Değerli üyeler Arada Efeyle takılırız birbirimize. Ne o çektiğin,iriyse cevap hazır treofe hanos. Sonunda alabildi bir tanesini. Bence bu resmen bir trofe, hemde Hannos trofesi. Sevgiler
Mütevazi av raporlarına başlamış Vedat Abi. Kendi türünün en irilerinden olsa gerek. Trofe trofedir. Saygılar...
Gerçekten arkadaşlar balığı çekerken ne olduğunu anlamadım. Vedat Hocama ben birşey çekiyorum ama bakalım ne çıkacak dedim.İçimden dülger galiba dedim ama beklentilerim boş çıktı ve bu trofe hanos geldi. Selamlar Haa unuttun 3 lü takım kullanıyordum diğer 2 iğnede de bu boya yakın 2 hanos daha vardı. Ne olduğunu anlamak çok zordu.
Efe bey ilk önce berekli olsun demek istiyorum 3.lü takım takım demişsiniz yem olarak ne kullandınız acaba:hungry:
Kemal bey hedef avımız mercandı o gün. Yemimiz de kıştan hazırlamış olduğumuz karidesti. Derinlik 82 metrelerde.
hanosu raporlarda hep ege avlarinda mercan takimlarina asalak olan luzumsuz bir balik olarak okuduk. hanos olan tasta mercanlar ya hiç olmaz ya arkasindan gelir diye okuduk. genelde boylari iri bir izmarit kadar oluyordu. bu cidden trofeymis tebrikler Efe bey.
bu balığı yakalıyorduk ustadlarım ama artık yok denilecek kadar az çıkıyor antalyada. bir kac kez denk geldi ve etide güzel oda tarif olcak bu gidişle
Teşekkür ederim sevgili roy. Dediğin doğru mercan ve hanos genelde aynı meralarda av veriyorlar. Ancak belli saatlerde avlanmaları sanki sırayla oluyor ve kesin bir tespit olmasa da benim kanaatim biraz o noktadan uzaklaşmak yani çevresini yoklamak mercana daha kolay ulaşmak imkanını veriyor diye düşünüyorum. Hoş kal.
Geçtiğimiz ay Mersinde mercan derinliğini hanosun vuruşları kesildiği an tespit ettik oltalarımızı hiç boş bırakmadı lakin ben tadını beğenmedim ve bu kadar büyüğünüde ilk defa göüyorum. Vedat abi kesinlikle haklısın bu bir trofe hanos...
Efe abi avın için tebrikler..Balığın gelişinden anlıyoruz ne geldiğini ama sanırım bu epey aklını karıştırmıştır Fikrine sonuna kadar katılıyorum.Mercan ve hanos genelde aynı yerden av veriyor.Ustalarımdan öğrendiğim bir söz vardı..''İzmariti görünce kaçın,Hanos olan yerden ayrılmayın'' derlerdi..Yeme mal bulmuş mağribi gibi atlarlar ama aradan sıyırabilirsen muhakkak iri yassılardan geliyor..Sevgi ve saygılarımla..
Sevgili Vedat abi tüm avlarınızı takip eden birisi olarak av partneriniz Efe beyi kıskanır olduk. Yanlız Efe beyde yardımlarınızla iyi bir avcı olma yolunda son hızla ilerliyor.Bir laf vardır ülkemizde "boynuz kulağı geçer" diye. Avlarınızı tebrik ederim:thumb:
vedat amca ; bu boya yakın hanosları geçen hafta dedemle ayvalıkta bizde yakaladık, yedik te oldukça lezzetliydi. Tebrikler