Ege Denizi'nde balıkçılar, dev papağan balıkları yakaladı. İlk kez papağan balığı gören vatandaşlar şaşkınlıkla balıkları inceledi. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki "Ege Kılıç" isimli bir balıkçı işletmesine bağlı teknenin, Ege Denizi'nde ağlarına papağan cinsi balıklar takıldı. Yakalanan 3 papağan balığı, Edremit'te teşhir edildi. Balıkçılar, papağan balıklarının çok nadir görüldüğünü söyleyerek, "Bu balık cinsine az rastlanır. Şans eseri ağlarımızdan papağan balıkları çıktı. Balıkların en büyüğü 10 kilo ağırlığında, diğerleri de 7 buçuk ile 6 kilogram geliyor. Bu balıkları istek üzerine lüks restoranlara sattık, ama ilçe halkına bir süre göstermek istedik" dedi. Vatandaşlar ise tezgaha yaklaşarak papağan balıklarını yakından inceledi. kaynak: haberler sağ resimdeki balık size yabancı geliyor mu?
Haklısın..aynı zamanda bu haber servislerini uyandırmakta gerek.. ben 2 ay kadar önce marmarada lüfere at-çek yaparken balon balığı yakaladım..balon artık ç.kaleyi geçmiş
haber ajansları ve haber servisleri neyse de...papağan balığı diyerek lambuka gösteren balıkçılara ne demeli...bence haberciler işine geldiği gibi haber yaptı. Papağan balığı kadar çirkin bir balık ile lambuka kadar güzel bir balık arasındaki farkı bilmeyen bir balıkçı olduğunu zannetmiyorum
öndeki lambuka arkadaki de balon balığı, papağan balığıysa zaten vardı ben 99 senesinde bizatihi sualtında gördüm
Arkadaşlar doldurma haber diye birşey var hiç duymadınız mı? O gün gazetede dolması gereken ufak bir boşluk vardır, yazarın eline fotoğrafçı bir resim tutturmuştur.( yada arşivde karıştırırken eline geçmiştir.) Hemen masasına oturur ve düşünür bu fotoğraftan ne haber çıkar diye , kendinizi onun yerine koyun iki balıkçının elinde bilmediğiniz bir türde 2 büyük balık var balıktan da pek anlamazsınız , bir tek akşam bazen balık yemeye gitmişsinizdir o kadar. Hanımda zaten koku yapıyor diye evde balık yaptırmamıştır bugüne kadar , tanıma fırsatını yakalayamadınız. Ne yapacaksınız .Hemen büyük bilgi deposu interneti bir karıştırırsınız papağan balığı karşınıza çıkar şöyle yazmaktadır. ''Egede seyrek, Doğu Akdenizde yaygın bulunan, fazla göçler yapmadan sıcak denizlerin sığ, taşlık ve bol bitkili, bazen de acısu bölgelerinde yaşayan, çok çeşitli ve güzel renkleri olan bir balıktır. Iskaroz Balığı da denir.'' Sizde bakarsınız Ege de seyrek bu balıktan tamam dersiniz yaz ''Egede papağan balığı yakalandı.''
Valla budur işte Aşkın'ım senoryoyu yazdın hemen ve şuda bir gerkek ki % 80 dediğin gibi olmuştur. Sayfada boş yer kalmasın diye. Ben daha önce bunu yaşadım beach voley turnuvasında kaza geçiren bir arkadaşımız (ayagından yaralanmıştı ve gerçekten büyük tü yaralanma) ertesi gün gazete 3. sayfada resmi çıktı ihmal öldürdü ambulans gelmedi felan diye. Biz şokk durumdayız. Gazete arandı ama malesef kimse bizi sallamadı. Ama arkadaşımın babası avukat olunca iş değişti.