dün akşam üstü sargoz avlamak için indim kıyıya 2 3 balıkçı var açma kamışını balık yok dediler 8 metrelik göl kamışı kullanıyorum neyse açtım kamışı ucuna misket büyüklüğünde ekmek içini iğneyi kapatacak şekilde taktım attım denize kamışın ucundaki şeytan oltası dalgaların arkasına indi 2 dakika sonra bnm kamışın ucu denizin içine doğru yatıyor ben çekiyorum balık çekiyor ben çekiyorum balık çekiyor içimden ne sargozmuş diyorum sonra zorda olsa kuma çıkardım önce kefal sandım balığı .... oda ne kocaman ağzı var ve hayatımın ilk levreğini ekmekle yakaladım sonra yanımda kefale sarma atmaktan vazgeçip toparlanmakta olan 2 balıkçı koşarak yanıma geliyorlar adamların gözleri büyümüş hayranlıkla balığa bakıyorlar turistlerde sarıyor etrafımızı foto çektiriyolar balıkla içlerinden biri sat bunu dedi satarmıyım hiç paha mı biçilir paşaya eve gittim hanımla bir güzel yedik herkese rastgele
bizde Karadenizde atçekle levrek tutmaya çalışıyoruz boşa uğraşıyormuşuz bi dahakine bende aynı sistemi deneyeyim belki bu sefer tutarım sizede tebrikler.
marinada ekmekle her türlü balığı tutabilirsiniz . attığım hırsız oltasının ucuna ekmek takıp attım levreğin önüne. ağzına aldı ama tasmalayamadığım için kaçırdım. yaklaşık 1-1.5 kg vardı . misinaya da güvenemedim 12 likti....
yorumlar için teşekkür ederim alanya sahili çok bulanıktı o gün artı mazmuz yaptığım bayat ekmeğe hiç balık vurmadı demekki merada levrek varmış aslında işin püf noktası ince misina ve şeytan oltası ben kiloluk sargozları hep şeytan oltası ile aldım 3 gün önce en az iki kiloluk sargozu kepçe olmadığı için kayadan kaldıramadım misina kayalara sürtündü koptu
dostum alanyaya levrek avlamaya geleceğim iki ay sonra bizede bırakırsan sevinirim reeling .3 yıl önce bende sülünez ile levrek almıştım alanya obada
buyur gel kardeşim burada sahillerde levrekler rus turistlerin bacaklarına kadar yaklaşıyorlar ben balığı turistlerin dibinden çektim insandan pek çekinmiyorlar
Tebrikler. Balık bu.. Neyi ağzına alacağı belli olmuyor. Kadir Abinin (Kadir Levrek Peşinde) eski raporlarında levreğin karnından kaşar çıkmıştı diye hatırlıyorum İki gün önce bi plajda şnorkelle dibe bakıyordum. İnsanların ayaklarının dibinde karakulak sürüsü geziyor. Boyları 30 cm civarı 15-20 balık... Yarım kiloluk bi kefal gördüm.. Mırmır sürüsü gördüm.. Nedense plajlarda balık çekinmiyor...
Plajlardaki balıkları bende gördüm.İnsanlar dipteki kumu kaldırdıkca balıkların yiyeceği bişey mi çıkıyor acaba ? onları yemek için geliyor olabilirler mi ? Ayvalık/altınova sahilinde plajda,dalganın çarptığı yerde solucan çıkarır yem yapardık.Fosforlu lacivert gibi bi rengi vardı ve iyi balık vuruyordu.Acaba onlardan falan çıkoyor olabilir mi ? Heryerde varmıdır o solucanlardan sizce ?
vallahi helal olsun, bu balık için çok şey denedik ama şeytan oltalı ekmek denemek aklımıza gelmedi , kısmette varsa levrek, adamın ayağına kadar gelir paşa paşa