Batı Karadeniz Bölgesi'nin sahilleri ölü yunus balıkları ile doldu. Batı Karadeniz bölgesinin sahilleri ölü yunus balıkları ile doldu. Bartın'ın İnkum tatil köyünde onlarca yunus balığı ölü halde karaya vurdu. Yunus balıklarının sırtlarındaki kurşun delikleri, yunusların katledildiğini ortaya çıkarttı. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda eski Bartın Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Çetin, yunus balıklarının sırtlarındaki kurşun izlerinin bir katliamın belirtisi olduğunu söyledi. "TEKNELERİ GEÇEMEDİKLERİ ZAMAN İNTİHAR EDERLER" Çetin, "Yunus balıkları çok hırslı hayvanlar. Bazen balıkçı tekneleri ile yarış yaparlar. Geçemedikleri zaman da teknelere çarparak intihar ettikleri söylenir. Balıkçı ağlarına zarar verdiği de söylenir. Balıkçılar, ağları zarar görmesin diye yunusları öldürmüş olabilir. Eğer bu doğruysa bu, bir insanlık ayıbıdır. Kendi bilmez birkaç kişinin yunuslara kurşun attığını söylediler. Buraya geldiğimde gördüm ki gerçekten bir tane yunus balığına kurşun atılmış. Eğer bunu bir insan yapmışsa bunu kınıyorum Çünkü yunuslar, insanlara en yakın olan hayvanlardır. Çok yazık. İnsanları biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum " dedi. İnkum sahillerindeki ölü yunusları gören vatandaşlar da "Bu bir katliam. Balıkçılar, ağları zarar görmesin diye bunları öldürüyor. Daha önce de bu tür yunus ölümlerini gördük. Yazık. Buna 'dur' demek gerekir. İnkum sahillerinde onlarca yunus balığı ölüsü var" dedi. Sahildeki ölü yunus balıkları belediye görevlileri tarafından toplandı.
Hep yazıyorum yine yazacağım. Kendini bilmez bazı kişiler tüm balıkcı camiasını zor durumda bırakıyor. Be geri zekalılar bu hayvanlara kurşun atınca sorun çözülüyormu zannediyorsunuz. Zaten ortada sorun da yok doğal yaşam içerisinde bir döngü bu. Her canlı karnını doyurmak için avlanıyor. Ne yani bu hayvanlar sizemi soracaklar ne zaman nerede avlanacaklarını. Etrafımız gerçekten laf anlamaz, cahil, bilinçsiz insanlarla kuşatılmış durumda. Kendi ceplerinden ve zevklerinden başka bir şey düşünmeyen bu varlıklar en sonunda balıklarıda kurşunlamaya başladılar. düğünlerde çoluk çocuğu vuran, eline silah geçince sağa sola eteş edenler gurubundandır kesin bunlarda. Allah bunları bildiği gibi yapsın.
yunusu bilmemde mersinde trolcüler ağcılar yüzünden kıyıya vuran ölü kaplumbağaların haddi hesabı yok işin daha garip yanı bu balıkçıların hangi ülkeye ait olduklarını dahi bilmiyoruz
Merak ediyorum acaba kimin hakkını kıskanıyorlar da bu masum hayvanları öldürüyorlar.Balık, önce denizin asıl sahiplerinin hakkıdır.Ben Zonguldaklıyım.Bu tür şeylere daha önce şahit oldum.Eskiden cahillikten derdik, ya şimdi.Bunun eğitimle falan ilgisi yok.Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır.Bunu yapanın insanlıkla alakası olamaz.
Onemli paylasim icin tesekkurler Unsal bey. Aktardiklarinizdan secerek alinti yapiyorum musadenizle: ..... Çetin, "Yunus balıkları çok hırslı hayvanlar. Bazen balıkçı tekneleri ile yarış yaparlar. Geçemedikleri zaman da teknelere çarparak intihar ettikleri söylenir. Balıkçı ağlarına zarar verdiği de söylenir. Balıkçılar, ağları zarar görmesin diye yunusları öldürmüş olabilir. Eğer bu doğruysa bu, bir insanlık ayıbıdır. Kendi bilmez birkaç kişinin yunuslara kurşun attığını söylediler. Buraya geldiğimde gördüm ki gerçekten bir tane yunus balığına kurşun atılmış. Eğer bunu bir insan yapmışsa bunu kınıyorum Çünkü yunuslar, insanlara en yakın olan hayvanlardır. Çok yazık. İnsanları biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. Adam neredeyse yunuslara kursun sikan hayvanlari hakli gosterecek, aglarina zarar veriliyormus falan filan.. Bir de diyor ki "bunu bir insan yapmissa kiniyorum" banghead ... Yok yahu insan yapar mi hic oyle sey, belki bizim komsunun kedisi yapmistir Cetin bey.. :laughing:
1-Yunuslar dinimizce kutsal hayvanlardır...Nitekim Kuran da bu sure önemlidir...2-Bu kişiler bu işin vebalini çok ağır öderler...Başka ne diyeyim cahil insanlara ....Kutsala ateş ...ne diyeyim başka....Allah ıslah etsin..
Suat abi haklısınız, ayrıca tüm canlar kutsaldır Bunu yapanlara insan demek gerçekten çok zor Tıpkı Yunus Emre'nin dediği gibi "Ete kemiğe büründük, insan diye göründük..."
anladık tamam insan olamıyorlar ama en azından taklit yapsınlar banghead bunu yapan şeref yoksunudur katildir. daha ağır konuşmamak için zor tutuyorum kendimi