Elimizdeki mevcut malzemelerden yararlanarak basit ve kullanışlı fener yapalım. Malzeme: *1 adet el feneri (Resimde görüldüğü gibi değişik büyüklükte olabilir.) *100 cm kadar 2,5 cm genişliğinde bez lastik şerit. * 3 adet plastik toka kilidi(Başınıza takarken fenere açı verebilmeniz için toka kilidi, bez lastik şeritten geniş olmalıdır.) * Makas,iğne ,iplik. Yapımı: İlk önce feneri, toka kilidinin dış kolları üzerine sabitlemek için ,lastik şeritten yeteri kadar keserek dikelim.Feneri içinden sıkıca geçirerek (!) yerine oturtalım. Toka kilidinin boşta kalan orta çubuğunun içinden başımıza takacağımız bez lastik şeridi geçirelim.Uçlarına diğer toka kilitlerini dikelim ve başımıza göre ayarlayalım. Resimlerde detay koymaya çalıştım. Kolay gelsin. Not:İlk defa resim yüklüyorum.Başarılı olurmuyum bilmiyorum.Resimler çıkmaz ise yardım rica ediyorum.Teşekkürler.
Tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık :clap2: bu tarz şeylerle uğraşmak banada keyif veriyor...
Gerçi cüzzi fiyatlarla satın alınabilir bu kafa fenerleri ama hobi olarak değerlendirildiğinde bu tür uğraşılar keyif verici.. elinize sağlık