Efteni Gölü

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Yörenin güzel insanları...
    Efteni gölünde olta balıkçılığı yapılabiliyor mu? Bilen varsa burdan yahut özelden bi cevap lütfen. Bayramda Memleket'te (Gölyaka) olacağım inşallah. Nereye olta atabilirim diyorum. Melen çayı üzeri mevki tavsiyeleri de memnun eder.

2. Yöremin güzel insanları bu foruma itibar etmiyorlar sanırım.
    Orda amatör balıkçı çok, ama oltası olan yok. Melen'e yakın hanelerin çoğunun ardiyesinde bir kaç tane serpme, germe vs ağ bulursunuz. Ama numunelik olta makinası lazım olsa epey ararsınız. Efteni'de özel izin ile küçük bir ücret karşılığı olta balıkçılığı yapılabildiğini öğrendim ama bizim halkımız itibar etmez ki.. Sazanların, turnaların sırtlarının göründüğü, balık ve kuş cenneti gölümüz iyi ki korunuyor. Yoksa vay haline...

3. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Eftenide sadece aşağıda gördüğün yerde günlük 10 tl karşılığı avlanabilirsin.(Oltayla avlanmaya izin verilen tek yer burası YANİ İKELE)fakat randımanlı olmadığı için yöredeki birkaç kişiden başka avlanmaya oraya giden olmaz.Büyük melenin her noktasında avlanabilirsiniz.benim önereceğim yer Bozbey kum ocakları farklı türden balıklar mevcut.duyumlarıma göre büyük melende de en verimli yerler dokuz ve ilerisi
    Birde gölyaka köprüsü cİvarında sazan yakaladıklarını duydum