İlk defa böle birşey ol uyor. Kamışı sol elimde tutuyorum. Acaba diyorum çok sık balık vb. ondan mı oldu ? Sol elimde karıncalanma ve uyuşma var. Ara ara oluyor. Başınıza gelen var mı? Hocaya sormuşlar hoca kimi istersin. Bana damdan düşeni getirin demiş. Bilse bilse balıkçı camiası bilir
Omuzlarına, boynuna yel girmiş ve ilerlemiş olabilir, çok büyük ihtimalle. Çok ciddi boyutlarıyla kendi kendini tedavi etmiş biri olarak, arzu edersen özelden muyenehaneme gelerek sorabilirsin. Vizit ücrete tabiidir. Kimse bilmesin.
Selam Bahsettiğiniz ağrı üç rahatsızlığın habercisi 1 Boyun fıtığı 2 Kalp krizi habercisi 3 Yaşa bağlı romatizma olabilir. Boyun fıtığını tanımlamak oldukça kolay Uyuşma parmak uçlarına vuruyorsa 1- Kollarınızı öne doğru uzatın ve aynı anda avuç iciniz yukarıya baksın birkaç dakika bu şekilde durun kollarda güç kaybı yada ağrı sızı varsa, 2 - Ayağa kalkıp adımlarınızı birbirine yapıştıp ( ayak topuğu diğer ayak baş parmağına değecek şekilde ) 2 metre yürüyün yürürken denge kaybı oluşuyorsa 3 - Ayakta durun ve gözlerinizi kısa bir süre kapatın,gözlerinizi açtığınızda denge bozulması oluyorsa malesef boyun fıtığınız var en kısa sürede beyin cerrahine görününüz. Samatya hastanesi beyin cerrahini öneririm bu işte adamlar uzman. Özele gidip parçalanmayın. yukarıda yazdıklarımı okuyun ama muhakkak bir doktora görünmenizde fayda var derim.:thumb: Sevgi ve saygı dileklerimle
Selam. El bileğinde bulunan ve içinden el sinirlerinin geçtiği "Karpal Tünel" de sorun olabilir. Karpal Tünel Sendromu adı. Özellikle sık bilgisayar, daktilo, belli el hareketleri yapanlarda görülür.
Selam, Doğrukarpal tünel sendromu olabilir. Bileğini çok kullananlarda olur. Benim sağ elimde aynısı oluyor. İşim gereği mouse'u çok kullanmaktan. Yinede kontrol ettirmende fayda var.
denge yürüme analizi falan nöroloji doktoru gibisin abim maaşallah söylediklerine harfiyen katılıyorum ayrıca ben sıcaksu torbası kullanılması taraftarıyım fizik tedavi -nöroloji ihtiyaç halinde beyin cerrahına gitmesi gerekmekte agrı kesici (diklofenak sodyum) + kas gecşetici (Tiyokolsikozid) yada (kas agrısı olursa ( gabapentin ) ileri düzeyde olursa ) kullanabilir tabi doktor kontrolünde
(O kadar güzel bir ortam ki burası, herkes elinden geldiğince bir fayda yaratmaya çalışıyor.) Şimdiden geçmiş olsun...
hocam aynısı bende vardı. dirsekte sinir sıkışması çıktı. dirseği bükmemeye özen goster. birde eğer dirseğini yaslayarak uyuyorsan ya da dirseğine baskı yaptıracak şekilde yatıyorsan yatma pozisyonunu değiştir. acil şifalar dilerim
Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun cevapları okurken çok heyecanlandım valla eksik olmayın ciddi birşeymiş anladım yorumlardan herkes yardımcı olmuş saolun varolun *********** çok teşekkür ederim. 1. yaptım bira zeklem yerlerinde oldu kasılma gibi 2. ve 3. de hiçbir denge kaybı yok baya denedim...
nasıl anlaşılır acaba bu yel girmesi Tevfik Bey? bir arkadaşım b12 vitamini tavsiyesi etti kasları onarıyormuş bir deniycem hala geçmezse ( sezon da bitti artık nisana kadar balık da yok dinlenicez biraz ) doktora gidicem....
Kamış tutmakdan olur,el bileğindeki kasların fazla kasılı kalması nedeni ile karpal tünel içindeki sinir sıkışır,zarar görür ve böyle bir sendroma neden olur.Kamışı devamlı aynı elinde tutman nedeni ile bileğindeki kasları kullanıyorsun.eğer ara vermezsen ameliyat olmak zorunda kalırsın.Bir nöroloğa görün.
Çok teşekkür ederim Onur Bey. Eksik olmayın. Bu sezon biraz sık gittim. 3 ay da 45-50 kere filan gittim. Acaba çok mu oldu ? Ama meralar da bazı kişiler hergün orada idi. Onlara nasıl olmuyor ? Yani Allah korusun olmasın da neden ben?
bu herkezde olacak diye birşey yok,her insanın bileğinin yapısı farklıdır.Eğer senin bileğinin yapısı uygun ise bu sendroma daha kolay yakalanırsın.Mesela çok uzun süreö rgü ören bayanlarda,mause uzun kullananlarda,çok hayvanı olup fazla miktarda süt sağanlarda,yani çok farklı aktivitelerle gelişebilir.Hepsinde ortak nokta bilekdeki kasların uzun süre kasılı kalması,bu kaslar kasılı iken siniri sıkıştırır ve belli bir süre sonra sinire zarar vermeye başlar.