öncelikle merhaba ... levrek balıgı yakalama tutkusu aldı beni gidiyor ... istanbulda istavrit ve yemli çinekop (bogazda) tecrübelerim var bir kac defa fakat levrek ayrı birşey ve hiç hayatımda at-çek ve sahte ile av yapmadım (acemi oldugumdan istanbulda biraz zor ) neyse uzun lafın kısası nasipse kurbanda memleketim olan rize pazara gidicem genelde arastırmalarım dogrultusunda levregin herdönem tutulabildigi ve genelde akarsu agızlarını sevdigini gördüm çalkantılı ve bulanık sularda extrasıymıs herhalde şimdi ben memleketteyken o dönemde levrek avı yapabilirmiyim ve hangi tür sahteleri kullanmalıyım... su üstü dalarlı falan pek bilgim yok birde olta takımı secimim nasıl olmalı bazı videolarda kucuk oltalarla tutuyorlar bende cok yumusak bir kamıs var standartta bir makina yenilerini alabilirim belki tabiki fiyat cok ucuk olmamalı bu avda bu sartlarda hangi sahteler iş görür ne renkte olmalı nasıl atılmalı nasıl cekilmeli cok acemiyim affınıza sıgınıyorum alttaki resimde bir mendirek ve dere agzı goruyorsunuz sizce hangi yerde tutmalıyım bu balıgı dere agzında su sıg ve kayalık biraz bunuda ekleyeyim birde yardımcı olacak abilerim ustalarım üstatlarım kardeşlerim tam olarak sahte ismi yada resmi atarlarsa cok sevinirim birde misina secimi hakkında bilgi istiyorum kursun takıcakmıyım sahteye takmıcakmıyım puff herkese tesekkür ederim son olarak kartal maltepe pendik sahil civarında sahte ile balık tutma sansım varmı tecrübe kazanmak için ne tür balıklar alabilirim oradan aslında zargana eskina cinekop filan bunlarada merakım var tesekkür ederim
Kadir merhaba kurbanda ve ramazan bayraminda ucaklar cok pahali (daha dun baktim) iznim Olmasina ragmen bayramlarda koye gidemiycem, Buyuk ihtimal eylulun son haftasi yada ekimin birinci haftasi gibi koyde olurum. Resimde bizim carsinin uydudan gorunusu var,sagdaki dere hemsin deresi,yukarida tas ocaklarinda micir yikadiklarindan suyu genelde bulanik akar muthis ustu levrek merasidir ama ben birturlu kandiramadim, Sol taraftaki liman daha yeni yapildi 3-5 sene once,orda levrek zor zaten azdaha ilerde kizkalesi var,kalenin acigindaki tasa cikip cok av yapmisligim var ama levrek kandırmayı beceremedim, malum bizim yörenin insanı çok bilinçsizdir malesef öyle ama bilinçsiz ve bana göre pazar çok geri kalmış durumda (son 5 yılda biraz toparlandı) hal böyle olunca yöre insanıda pek levrek spin takım rapla ip misina vs vs bilmez, çok eskiden bundan 15 sene önce falan bir kaç kez denk gelmiş idim koyduğun resimde görünen hemşin dereseinin denizle birleştiği yerlerde insanlar serpme ile beklerlerdi,büyük kefaller küçük süreler halinde dereye giriş yaparlar ve onları serpme ile avlarlardı,ve kefallerin içinde bazen levrekde denk gelirdi, uzun lafın kısası o derenin denizle birleştiği yer bir levrek merası ama ben kandıramadım. ben ilk levreğimi aşağıda resimde işaretli olan derenin hemen yanında yakaladım,derenin yüksek bir köprüsü var ismini hatırlamıyorum. iftardan sonra yazarım.
evet dogru hemşinliyim zugali ... ben nasipse ailece gittigim için eşim kardeşlerim annem babam filan aracla gidiyoruz daha uygun oluyor ki zaten bilirsiniz memlekette araba olmadan hiç birşey olmuyor tecrübelerinizi büyük dikkat ve istekle takipteyim kalenin oralarda yüzmeye gidiyorum arada bir ben hemşin deresinin aktıgı yerde daha cok av yapmak istiyorum gece bulanık olmuyor makinalar calısmadıgı için birde o soldaki mendirekten ne gibi avlar alabilirim levrek bas tercihim ama zarganadır yada istavrit harici farklı balıklara merakım cok fazla zaten derede huckayla alabalıkta tutuyorum
karadenizde en verimli avları gece mendrek icleinde yaptım ekim ayında disli balıkların coklugu nasıl etkiler bilmiyorum bu zamanlarada iyi balık oldunu biliyorum allah nasip ederse yarın gece yola cıkıyorum iple cekmeye basladım
selm ozkan hemsin deresinde mıcır yıkamaları cevreye kotu goruntu brakmıs illakide balıkları etkilemistir bu isletmeler nasıl ruhsat alır anlamıyorum karadenizin o guzel dereleride yok oluyor buna bir cara bulmak lazım yarattıgı kirliik uydudan bile gozukuyor
Merhaba. Bizim buraların denizin yapısı itibariylen pek fark olmadığından bu sahteden edinmeni tavsiye ederim ( şimdilik stoklarda yok ) 10 cm alttan S çizerek geliyor ( su üstü sahteside diyebiliriz ) balık varsa af etmiyor hem derin hemde sığ suda takılma şansı çok az (fiyatıda çok uygun ). Aslında balık varsa gece levrek marka seçimi yapmıyor yeterki az parlak olsun.. Tek kötü tarafı iğneleri hemen paslanıyor. Şimdiden rastgelsin... http://www.balikmarketim.com/klor-09==110-mm-pelican-maket-balik
cok tesekkü ederim bir kac sahte alacagım birde kaşık nedr ne farkı var sahtelerden ? onlarda bunlara benziyor
Kaliteli sahtelerde o paslanma uzun süre olmuyor ama tavsiyem sahteyle işiniz biter bitmez tatlı su ile yıkayın.