Sevgili arkadaşlar.Dıştan takma motorum soğutma sıvısı olarak kullandığı deniz suyunu egzozdan atıyordu ama bu gece atmadığını farkettim.Muhtemel nedenleri ve çözüm yöntemleri ne olabilir acaba?
Dikkat etmen gerekli motor yanmasın soğutma olmazsa olurmu hiç onun için kanallar kireçlenmiştir. temizlemek şart. acilen tedbir alman gerekli. ve dıştan takma motorunuzu uzun süre kullanmayacaksanız. 1-Tuzlu sudan çıkartınca muhakkak bidon içinde tatlı suyla çalıştırın. 2-benzin bitene dek çalıştırınkı karbiratörde oksitlenme olmasın her benzın saf değil içinde su kalmasın
bende gece birza gezinti yapmıştım.Dönüşte liman girişi poşet doladım.Sonra onu temizledim tekrar devam ettim.Sanırım liman girişinde poşetten sonra durdu sanırım ama emin değilim gerçi motorum da bişey yok su an çalışıyo ama devir daim yapmıyor acaba kireç olabilir mi die düşünüyorum.sizlerle paylaşmak istedim belki başına gelen bir arkadaşımız vardır.
Birçok neden olabilir elbette. Belki emme yerinden basınçlı su vermeyi deneyebilirsiniz. Yine de servise göstermek en iyi çözüm. Benim de en çok korktğum şeydir. Refleks olarak bir kaç dakikada bir devirdaime bakarım. Farketmiş olmanız hem büyük şans hem de biraz ustalık.
İki zamanlı motorlarda Suyu bir impeller lastik vasıtasıyla alır ve eksozdan dışarı atar. Bu lastik impeller'in suyu alan parçaları-kanatları aşınmış olabilir. Bu suretle çalışmayan lastik parçalarda devir daim pompasının çalışmasını engeller. dediğim gibi ya kireçlenmeden yada sen bu devir daimin impeller olayına bir baktır. ufak mınık donen bir lastık parça kanatları hasarlıysa motoruna zarar verebılır. bence teknık bilginiz yoksa bir bilene danışın derım. ama konu hasasatır ve dikkat edilmesi gerekir soğutma yapamayan bir makina pistonun şişerek segmanların bozulmasına ve arkasından gömleği çizmesine. contasının hasarına neden olur. canınızı sıkabilir.
benim motorun devirdaim lastiği vs geçen sezon değişmiş.daha önceki sahibi ve benim motor ustası özellikle tembihledi devirdaim yapmasına dikkat edilmesi gerekiyor.yoksa motor yanabilir.bence bir servise götürün birkaç parça değişmesi gerekebilir.
Lastik conta Geçen yıl aynı konu benim başıma gelmişti.Lastik conta değişimi gerekiyor.Bİr önceki yıl moturu son kullandığınızda son olarak tatlı su içinde çalıştırmak gerekiyormuş.Tuzlu su lastiğin parçalanmasına neden oluyor.
bahsettiğim gibi benim motorun değişen lastik contasını görmüştüm.benden önceki sahibi vermişti lastik conta resmen kopacak durumdaydı yıpranmıştı.o parçayı değiştirirseniz sorunu halledebilirsiniz.dediğim gibi başka bir problemi de olabilir tabi yinede bir tamirciye ustaya vs göstermek en mantıklısı
Nylon sarmışsa, onun parçaları su yollarını tıkamış olabilir. Su alma deliğine dikkatli bir gözle bakmak lazım. Kireçlenme doğru ama birdenbire olmaz ya. O, naylonun marifetidir, delikten(en basitten) içeriye (en masraflı olana)doğru kontrol etmek lazım. Geçmiş olsun.
saolsun ustalar.Bugün limanda motorumun egsoz bölümünü filan inceledim bişey bulamadım.Daha sonra pervaneyi sökür motoru çalıştırdım.Tam gaza kadar çıktım motorum su atmaya başladı.Sanırım reis abimizin dediği gibi naylonun marifeti.Çünkü birden bire olmaz kireçlenme teşekkür ediyorum hepinize.Bu poşet olayıda seagull ların talihsizliği...
Motor Seagull mı? Hayy Allah, iyi ki yay kırılmamış, Onların bir de yay kırma hastalığı vardır. (Belki yeni modeller yaysızdır, bilmiyorum.) Neyse geçmiş olsun, bu motorlarda, gözün hep denizde olacak, nylon, ip, çöp herşey bunlara ters geliyor.
Geçmiş olsun diyelim birşey olmaması sevindirici iyi biliriz o durumları yatak sarmanın motoru denizde söktrmenın zorluklarını geçen sene yaşamaktık boyle bir tecrube. Ama farkımız var 4 silindir. zor iş aman allah Korusun tam sezon başlarken bu sene bakımları çok ama çok daha dateylı yaptık bakalım. gelecek gunler neler gösterecek..... Segull ise merak etme bişey olmaz emektardır o
Evet çer çöple anlaşamıyor bizimkide tam bilemesemde 55-65 model arası bişey.Yay lı çok poşet doladım ama yaya zarar vermedi henüz ama tam bir emektar.Açıklardada olsa alet çantam yanımdaysa korkmuyorum,Çok bilirim yamahaları çekdiğimi