Atina'da yayımlanan To Vima gazetesi, "Türkiye'nin, Yunanistan'ın Ege'de karasularını 12 mile genişletmesine karşı olan sabit tezini koruduğunu" belirterek, "Bu konudaki sıkıntıları ortadan kaldıracak 'sihirli bir formül' arandığını" duyurdu. *Türkiye’nin, Trakya (Çanakkale Boğazı çevresi) ve Ege’nin çok büyük bir bölümü hariç kıtasal (kara parçası) Yunanistan’ın karasularını 6 milden 12 mile çıkarmasını kabul ettiği görülüyor. *Doğu Ege’de Yunan karasuları 12 milden az olmak kaydıyla (örneğin 8-9 mil) genişletilecek. *Onikiadalar bölgesinde Yunan karasuları 6 mil kalacak. *Yunanistan, 1931 yılında bir kraliyet kararnamesiyle tek taraflı olarak 6 milden 10 mile çıkardığı hava sahasını, yeni karasuları sınırlarına göre düzenleyecek. *Hava sahası ve karasularında mutabakata varılması halinde kıta sahanlığı meselesi Lahey Adalet Divanı’na götürülebilir. *Taraflar bir ‘Siyasi İlke Belgesi’ imzalayacak. Bu belgede Türkiye ‘Ege’deki hayati çıkarlarını,’ Yunanistan da ‘Karasularını genişletme hakkını’ gelecekte bir daha gündeme getirmeme yükümlülüğü altına girecekler.”
stratejik olarak mutlaka askerin görüşü alınmıştır...yada başka bir pazarlık söz konusu olabilir...uluslar arası siyaset...vardır bir bildikleri sonuçta...
alan razı satan razı ne diyelim hayırlı olsun.. Sen tarihin en kötü en aç yunanistanını yakala, belki de parayla bile alabileceğin adalardan vazgeç bide üstüne toprak ver helal olsun..
Bu nasıl iş ya zaten yunanalıların adaları burnumuzun dibinde bodrumda turgutreisten atlasan karşıdan kosa yüzerek çıkarsın, aydında dilek yarım adasındaki milli parkından atla samos tan çık, böyle saya bilceğimiz adalar ve kayalık dolu ben bir girit mübadili torunu olarak biz bu zihinle üstümüzde oturduğumuz toprağı bile devlet satar haberimiz olmaz. GAP etrafındaki israil toprakları gibi ben böyle bir politik olyaların ve çıkarların yürütüldüğü türkiyenin evladı olmaktan mutsuzluk ve sinir duyuyorum. 12 adayı masada giriti tamamen 3 kağıtla adaya çıkartılan yunan italyan askerleri sayesinde elimizden çalındı. Kıbrısıda rahmetli, Ecevit olmasaydı kökten kaybetmiş olurduk. Düşünün o kaybettiğimiz adaların topraklarında birzamanlar dedem , dedemin annesi babası kardeşleri yaşıyodu, şimdi rahmetli dedmin kemikleri sızlar kardeşleriyle türkiyeye göç ettiklerinde arkalarında akrabalarını komşularını varlarını yoklarını bıraktılar. Kıyı egede ,anadoluda 10-12 yaşlarında yenibir hayata tutunma çabası verdiler.Şimdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti farklı bir ülke gibi algılanırken ayırmaya çalışılırken unutmayın ki orasıda anadoluda yaşıyan osmanlı Türkleriyle aynı ırktan ve soydan akrabalarımız var.Tarihimizi şimdi gençler ezberleyip dersten 90-100 almak için öğreniyor. ama hiçbiri ince detayları bilmez hiç öğretmende bunları öğretmez ve yaşatmaz çiniller hiroşimadan ders çıkartırken nükleğer bombanın etkisiyle birçok verimli arazi çölleştiğinde çıkışı sanayileşmekle buldular deli gibi üretiyorlar bizimkiler hala çanakkaledeki şehitlerimizin ruhunu şaad edemiyolar. Balıkçılıkla ilgili olrak şunu söyleyeyim gırgırlar türkiyenin belli başlı koylarında avlana bilirken troller balık yuvalarını ve faunalarını bozduğu için koylarda avlanamaz. Troller gırgırların aksine ya açık denizde körfez çıkışlarında yada uluslar arası sularda avcılık yapar. bağzı gözüpek avcılar yunana sularına bile girer.Böyle darbir denizsahanlığında karasularımızdaki balık popilasyonu daha fazla etkilencek böylece daha fazla kıyılarda avlanılcak
"Casus Belli", yani bizim için "savaş nedeni" sayılan bir durum bu kadar basit bir şekilde atlanmaz. Son dönemde Yunan adalarına vizelerin kalkmasıyla birlikte düzenlenen turlarla oradaki ekonomik olarak içine kapalı halkın cebi para gördü. Sizce bu adalarda yaşayanlar Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı ters bir tutumunu, vizelerin kaldırılmasını ve eski fakir günlerine geri dönmesini kabul eder mi? Etmez ve Yunan Hükümetine baskı yapacaktır. Adaları alamıyoruz ama ekonomisi ele geçiriyoruz, bu bizim elimizde bir koz olarak kalacak. Yavaş yavaş işler bizim lehimize gelişirken, dış politikada Yunanistan aleyhine bir hamle yapmışken, onlara bu kıyağı geçebileceğimize ihtimal dahi vermiyorum, vermek istemiyorum. Füze kalkanı için atılan imzalarla uğradığımız hayal kırıklığına bir yenisinin daha eklenmesi içimizi sızlatır. Sayın Başbakanın bu konudaki açıklaması açıkçası beni pek tatmin etmedi ama yeni gelişmeleri takip etmek gerekiyor.
