Ege'de kılıç balığı dehşeti Ege'de 32 yaşındaki bir kadın yüzücüye kılıç balığı saplandı. Kadın ağır yaralı. Yunanistan'ın Santorini Adası açıklarında bir yüzücünün kılıç balığı saldırısı sonucu ağır yaralandığı bildirildi. Yunan basını, hafta sonu meydana gelen olayda kimliği açıklanmayan 32 yaşındaki kadının, Ada'nın Kamari kıyısında yaklaşık 2 metre kadar bir derinliklikte yüzdüğü sırada kılıç balığı saldırısıyla karın bölgesinden yaralandığını duyurdu. İç organları büyük hasar gören kadının, Ada hastanesine kaldırıldığı, ancak durumun ciddiyeti nedeniyle Atina Yorgos Yenimatas hastanesine sevk edildiği kaydedildi. Balığın kılıcından kırılan bir parçanın kadının omuriliğine saplandığının tespit edildiği, bu tür bir saldırıya Yunanistan'da ilk kez rastlandığı açıklandı.
Cok ilginc bir haber. Ilk defa boyle bir sey duydum. Yani kaza veya oltacilik esnasinda atlama sicramayla olanlar var.Ama suda , baligin stress altinda olmadigi bir ortamda insana saldirmasi hic duymadigim ,cok ilginc bir olay.Ayrintilariyla olayi bilmek isterdim. Paylasim icin tesekkur ederim... Saglicakla kaliniz...
Vakti zamanında, Beykoz'da bir kılıçbalığının sandaldan denize bakan balıkçının kellesini uçurduğu anlatılır. Onun dışında sandalları mahmuzlayarak balıkçıları yaralayan kılıçbalıklarının hikayeleri de çok fazladır.
Acaba resim varmı çok ilginç.Ama bence asparagas bir haberde olabilir yani bi balık durup dururken kadına niye bi şey yapsınki yada kadın kaşınmıştır.Yani balıklar iyilerdir öyle kötü ve vahşi canlılar değillerdir.İNşallah bi resim yada link vardır.
Kılıç balıkları tehdit edildikleri zaman çok agresif oluyorlar. Saatte yaklaşık 100 km hızla dünyanın en hızlı yüzen ve kılıç balıkları familyasından olan yelken balığıda aynı şekilde agresifdir. Görüntü itibariyle torpidoya benzeyen ve kılıç balıklarından çok az farklılıkları bulunan yelken balığının 10 cm kalınlığında levhayı deldiği gbilinmektedir. Düşmanlarına bir ok gibi vurarak delen, bu balıkların insanlara saldırdığı görülmüştür.
Evet dedeler zamanında bu balık avına çıkarlarmış ve bize sürekli nasihat ederlerdi beykozda. takımınıza balık geldimi aşağı bakmayın derlerdi. o balığa saldıran kılıç kurbanı olmayın diye tamamen doğru....
fethiye ıkı sene önce fethiye kabak acıklarında ekım ayında lufer kofana avındayken tekneyle bırden anıden kılıc balığı tekneye bodoslama daldı..gagası teknede kaldı kactı gıttı..arastırdığımda bunlar denıze hem yuzen hem ucan bır balık varmıs tam adını bılmıyorum sımdı ama cok hızlılar gördüm..onları kovalarlarmıs
Olmuyacak hiç bir şey yoktur,Çünki denizde bulunan hayvanlar evcil değillerdir ki Kaldı ki evcil hayvanlar bile saldıra biliyor.