Ekim ayı en iyi av (deniz)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sinansarma tarafından paylaşıldı.

?

Ekim ayı en iyi avı deniz

Anketin kapanma tarihi 6 Kasım 2007.
  1. sinansarma

oy sayısı 40
    40,0%
  2. tommasi

oy sayısı 9
    9,0%
  3. Avciperdeci

oy sayısı 51
    51,0%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sinansarma

sinansarma

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg Halili+2850 gr kofana
    gecenin sezsizliğinde usulca aldık avcıyı

tarih: 19.10.2007 saat :01.45
    yer : her zamanki avlak yeri
    yem : fileto kefal
    olta:tekli beden+çelik tel+kurşun+fırdöndü
    hasılat : Halili (granyoz) ( 7 kg)
    gece avına önce kum yengeciyle basladık.tek tük vuruyordu çupra ama yakalayamadık. yanımızda kefal yakalayan sadık abimize ufak bir kefal yakalamasını tembih ediyorduk. o da kiloluk kefaller yakalıyordu. kefali fileto yapıp atmam için ısrar ediyordu.Bende naza çekip canlısını atayım diyordum.Fileto yapıp at ufak canlıyı yakalayana kadar dedi sadık abi.Hatta senden su ekmek mi istiyor diye söylendi. bende kıramayıp attım. yarım saat sonra misina gerildi. elim ayağıma dolaştı.balığı yukarı almak zordu iskele yüksek olduğu için.saolsun abimiz yardımcı oldu. 10 dk uğraştan sonra iskeleye aldık. nasip.

2. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    sinan abi senin balığının yanında bizimkinin lafı olmaz ama yalnız başına kazanmak kötü olur bari ben gireyimde bi anlamı olsun :)

bayram tatili dolayısıyla bi 2 günlüğüne yazlığa gideyim dedim..İlk gittiğim gün balık tutmak aklımda yoktu fakat alagüne gidiceğimiz haberi gelince yok diyemedim...Biz gitmeden önce alagünde arkadaşlara 9 tane falan lüfer vurmuş ama büyük değil 1-2 kg arası..Bizde baya heyecanlandık..Gittiğiimizde ilk olarak zargana için sırtı çektik 15 tane falan yakalayıp havuz üstüne çıktık..Burada lüferler 10 kulaç derinlikte vuruyo gerçekten bizim oradakine benzemiyo ufak bi ağırlık takıp oltaya zarganayı dipe batırıyoz..Fakat 3 saatlik beklemeden sonra hiç bişey vurmadı...bizde çipuraya oturduk ve allahtan oturmuşuz..Gerçekten 30metre derinnlikten kiloluk çipura çekmek süper bi duyguymuş..Kuzenle en iyi avımız bu olmuş oldu :)Çipuranın yanında ayrıca mırmır levrek ve karagözde tuttuk
    yaklaşık olarak kuzenle 2miz 9kg yakın balık tuttuk..inşallah sizede böle bi av nasip olur

hasılattaki en büyük çipura

gene çipura :)

Kuzi Kofana avında :)

Çipuralar..Diğerleride yandaki çuvalda :)

Levrek Mıırmır

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Yeni Bir Bodrum Avı

Bu hafta sonu ne yapalım derken Manisa'daki av arkadaşlarımın ısrarı ile yeni bir Bodrum avına merhaba dedik. Hazırlıklar planlar derken kaptanımızdan telefonda aldığımız teknenin bozuk olduğu haberi ile sarsılmış ancak ümidimizi yitirmeyerek Cuma günü olacak gelişmeleri beklemeye başlamıştık. Ekip Ben, Ahmet abi, Zafer ve Mehmet abi ile birlikte 4 kişiydi. Cuma günü saat 16 civarı çalan telefonumdan gelen ses bize yeni bir teknenin ayarlandığı haberini ve yeni kaptanımızın telefon numarasını söylüyordu. Hemen aradım kaptanı ve pazar sabahı 07 de güvercinlikte bulşacağımız üzre anlaşarak kapadık telefonumuzu.

Cumartesi sabahı yapılan hazırlıkların ardından koyulduk yollara.

Kolay değil 300 km yol yapıyoruz. Dışarıda delicesine yağan bir yağmur. Çekilen onca eziyet, masraf, uykusuz saatler ve bunlara bedel olarak taşıdığımız amatör avcılık ruhu....

