ekmek ici normalde cok cabuk düsüyor oltadan balık didikledimi hemen cekmen lazım bu ekmegin sertleşmesi icin neler yapılabilir?
bu konuda pek fikrim yok. fakat geniş delikleri olan bir fileyi dışa sararsan sanırım ekmekleri birsüre daha sağlam tutar. ama iğnelerin konumuna dikkat etmen lazım altta kalmamalı. üstadlar ne der bilemem. aklıma gelen bu
valla ekmek icine cogu balık geliyor burda isparoz lidaki lapin karagoz vb...igne 7 numara sinek igne 10 gr kursun armutlardan köstek ve beden 35 lik
Bende Namık abiye katılıyorum. Ekmekle uğraşacağına bu işi mamunla yaparsan Daha kallavi ve iri balık alma şansın artar.
Ben genelde iğneyi kuyruk kısmından başlayarak başına kadar içinden geçiriyorum. Böylece mamun çok fazla deforme olmuyor ve daha canlı görünüyor.
Kepekli ekmek normal ekmeğe göre daha dayanıklı olur, bir de oltaya takarken hamur haline getirmeden sadece tek seferde sıkarak iğneye takılırsa suda kolay dağılmaz
sülünesi bilirim abi bu yaz sırf sülünesle avlandım canlı balıgı bilmiyordum ama 2009 un yazında canlı balık baslayacak isallah bi trofe levrek cekerim
Maya Ekmeği balıklar için cazip ve cezbedici kılan şey içindeki hamur değil MAYASIdır. Bu nedenle ekmek yem olarak kullanacaksa çok taze ekmek seçilmelidir. Balık ekmeğin içindeki mayanın dayanılmaz kokusuna gelir. Bayatlayan ekmek ise mayasını kaybeder. Çekiciliği düşer. Suya düşünce ıslanınca eski haline gelecek gibi zannedilir. Oysaki ölen maya dirilmez. Islanan sadece hamurdur. Hele Hele kefal avcıları mutlaka çok taze hatta sıcacık ekmeği yem yapmalıdırlar. Aksi taktirde av bereketi düşer. Hatta yok olur.
Merhabalar, Ekmek içi, çupra, sargoz, karagöz, mırmır, kefal, ispari gibi balıklar için bir numara yemlerdendir ( kıyıdan ve barınak içindeki bir kayık üzerinden kurşunsuz avlanmada, netice yüzde yüzdür). Ekmeğin içinden ( hemen yukarıda bir sn. ustanın yazdığı gibi, taze ekmek makbul olandır) bir avuç içi dolacak kadar parça alınır. Bu parça bulunabilir ise peynir suyu ve az peynir parçaları ile avuç içinde lastik gibi olana kadar yoğrulur. Kıvama geldiğinde ( asılınca uzayan,hemen kopmayan ama birazda sertliği olan bir hale geldiğinde) çok ince bir misina ( tercihan 0.16/0.18 en fazla 0.20 mm) ucuna bağlanan tek küçücük bir iğne, hamurdan koparılan bir parça ile iğne kaplanır. Çırptırmasını bilenin veya dökme yapanın çok iyi balık yakalayacağından şüpheniz olmasın ( bu tür takımlarda kurşun ve fırdöndü kullananı acemi diye bellerdik. Eğer balık alırsanız ve misinanız bu sebepten gam yapar ise yapılacak şey gamlı bölümü kesip atmaktır veya makarayı yenilemektir.). Hoşçakalın.
egecim bir gün bir orgda karşılaşırsak sana iğneye takılan ama balık yakalana kadar çıkmayan ekmek içi takma tekniğini göstericem.bunu yazmakla anlatımıyacağım için.ancak uygulamalı olarak görmen gerekiyor.balık tutmadığın sürece ekmek hep iğnede kalıyor.belki sana şaka gibi geliyor ama cidiyim
merhaba, size tavisyem ekmek ile uğraşmayın. bır su bardagı un ile bir yumurtayı karıstırın. istediğiniz kıvama gelene kadar yougrun. cıvık olursa un ılave edın.ve yaptıgınız hamuru naylon torbanın ıcıne koyup agzını ıyıce kapayın. avlak yerınde ekmekten cok daha ıyı randıman alırısnız. eger evde sardalya veya baska bır balık varsa yaptgınız hamurun ıcıne koku vermesı acısından ezerek ekleyebılırısnız. ancak ekmek yada hamur cok cabuk balık tarafından alınacagından sardalya cok da gereklı degıl..
Yoğurularak hamur haline getirilen ekmek içi ile alınabilecek balıklarda mühim bir unutkanlık yapmışım. Levrek palazı ve ispendek bu yeme bayılır.
Doğrudur tek iğne kefal avlarken ekmek içine..çok defa levrek / ispendek tuttum hatta çipura bile geldi..