriyor sürekli