Sabah saat 07.30 gibi buluştuk kaptanımızla. İlk kez kendisi ile ava gidecektik. İlk sorduğu soru hava yağmurlu ve deniz bozuk dayanabilecekmisiniz oldu. Tekne büyük ve tenteli, bizler; balığa bir haftalık açlık çeken insanlar, dayanılmazmı yağmura, ıslanmaya ya da denizin buram buram hasret kokan dalgalarına. O halde ver elini avlak yeri diyerek çıktık yola.

Bir buçuk saat süren yolculuğun ardından ilk avlak yerimize ulaştık. İlk dibe değen olta da Mehmet abinin çift çipurası ile gözlerimiz yerinden oynadı. Ardından benim yakaladığım bir çipura. Ardından Ahmet abiye ve Zafer'e takılan mercanlar derken bir süre sonra kesti balık ve avlak yerimizi değiştirdik.

İkinci avlak yerimizde Bir kaç çipura ve Mercan dan sonra Zafer'in şuradaki büyük balıkara bakın demesiyle daha evvelden Kofona için hazırladığım .80 beden misina, çelik kol ve 1 numara iğneli oltayı çıkardım hemen. İlk aklıma gelen bütün Sardalye ye 4 adet çelik telli 1 numara iğnenin olduğu oltayı hazırlayarak sallamak oldu denize. Çok geçmeden 100cm civarı bir Lambuka'ydı ziyaretçimiz. 0.80 lik misina parmaklarımı kesiyor Lambuka bize gelmemek için tüm kuvveti ile çabalıyordu. Tekneye kadar yaklaştırdıktan sonra kepçemize sığmaması ve heyecanın vermiş olduğu panik ile 2 adet çelik teli koparan Lambuka ardından özlemle bakışlarımıza aldırmadan özgürlüğüne kavuşuyordu.

Yılmak ya da pes etmek yoktu tabii ki. Bu sefer oltamıza biri kuyruk tarafından biri sırtından olmak üzere taktığımız, geriye kalan iki çelik telli 2 adet 1 numara iğneli isparozu salladık denize. Çok geçmeden misina gerilmiş yeni bir Lambuka ile başlayan heyecan dolu dakikaların içinde bulmuştuk kendimizi. İlk kaçan Lambuka nın ardından edindiğimiz tecrübe ile Zafer kepçe de ben olta da iyi bir iş çıkarmış, teknemize almıştık balığı.
    Bir iki derken teknemizdeki her arkadaşım kişi başına iki adet Lambuka yakalamış ve gerçekten çok zevkli geçen Lambuka avının yeterli olacağını düşünerek geri dönüş yoluna geçmiştik. Kaptanımızın da yaptığı av ile birlikte toplamda 5 kişi 8 adet Lambuka, bir kaç çipura ve mercan avı ile sonlandırdık günümüzü.

Bodrum bize yine gülmüştü. 300 km de olsa yolumuz, yağsa da gökyüzünün bereketi üzerimize biz Bodrum'dan vazgeçmeyeceğiz. Ekibimizde olan tüm abilerime ve Zafer kardeşime bu avı benimle paylaştıkları için teşekkür eder, Arkadaşlarımın ve sitedeki tüm üyelerimizin daha da bereketli avlara imza atmasını gönülden dilerim.

AVCİPERDECİ (SERDAR)

Gün içinde 80 lik misinayı kopartan ne olduğunu göremediğimiz iri balık, Çelik telli bedenni fırdöndüden ayıran Akya; sizler için geri geleceğiz...

4. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Arkadaşlar Ekim ayı en iyi avı deniz anketi açılmıştır oylarınızı ve yorumlarınızı yazabilirsiniz

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Hepsi çok güzel ama Serdar kardeşime oyumu vericem çünkü benim tutmak istediğim balık cinslerinin iyi bir karmasını yapmışlar avlarında tebrik ederim.

6. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Türkiyede yasaklardan sonra ilk lambukayı tuttuğundan dalayı
    oyum sanadır avcıperdecim SERDARIM ;)

7. 06pike06

06pike06

Favori Kamış:
    Alba starın tüm malzemeleri
    En İyi Avı:
    6 kg turna kesikköprü,6.750 kg sazan kurtbogazı
    Oyum bodrum fatihlerine;)

8. dolphin06

dolphin06

Favori Kamış:
    misina, şamandıra, iğne
    En İyi Avı:
    yaklaşık 1 kg sazan kurtboğazı
    0yum sana serdar kardeşim

9. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Serdar kardeş balık güzel tercihim senden yana tebrikler güzel av.

10. sgntch

sgntch

Bu ay gercektende butun avlar cok guzel. Ancak ben oyumu Evrim`den yana kullandim. Zira onun tuttugu baliklar bana daha sempatik geliyor :) . Birde Evrim bunu hep yapiyor yani kimbilir bu ay foruma tasimadigi bunun gibi kac avi var.

Ama sunu belirteyim hem Sinan Abi`nin hemde Serdar Abi`nin avi kesinlikle Evrim`inkilerden daha iyi :)

11. ozan

ozan Ozan

arkadaşlar hepsi mükemmel. evrim harika balıklar tutuyorsun ama senin daha mükemmel olan avlarınıda hatırlayarak oyumu sana vermedim. serdarın avıda süper ama ben oyumu sinana verdim galiba hiç granyoz tutmamış olmamım etkisi var bunda

12. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    sinan bey oyum sanadır ;) çok güzel bi balık

13. paşabayırlı

paşabayırlı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5 kg sazan
    DAHA ÖNCE DEDİĞİM GİBİ EN İYİ AV EN BÜYĞÜNÜ YAKALAMAK DEĞİLDİR
    oyum tommasi emreye

en iyi av onunkisi bana göre

14. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    İlk oyu ben kullandım ;)

Oyum Serdar kardeşime .;)

Çünki,hem en büyük :cool: Hemde bol çeşitli balık var, Çupra var, Mercan var,
    E-ee tabiki LAMBUKA var. Bir avda bu kadar çeşit ve kaliteli balıklar olunca taktiri hak ediyor doğrusu ;)

Tebrikler kardeşim daha bereketli avların olması dileğimle.
    Allaha emanet ol.

15. ulvi

ulvi

Favori Kamış:
    Kıyıdan Olta ve kamış-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Hayalimdeki balığın peşindeyim
    Benim oyumda Serdar'a.Çeşit bolluğu her zaman favorimdir.

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Evrim kardeşim oyumu sana vermek istedim ama sinan abinin balığı Hakikaten sağlam göründü gözüme.Hepinizi tebrik ederim ama oyum sinana hocaya.Alışılagelmişin dışında bir iş başarmışsın sinan hocam;)

17. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    serdar abimin sinan abimin evrim kardeşimin avları çok güzel hepsi birbirinden daha şekil ve farklı ama sinan abininki biraz daha ağır bastı ;) oyum sinan abi ve granyozuna :)

18. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    merhabalar...

serdar,sinan,ve evrim arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum öncelikle hepside bir birinden güzel..

fakat benim oyum sinan arkadaşımıza nedenine gelince granyöz avlanması enzor balıklardan biridir ve gerçektende ustalık istiyor o devgibi balık oltadaki yemi nerdeyse hiç hissettirmeden alır siz ne oldugnu anlamazsınız bile bir bakmışsınız oltanızda yem yok şaşırır kalırsınız yem nereye gitti diye;)

19. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    benimde oyum serdar abiye..akdeniz çeşitlemesi ve lambukalar güzel olmuş ;)

20. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Lambukaya hasta olmama rağmen 7 kiloluk halili de harika..Belki başka biryerden çıksa oy vermem ama mersin limanı gibi suyuna akan pisliklerin haddi hesabı olmayan biryerden çıkıyor...Merak ettiğimse bu Sinan abinin yakaladığı kofanaların burada ne işi olduğu açık denizden gemilerin kuyruk suyunamı takılıyorlar?? Hadi onlar tamam bu halili ne arıyor orada yahu:D:D Aslında bende aday olabilirdim bu aya hem de garanti birincilikle 10 kilo civarı bir sarıkuyruk(avcıyla) balığı topu topu 1 sn görebildim 1 kocakafa ve 1 dev kuyruk....Vuramadım ama :S:S:S Oyum Sinan abiye..Tbrkler...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.