ekmegi sertlestirmek

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında yeni121212 tarafından paylaşıldı.

1. yeni121212

yeni121212 oııııtre

ekmek ici normalde cok cabuk düsüyor oltadan balık didikledimi hemen cekmen lazım bu ekmegin sertleşmesi icin neler yapılabilir?

2. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    bu konuda pek fikrim yok. fakat geniş delikleri olan bir fileyi dışa sararsan sanırım ekmekleri birsüre daha sağlam tutar. ama iğnelerin konumuna dikkat etmen lazım altta kalmamalı. üstadlar ne der bilemem. aklıma gelen bu:D

3. yeni121212

yeni121212 oııııtre

valla ekmek icine cogu balık geliyor burda isparoz lidaki lapin karagoz vb...igne 7 numara sinek igne 10 gr kursun armutlardan köstek ve beden 35 lik

4. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Bende Namık abiye katılıyorum. Ekmekle uğraşacağına bu işi mamunla yaparsan Daha kallavi ve iri balık alma şansın artar.

5. yeni121212

yeni121212 oııııtre

burada ben mamun cok gördümde hani mor gözlü gibi olan ama nası takıldıgını bilmiyorum

6. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Ben genelde iğneyi kuyruk kısmından başlayarak başına kadar içinden geçiriyorum. Böylece mamun çok fazla deforme olmuyor ve daha canlı görünüyor.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kepekli ekmek normal ekmeğe göre daha dayanıklı olur, bir de oltaya takarken hamur haline getirmeden sadece tek seferde sıkarak iğneye takılırsa suda kolay dağılmaz

8. yeni121212

yeni121212 oııııtre

ya yanlıs soledim benim dedigim madyaydı kabuk icinde yasıyo göz gibi böle onu nası takıcagız?

9. yeni121212

yeni121212 oııııtre

sülünesi bilirim abi bu yaz sırf sülünesle avlandım :) canlı balıgı bilmiyordum ama 2009 un yazında canlı balık baslayacak isallah bi trofe levrek cekerim;)

10. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Sülüneste ayrı bir yem. Sana iyi avlar. Rasgele.;)

11. yeni121212

yeni121212 oııııtre

artık seneye:(

12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Maya

Ekmeği balıklar için cazip ve cezbedici kılan şey içindeki hamur değil MAYASIdır. Bu nedenle ekmek yem olarak kullanacaksa çok taze ekmek seçilmelidir. Balık ekmeğin içindeki mayanın dayanılmaz kokusuna gelir. Bayatlayan ekmek ise mayasını kaybeder. Çekiciliği düşer. Suya düşünce ıslanınca eski haline gelecek gibi zannedilir. Oysaki ölen maya dirilmez. Islanan sadece hamurdur. Hele Hele kefal avcıları mutlaka çok taze hatta sıcacık ekmeği yem yapmalıdırlar. Aksi taktirde av bereketi düşer. Hatta yok olur.

13. gozutok

gozutok

Merhabalar,
    Ekmek içi, çupra, sargoz, karagöz, mırmır, kefal, ispari gibi balıklar için bir numara yemlerdendir ( kıyıdan ve barınak içindeki bir kayık üzerinden kurşunsuz avlanmada, netice yüzde yüzdür). Ekmeğin içinden ( hemen yukarıda bir sn. ustanın yazdığı gibi, taze ekmek makbul olandır) bir avuç içi dolacak kadar parça alınır. Bu parça bulunabilir ise peynir suyu ve az peynir parçaları ile avuç içinde lastik gibi olana kadar yoğrulur. Kıvama geldiğinde ( asılınca uzayan,hemen kopmayan ama birazda sertliği olan bir hale geldiğinde) çok ince bir misina ( tercihan 0.16/0.18 en fazla 0.20 mm) ucuna bağlanan tek küçücük bir iğne, hamurdan koparılan bir parça ile iğne kaplanır. Çırptırmasını bilenin veya dökme yapanın çok iyi balık yakalayacağından şüpheniz olmasın ( bu tür takımlarda kurşun ve fırdöndü kullananı acemi diye bellerdik. Eğer balık alırsanız ve misinanız bu sebepten gam yapar ise yapılacak şey gamlı bölümü kesip atmaktır veya makarayı yenilemektir.).
    Hoşçakalın.

14. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    egecim bir gün bir orgda karşılaşırsak sana iğneye takılan ama balık yakalana kadar çıkmayan ekmek içi takma tekniğini göstericem.bunu yazmakla anlatımıyacağım için.ancak uygulamalı olarak görmen gerekiyor.balık tutmadığın sürece ekmek hep iğnede kalıyor.belki sana şaka gibi geliyor ama cidiyim:)

15. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    merhaba,
    size tavisyem ekmek ile uğraşmayın. bır su bardagı un ile bir yumurtayı karıstırın. istediğiniz kıvama gelene kadar yougrun. cıvık olursa un ılave edın.ve yaptıgınız hamuru naylon torbanın ıcıne koyup agzını ıyıce kapayın. avlak yerınde ekmekten cok daha ıyı randıman alırısnız.
    eger evde sardalya veya baska bır balık varsa yaptgınız hamurun ıcıne koku vermesı acısından ezerek ekleyebılırısnız. ancak ekmek yada hamur cok cabuk balık tarafından alınacagından sardalya cok da gereklı degıl..

16. gozutok

gozutok

Yoğurularak hamur haline getirilen ekmek içi ile alınabilecek balıklarda mühim bir unutkanlık yapmışım. Levrek palazı ve ispendek bu yeme bayılır.

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Doğrudur tek iğne kefal avlarken ekmek içine..çok defa levrek / ispendek tuttum hatta çipura bile geldi..