Dışişleri açıklama yaptı daha anlaşılan birşey yok toplantılar gizli bir şekilde sürüyor dediler.Ama Erdem abininde dediği gibi burnumuzun dibinde adaları var adamların.Bunu zamanın da verenlere sormak lazım.Yine de karşılıklı vardır bir çıkarları...
Vermedikleri Bir Burasi Kalmişti Onu Da Yaptilar ....bugün Hürriyetten Yilmaz özdil I Okuyun Anlarsiniz. Füze Kalkan Sistemi Izmirin Aciklarina Kuruluyor...
Egenin Kalaninida Geçtim, Sahil Vatandaşinmi Sanki ? Ege denizine açılmaya gerek yok, bügün ailecek gidin mesela ÇEŞME ye sahile denize girin bedavadan nasıl gireceksiniz . ( Dağlık, taşlık, virane kuytuları vb. saymazsak. ) Denizler tabii haliyle sahillerde vatandaşın malıdır kanunen, hadi girin ; GİREMEZSİNİZ, Hemen bir GÖREVLİ ? yapışır, Bu GÖREVLİLERDE kısımlara ayrılmıştır; Şezlong, güneşlik, araba parkı, dışarıdan yiyecek içecek yasağı, bilumum garip Şekillerde su sporları aletleri ( banana, apple vb ), kendi midyecileri, mısırcıları vb........ 1990 LARIN BAŞINDA Çeşmenin en güzel koylarında Aya Yorgi, Alaçatı , Ilıca, Paşa Limanı vb denize rahatça girerken artık giremiyorsunuz, her tarafa Beach Club açılmış, tabii haliyle izni veren başta Belediye.
caner arkadaşım kimsenin kimseye bir avuç su bile verdiği yok,ortada sadece muhalefet partilerinin hükümet partisine pervasızca saldırıları var.daha dün sayın başbakanımız 12 mil olayına açıklık getirdi öyle bişey yok dedi.sen kalkmışsın burda yok yunan deniz suları 12 mile çıkmış yok egenin %71. yunanistanın oluyo falan diyosun.ne alaka şimdi bu konunun bu siteyle.burası siyaset meydanımı yoksa bi forum sitesimi?yönetici arkadaşlara sesleniyorum bu tür konuları açanlara müsade etmeyiniz.bu ne saçmalıktır yahu...
Arkadaşım haber TV'lerde dün yayınlandı madem bu kadar ilgilisin git bul. Sen anlaşılan AKP'lisin... bu kadar kuyruk acın olduğuna göre... Beni konuşturma daha fazla böyle dengesiz mesajlarda yazma. Olmayan birşeyi, olmuş gibi yazacak değilim. AKP yandaşlarının safsatalarını dinleyecek hiç mi hiç vaktim yok.. başka kapıya YALLAH.
Bir haberi dillendiren Caner'i sırf bu hükümeti korumak için yermemelisin. Endişemizi dile getirmek de bir forumdur kardeşim. Bu hükümet değil mi 9 ülkeye sınırsız toprak alma hakkını yasalaştıran. Bazı kendi topraklarına giremiyorsun bunu biliyor musun? İngilizlerin inşa ettiği sitelerden git ev almaya çalışsana, alırlar mı seni acaba. Bilir bilmez kimse hakkında ileri geri konuşma bence. Bu ülke parça parça satılıyor uyan biraderim. Konu da tam balık aşkıyla yanan bizleri ilgilendiriyor.