1. Deniz kıyısından avlanmak için hangi ekipmanları edinmeliyim? 2. Akarsularda avlanmak için hangi ekipmanları edinmeliyim? Çok fazla bütçe ayıramayacağım, fakat orta ömürlü bir ekipman yaklaşık ne kadara mal olur.? Balık avlama konusunda hiçbir tecrübem yok ve yakın bir zamandan beri ilgi duymaktayım. İlgi ve isteğim kaybolmadan, tecrübeli büyüklerimden ekipman seçiminde yardımlarını rica ediyorum. Teşekkürler,
dilek kardeş, bütçeni ve hedefinde ne tür balıklar olduğunu yazabilirsen forumdaki arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır. ama istanbulda olduğun için kıyıdan istavritle başlamanda fayda var. kamış için 3,00 - 3,50 bir kamış ile orta boy (55-60 lık) bir makina işini görür. marka ve model konusu bütçene göre şekillenir.
Ne avlıycaksınız?Ona göre en ideal takımı oluşturalım beraber. Büyük paralar gerekmiyor,profilimdeki ekipmanı 60 liraya aldım,onuda 6'ya böldürdüm
En kısa zamanda aradığın malzemeleri bulacağına eminim Dilek Umarım balığın bol olur sende yeni başladığın bu hobiye ara vermeden devam edersin
benim önerim şudur: mutlaka çevrenizde balığa giden vardır.beraber hareket edin katılın onlara... bire-bir olta,takım vb konusunda pratiği yaşayın derim.yani siz seçin daha sonra deneyiminiz ve seçiciliğiniz artacaktır. rast gelsin şimdiden
Kemal bey, İstanbul denizinde özellikle kıyı kesimlerde hangi balık oltaya gelir bilemiyorum... Ama bizim yöremizdeki akarsuda daha çok tatlı su kefali ve inci balığı bulunmakta. Tabi daha bilmediğim yüzlerce balık türü var, hepsini tanımıyorum.
Kesinlikle katılıyorum.Okuyarak bir ön bilgi edinebilirsin fakat burada işin ustaları olmuş bir çoğumuz hep görerek , deneme yanılma ile öğrendik.Sakın her şeyin en iyisi olsun diye birden masraf yapma.Malzemeciden bir şeyler almaya gittiğinde muhakkak tecrübeli birisi olsun yanında.Yoksa gereksiz bir çok malzemeyi satın almış olarak dönersin.