öncelıkle herkeze merhabalar cumrtesi günü güzelbahçden başlayarak urla çeşme altı butun avlakları gezme şansı buldum hafta sonu havanında guzel olması dolayısyla ama sorun gel gelelım avlaklarda balık sıkıtınsı olması sagolsun balıkçılar ag serpmelerle kıyıya balık bırakmamışlar bız de temız hava ve manzara izleme olanagı sundu açıkçası çok ilginç 3 haftadır talan ettım bu bölgelerı acaıp bır balık sıkıntısı var bılgılerınıze sunmak ıstedım
Ben Çeşmealtında kalıyorum 3 aydır bitiki mırmır haricinde hiç birşey yakalamak mümkün olmadı kıyıdan Pazar güünüde limanda yürüyüş yaptım balık yakalamaya gelenlerde hüsranla geri döndüler. Buraları eskinden kışın Kalamar ve Sübye doluymuş o bile yok yazık. Birşey duydum ki şehir efsanesimi yoksagerçekmi artık trol yapıyorlar ve bunada sahik güvenlik göz yumuyor. Ama sen sandalla avlanmaya çıksan kılıkırk yarıyor ceza kesmek için. Neyse 3-5 seneye burdaki tüm balıkçı tekneleri topu atacak yakalayacak balık kalmayınca nasıl olsa ölmez sağ kalırsak denizin maviliğine bakıcaz artık bol bol.
Merhaba arkadaşlar. Saygılar Onur abi. Murat arkadaşım ben de haftasonları at-çek için Üçkuyular Kent Ormanı, Sahilevleri, Güzelbahçe Limanları ve Urla-İzmir sınırındaki derenin olduğu bölgeye kadar her yeri tarıyorum. Yemli olarak Güzelbahçe kıyılarını denedim. Gerek yemli de gerek at-çek de "tık" bile olmadı. Levrek tutan arkadaşlar meralarını sır gibi saklıyolar haklı olarak. Neyse kısmet nasip.
Merhabalar..Bir İzmirli olarak forumda diğer illerden paylaşılan resimleri videoları görünce kıskanıyorum ve utanıyorum..Eskiden çupra,levrek,mırmır vs. ne ararsan veren körfez sanki kurudu yok oldu..Hadi körfezi geçtim tekneyle açıldığımız mordoğan,çeşme,karaburun,foça vs yerlerde bile ancak tek tük bir tavayı dolduracak kadar balık tutabiliyoruz,oda fırtınadan yada akıntılardan fırsat bulursak..Oysa körfeze giren balığın burdan çıkıp açığa foça,çeşme vs taraflarına doğru gitmesi,balık popülasyonu ve çeşitliliği açısından hayati önem taşır..Yani olaya biraz daha geniş çerçeveden bakarsak aslında sadece körfez değil çevreside BİTTİ..Bunu 27 yıldır balık avlayan biri olarak sadece ben değil,birlikte tekneyle çıktığımız ömrünü denizde geçirmiş kaptanlarda söylüyor..Şunu kesinlikle kabul etmemiz gerekir olay SANDIĞIMIZDAN ÇOK DAHA CİDDİ BOYUTTADIR.. Doğal sonuç olarak balığa gidip boş dönmemizin sebebi ortadadır..Olmayan balığı tutamazsınız..Acı olansa elimizden hiçbir şey gelmiyor,sadece oturup izliyoruz..!!
Pazar günü Güzelyalı sahilde yürüyüşe çıktım askeriye lojmanlarını önünde 2 farklı yerde hala körfeze lağım akışı sürüyor.34 yaşındayım kendimi bildim bileli bu lağımlar akmakta.Bu pislik nereye birikiyor nereye gidiyor.Tabiki izimir körfezi ve çevresine dağılıyor.( Yok olup uçmadığına göre.)Bu durum körfez ve çevresindeki suyun kimyasını bozuyor.Çeşmealtı açıkları ,Uzunada ya kadar dip balçık bu balçık zemine çöküp karışan kirlilik deniz canlı yaşamını olumsuz etkiliyor.Doğal olarak balık üreme yeri olan İzmir körfezin de, derelerden gelen pislik ve evsel foseptikler sayesinde bozulan dip yapısın da artık kanımca balık yerleşmez , yerleşende zehir gibi olur.
Amacım kesinlikle siyaset yapmak yada birilerini kötülemek değil..Ama belediye başkanı Kocaoğlu çıkıp durmadan ''körfezi temizledik,artık denize gireceğiz vs'' diye reklam yapıyor,sayfa sayfa ilan yayınlıyor..demek ki yalan..gözgöre göre böyle yalan söyleyen bir belediye başkanı bize nasıl bir çözüm bulabilir..Bundan önceki belediye başkanlarınında bu konuda adım attığını ben görmedim..bütün yaptıkları demekki göz boyamak reklam yapmak..ama icraat sıfır..yazıklar olsun..
merhaba öncelikle ben izmir eski foçada av yapıyorum yazın ordayız kıyıdan at-çek için nereleri önerirsiniz herkez ingiliz burnu diyor orda balığa rastlamadım hayatımda gördüğüm tek levrek belirtisi aliağada bi kıyıda yürürken küçük balıklar kaçışıyordu sonra bı şıpırtı oluyodu ardından koca bir vücüt suyu yararak o balıkları tarihten siliyordu onun dışında aynı olaya foçada rastlamadım bilen varsa lütfen sölesin güzel bi mera lütfen
buarda geçen hafta sonu sahılevleri teknelerın oldugu burundan oltamızı attık beklemedeyız birde ne görelim bir balıkçı teknesı kıyıya 15 20 mt bizimde karşımzda denıze ag atıyor gözlerime inanamadım bumudur yanı bizde zaten balık kıtlıgından gına gelmış balık bulmak ıçın türlü avlaklar gezerek hem maddı hemde manevı çaba sarf etmiş insanların önünde dalga geçer gıbı geçıyorlar bu bence yasak olması gerekır bu kadar terbıyesız ve art nıyetlı balıkçılar oldugu süreçte bizım balık tutma sevdamız hayalden öteye geçemez buarda balıkların neden kıyaya gelmedıgnı şimdi daha iyi anlıyorum aç gözlu balıkçılar yüzündenn