Selam sevgili dostlar. Hafta sonuna arkadaşlarla güzel bir tekne organizasyonu palanladık. Hava, Rüzgar, Ay ve biz herşey uygun fakat Dün İzmir Körfezi bugün Kütahya depremleri ve artçılar biraz neşemi kaçırdı. Hep bir söylentidir depremden sonra birkaç gün balık olmayacağı. Bunun bir aslı astarı var mı? Ustalar bilgi verirse sevinirim. Gerçi balık olmasa da organizasyonu iptal etme gibi bir düşüncemiz yok. Ne de olsa biz doğayla başbaşa olmak için ava gidiyoruz. Sevgiler, Saygılar...
Sinan kardeşim, arada bu şekilde depremlerin olması faydalı bir durumdur.Büyük fayların tek seferde olabilecek büyük bir kırılmayı önlemek adına iyidir.Balık konusuna gelince, depremle birlikte balıklarında kaybolacağına inanmıyorum, boşver sen avına bak, iyi eğlenceler, hayırlı avlar dilerim, rastgele
ilk deprem olduğu sırada teknenin marşına basmış yola çıkmıştık.(1 mayıs günü).45 dk sonra kertereze geldik.ve balık aldık 8-10 karagöz bir kaç mercan ve yarım kilo gelen bir kalamar. bugün denize açılmadan 17 45 civarı yine sallandık.ve 19 gibi yine oltalar sudaydı aynı balıklaradan yine aldık. çok ta bir etkisi yok sanırım.balık oldumu oluyor
valla şöyle diyebilirim, acemiyiz, pekfazla deneyimimiz yok amaa şunu söyleyebilirim 1 defa bilerek 3 defada bilmeyerek deprem günleri yada ertesi gün, yaklaşık 8'er saatlik kıyı avlarında bazılarında tek vuruşla koca günü,yada bir iki vuruşla döndüğümüz oldu. Dikkat edin sadece vuruş balık desen hak getire:eek Umarım bunlar tamamen raslantısal olaylardıridk
Öncelikle ilginize teşekkürler arkadaşlar. Deprem sonrası kıyıdan bende balık alamadım. Hatta vuruş bile alamadım. Bu kez tekne ile çıkacağız Yeni Foça Aliağa arasına Balık alırsakta alamasak ta çok önemli değil. Önemli olan iyi vakit geçirmek.
Özellikle deniz dibi kırıklarda oluşan hareketlenmelerde dogal olarak canlılar ürker ve dagılır bir yerlere saklanır veya göç eder ama bu terketme olayı nın süresi nedir bilemem.. yaşadıgı ortamda ki kırıgın oldugu bölgede herşeyden önce çok yüksek bir titreşim ve dahi su içi sesi oluşur..40-50 m derinlikteki o mutlak sessizlikte aniden ortaya çıkan bu ses mutlaka balıkları ürkütür..ancak dediğim gibi ne zaman geri dönerler veya bir başka balık o bölgeye gelir o konuda bilgim yok.. ve sanırım net bir bilgide yoktur.. japonya depreminin su hidrofonu ile kaydedilen sesi.. ki 900 mil uzaktan kaydedilmiş.. http://www.youtube.com/watch?v=4rWDrZIucAQ
Geçen haftadan beri ege denizinde depremler oluyor geçen pazar günü tekne ile akbük limanından açildık saat 04 civarı yine ege denizi sallanmış teknedeki 17 kişi içerisinde 6 karagöz 1 mercan ben aldım başka bir arkadaş 3 mercan 1 karagöz, 3 kişi 1 er karagöz digerleri sıfır çekti tekne bütün avlak tellerinde demir attı sonuç hüsran deprem öncesi balık hiç vurmuyor deprem sonrası istista olarak balık alabilirsin depremin balık yakalamaya etkisi varmı var hemde %100 balık pusar gezinmez,yeme gelmez.
Sağolasın Muvaffak abi. En bilimsel açıklama olmuş. Ben Türk usulü takılacam. Yani yine de ava gidip deneme yanılma yöntemini kullanacam. Bakıp görcez artık balık olurmuymuş olmazmıymış. En geç Pazartesi raporlarım.
Bence Depremin balık avına etkisi %100 . Ne zaman ufakda olsa ege denızınde deprem olsa ertesı bır kaç gun balık avlayamıyoruz . Balık yeme gelmiyor ancak ıgne tepesıne ınecekte minnet edecek