selam arkadaşlar.. bana 2.40 ve 2.70 mt civarı bir bot lazım. denizde kullanacağım motor takılabilen bir bot. verebileceğim bütçe 450 tl civarıdır. 0 ve temiz bir ikinci el bot olabilir. yardımcı olursanız memnun olurum...
selam eğer çok açılmayı düşünmüyorsanız ben bi bot önermek istiyorum fiyat olarak çok uygun küçük motorlarda takılıyor jodiac tipi değil ama belki size uygun olur 2 el botlarda genelde sorunlar oluşuyor güneş yanığı patlaklar ve sürtünmelerden oluşan yıpranmalar seahawk 300 botları bi inceliyin derim ben kullanıyorum gayet memnun kaldım şimdilik bi sorun çıkarmadı saygılar
Bu yaz bahsettiğiniz botta kıyıdan sadece yarım mil mesafede ani 1-3 rüzgara yakalanan 3 kişiyi kıyıya çekerek kurtardım. Bahsettiğiniz bot sadece tatlı sularda ve liman içlerinde kullanılabilir. Hareket kabiliyeti çok düşük ve kumaş kalınlığı zodiak tipi botlara göre çok ince. Kürek aksaamı kırılmaya müsait. Tavsiye etmiyorum. hele Karadenizde asla olmaz. Ancak ikinci el bot konusunda haklısınız. İkinci el bot ikinci el ayakkabı gibidir. Ya kokar, ya yırtılır. (İstisna olarak ihtiyaç fazlası eş dost vs ise başka tabiki.) Izgara tabanlı ekonomik botlar var. Taksitle onları düşünmek en doğrusu.
şu an sahip olduğum aliminyum tabanlı botu,seahawk 300 bota borçluyum diyebiliriz... Bir hevesle alıp,tuzlu suya maruz kaldıktan sonra kaynak yerinden yarıldığını görünce,seahawk 300 e avlakta benzin döküp yaktım. Ertesi günde ,paraya kıyıp sağlam bir bot aldım,şimdi hem denizde,hem tatlı suda sorunsuz kullanıyorum.Bence alacaksanız 1 kez para verin iyisini alın.
Selam Benimde ilk botum 2,50- boyunda idi. Kekova' da dalgadan aşarken içerisi olduğu gibi su dolunca ( hava en fazla 2-3 idi ) son kullanışım oldu. Satıp 3,50 boyunda yeni bir tane almıştım. Her alım satım = zarar demek olduğuna göre iyi düşünmenizi öneririm. Almışken bir kere ve doğru olanı alın. Yada bir süre erteleyin derim. Denizde kullanacaksanız bakacağınız boy en az 3,50 olmalı.
Merhaba nette aşağıdaki gibi satılık tekne siteleri var sanırım yardımı olur http://www.denizpazari.com/ara.asp
Sanırım siz daha önce 360 glen bot almıştınız ve 4 hp motor küçük gelmişti. Bence botu iade falan etmediyseniz ona 6-8 hparası bir motor bakın. Süper bir takım olur..
evet 3.60 bot aldım ama o botu çok büyük ve ağır olduğu için herzaman kullanamam. bana sürekli arabanın bagajında duracak küçük ve hafif bir bot lazım. tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum..
Bagaj botu diyorsan tek alternatifin linkteki motorun SMO 255 modeli. Bu modelin bir benzerini 5 senedir kullanırım. Küçüklüğü yanıltmasın çok işlevli sağlam bir kumaşı var. Telefon açarsanız nakit olarak daha yardımcı olacaklardır. Tabi ki İstanbul'da İstoça gelebilirseniz benzer birçok model bot bulma şansınız olur. Ancak model olarak şiddetle tavsiye ederim. 5 m teknelerin zorlandığı havalarda bu botla güvenle geri dönebilirsiniz. 5hp ye kadarda kullanabilirsiniz. 2 hp ile kullanıyorum. Sıyırtma için çok ekonomik oluyor. Kürek çekmek de çok rahat. 3 kişi balığa çıkabiliyoruz.