Sevgili arkadaşlar, Sivrice de güzel bir sabah,deniz sakin,bilgisayarımın başındayım, denize çıkıyorum,torik ve barakudaya bakacağımı yazıyorum,yazımı bitirdim,Şener albayımı aradım,haydi denize, dedim,oda biraz belim ağrıyor, bugün çıkmasam iyi olur dedi,bende tek başıma çıkmaya karar verdim, kahvede Conta Kaptanı gördüm,beraber çıkalımmı diye sordum,oda , balkçı arkadaşlarım var onlara deizde biraz yardım hedeceğim,ben sonra senin teknene gelirim dedi,bende denize açıldım,evvelden hazırladığım sırtı yakımımı suya braktım,fazla geçmeden geldi bir vurdu, hemde ne vuruş,torik benim balığım torik konusuda epey tecrübem var,sayılarını bilmiyorum,ama çok sayıda torik tuttum,benimde en çok sevdiğim av, sırtı avında torik avlamak, Torikle yaptığımız karşılıklı mücadeleyi kazanan ben oldum. Fotoğraflarını çektim,bu arada Sevgili abim,Conta kaptan başka bir tekneden kaptanda, bana sesleniyor,gel al beni, bende diğer tekneye yanaştım, Conta kaptanı aldım,onada bir takım verdim, ikimiz birden sırtı çekmeye başladık,bana gene bir torik daha,bu sefer, gerçekten büyük,mücadele,mücadele 45 dakika sonra kepçeye girdi, Çapariye bakalım dedik,biraz kolyoz aldık,oltamıza bir müsafir geldi, Dülger balığı ve çok güzel bir gün daha geçti,Conta kaptandan çok selamlar, hoşçakalın.
Orhan usta arşiv çalışman harika. Senden bir ricam var. Mesela bu yazında TORİK almışsın hazırladığın takımın ölçülerini ve çekme tekniğinide ilave etsen daha kapsamlı olacak. Ne dersin ? Bunu her yazdığın avda takım değiştirdiğinde yaparsan dahada faydalı olacak bence.
Sevgili Cumhur kardeşim, Doğru söylüyorsun, o bilgileri ekleyebilirim, ekleyeceğim, çok teşekkürler, hoşçakal.
Orhan Baba ellerine sağlık, Bikaç sorum var 1.si sivrice fenerinden kastın Tam sokakağzı'nın karşısındaki sivrice koyudaki fener mi ? 2.Eğer söylediğim yerse avın mevsimini belirtirsen Çok sevinirim.. Saygılar..
Sağol , sevgili Murat, Evet, sokakağzının karşısındaki fener ve bizim limanımızın olduğu yer, Torik avı zamanlarını, benim yaptığım avlardan bulabilirsin, hepsinde tarihler yazılıdır, bu sene bir ay geç kaldılar, şubat, mart, nisan, mayıs, ayları toriğin olduğu aylardır, hoşçakal, rastgele, sormak istediğin sorular varsa beklerim.
Orhan bey, Tebrikler. Sirti takimlarinda kullanmis oldugunuz sahteler hakkinda biraz daha genis bilgi verebilirmisiniz? Su seviyelerine gore renk ve sahte boyurlari ile ilgili bilgileirnizi bekliyorum. Tesekkurler
Sevgili Cüneyt kardeşim, Tamam, kullandığım rapalaların fotoğraflarını yollayacağım, Toriklere genelde üst sulatda çekiyorum, 70 gr bir ağırlıkta kullanıyorum. Hoşçakal.
Orhan abim torikleri görünce aklıma hemen lakerda geliyor bu güzel toriklerden bu yılda yakalamanı dilerim rastgele
Sevgili Eşref kardeşim, Bende lekardyı çok severim, ama dikkatte etmeliyim, çok tuzlu, Bu senede tutmayı ço isterim, Torik avı, sırtı avları içersinde insana çok heyecan ve zevk veriyor, inşallah yakalayacağıma, inanıyorum. Sanada gönlündeki balık avlarını yapmanı ve balıkları tutmanı dilerim. Hoşçakal.
Gene Harika Av Orhan Abi,tebrikler.sivricenin Tam Olarak Yerine Baktim Uydudan,süper Valla Abi.bende Geçen Yaz Kadirgadaydim,çok Bereketli Oralar Abi,hele Senin Gibi Tecrübeliyse Insan Balik Yakalamama şansi Yok Gibi.yazin Hayatimin Ilk Yilan Baligini Kadirgadan Aldim 4 Adet Oldukça Iriydi Ikisi.saygilar Abi
orhan agbi yine süpersin vallahi insan senin raporlarını okurken işi gücü birakıp senin yanına gelesi geliyor(ŞAHSEN BENKENDİ ADIMA ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM) abi harikasın avların daim olsun kalsaglıcakla
Sağol sevgili Alper kardeşim, Aman havaları iyi ayarla, buraya gelirsen balığa çıkacak hava olması lazım, yoksa hüsran olur, bence güzel havaları beklemek lazım, hoşçakal.
Sevgili Orhan Usta, Walla deniz avini o kadar özledim ki, bir ahhhhhhhhhh cektiriyorsun bana, Amesterdam ve Schweningenden gemiyle cikar capari ile uskumru avlardik, cok hos olurdu, bir de bu aylarda türkce ismini bilmedigim DORSCH (almancasi) bir balik türü var kumda yasar, Türkcesi morina baligi imis))), iste bu resimdekilerden)) http://images.google.de/imgres?imgu...prev=/images?q=dorsch+angeln&gbv=2&hl=de&sa=G
Sevgili Mustafa kardeşim, Çok güzel balıklar yakalamışsın, Morina balığı, bende İsvicre'deydim Türkiye'ye 1989 senesinde kesin dönüş yaptım, Zürich'te Kahveci'ler ve diğer Gaziantep'li çok tanıdıklerım var,bende burada Çanakkale' de emekliliğimi geçiriyorum, teknem var hava müsait olursa hergün balığa çıkarım, sanada güzel avlar dilerim. hoşçakal.)
Açıklamalar için çok teşekkür ederim öncelikle. Daha önce 4-5 kez orada bulundum. Hatta bilmiyorum Tanırmısınız Sokakağzında yaz-kış ikamet eden emekli sas komandosu Yüzbaşı Rıza Abim var kendisiyle de balığa çıkmışlığım var. Gerçekten profesyoneL bir avcıdır kendisi. inşallah birgüN sizinlede av yapma fırsatım olur...
Sevgili Murat kardeşim, Bizler burada uzun senelerden beri yaşayan, İstanbul'lularız, Rıza kardeşimi nasıl tanımam, hemde gerçek bir kardeşim gibi severim, devamlı her sabah balıkta hep beraber oluruz, çapari ve mercanın çok iyi bir ustasıdır, çok güzel bir insandır, senden bahsedeceğim, hoşçakal. her zaman Sivrice'ye bekleriz.
Sevgili Şaban kardeşim, Çok teşekkür ederim, Torik avı bambaşka bir av, torik vurduğu zaman, çok serttir ve misinayı yaylandırır, işte o an çok zevklidir, başta biraz mücadele eder, yol ister durur, ve tekneye doğru gelmeye başlar, tekneyi görünce tekrar delirir, işte böyle zevkli ve heyecanlı bir av. bana tekrar o anı yaşattın, bu gün 5 saate yakın sırtı çektik, ne yazıkki bir tane bile alamadık, havalardandır diyelim, kendimizi avutalım, hoşçakal.