Herkese tekrar merhaba. Apex marka 3.10 luk neopren kumaş bir botum var. Bot yaş olarak biraz eski ama sadece tatlı suda kullanıldı genel olarak temiz bir bot ve herhangi bir patlağı yok. Botun iyi olduğunu düşünerek geçen hafta bütün bütçemi parsun 4 zamanlı 9.8 motora yatırdım ve haftasonu botumu kontrol için şişirdim keşke tersini yapsaymışım önce botu şişirip sonra motoru alsaymışım Botta her iki yanakta bitiş konilerinin etrafından aynaya kadar olan ek yerlerinden çok ince bir sızıntı var. Aslında kendim uğraşmayım diye istanbulda birkaç ehil bot tamircisine durumu anlattım. Ağız birliği etmişçesine bu marka botların kumaşından kaynaklı bir problem olduğunu açılıp zımparalanıp tekrar yapıştırdıktan sonra bu sızıntının geçmediği hatta artabildiğini söyleyerek tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Bota göre kuvvetli motor takacağımdan daha fazla açma yarılma gibi birşeyin şuanda olma olasılığının düşük olduğunu da eklediler. Nette biraz araştırma yaptığımda şu ürüne rastladım. http://www.tekneyatshop.com/index.p...FE_ve_Ek_Yerleri_%DD%E7in_%DDdealdir._1_Litre. acaba bu ürünü kullanan varmı ? veya bana bunun dışında herhangi bir çözüm önerebilecek varmı? şimdiden teşekkürler.
neopren ürünlerin üretiminin ve müdahalesinin daha zor olduğunu okumuştum, ellerinde yeterli imkan olmadığından layıkıyla tamir edemiyor olabilirler. neopren bot üreten yerli bir firma var, izmir firması, onların yönlendireceği bir servisle görüşmek faydalı olabilir belki.ismi asilmarine.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler Volkan Bey. En fazla okunup en az cevap yazılan mesaj bu olmuştur heralde İlginç bir durumla karşılaştım ürünü satanları bırakın ürünün ithalatçısı da tam olarak nasıl kullanıldığını bilmiyor Aklımda çadırcılarda bulunan PVC kumaştan 5 cm lik şeritler keserek ek yerlerinin üstünden (sadece arka aynaya kadar olan kısım) kuvvetli bir yapıştırıcıyla tekrar ek geçmek var. Sızıntı çok az olduğundan işe yarayacağını düşünüyorum bakalım artık.
http://shop.yatmar.com.tr/tr/p/urun...o-adeprene-neopren-sisme-bot-tamir-kiti-beyaz Geçmiş olsun işinizi görür umarım.
Bugün sıvı kauççukla ek yerlerinin üstünden 1-2 mm film tabakası geçtim. donması 2 gün sürüyomuş soncu buradan paylaşırım.