EL OLTASI İLE İSTAVRİT AVI

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kartal84 tarafından paylaşıldı.

  1. kartal84

    kartal84 MERT

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    İSTANBUL
    Abiler, kardeşler , dostlar merhaba.. Aranıza yeni katıldım. İstanbul olta balıkçılığına daha önceleri arkadaşlar ile katıldım ama yıllar geçince devam edemedik. Tecrübe hiç yok denecek kadar var :)) Sizlere sorum şöyle, bilgili dostlar cevaplandırabilir. İstanbul da kamışlı olta setleri dışında kıyıdan el oltası yani 10 iğneli istavrit çaparisi ile avlanmak mümkün mü ??? Fakat çok da uzağa atılmıyor ve iğneler her yere bütün vücuduma dolanıyor. Şahsen bugün denedim ve uzağa atamadığım için hiçbir şey tutamadım. 3 lü el oltası ile iğneye ekmek yemi bağladım sadece kefal tuttum onları da denize hemen salıverdim. Bu konuda biraz yardım rica edicem.
     
  2. adalı balıkçı

    adalı balıkçı Berkan

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    11.145
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sevgili Mert,

    El oltası ile tekneden çok güzel avlar yapabilirsin ama kıyıdan senin de dediğin gibi fazla uzağa atamayacağın için en fazla kraça tutabilirsin.. eh malum onlar da yavru olduğu için alıkoyamazsın.. kıyıdan avlanmak için güzel bir kamış makine seti yapmanı tavsiye ederim.. bol balıklı avlar dilerim..
     
  3. kartal84

    kartal84 MERT

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    İSTANBUL
    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Zaten kefalleride yemediğim için zarar vermeden hemen salıverdim. Bende , kamış makine seti en kısa sürede hatta hemen temin etmek istiyorum fakat bilgi ve tecrübe eksik olduğu için balıkçı mağazalarından yeni başlangıç için ; özellikle istavrit,sardalya , izmarit vb. balık gruplarını tutabileceğim hazır olta setleri olarak mı temin etmeliyim ?? Örneğin linkteli set benim için uygun mu ? Ve bunu alırsam nasıl bağlayacağım. Hava durumuna göre kurşun bağlaması fırdöndü çaparisi vs.. ??http://www.hepsiburada.com/liste/mo...aspx?productId=outburc0837&categoryId=1308748
     
  4. Masse

    Masse KEREM

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    305
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Mert Kardeşim ,
    Öncelikle hoş geldin linkteki kamış setine baktım benden tavsiye sağlam birşey al bir kere al sürekli kullan,kamışın kaliteli ve amaca uygun olmazsa çok zahmet çekersin , kıyıdan balıkçılık için uzağa atabileceğin 4.20 güzel bir surf kamış al derim.

    Tavsiye ettiğim ve almayı düşündüğüm kamış ve malzemeler
    Lineaeffe Surf Mill 420cm Surf Olta Kamışı
    Makine misinası:SUFİX SPECIALIST SEA BREAM (GENEL DENİZ) 0.35 MM MAVİ
    Kamış makinesi için henüz karar vermedim araştırıyorum onuda söylerim.

    KIYI BALIKÇILIĞI VE SURF KAMIŞLAR HAKKINDA HEM FORUMU ARAŞTIRARAK DENEYİMLİ ARKADAŞLARDAN YARDIM ALMANI HEMDE İNTERNETTEN BİLGİ EDİNMENİ TAVSİYE EDERİM.
    RASTGELSİN İNŞAALLAH !
     
  5. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    El oltası ile istavrit böyle tutulmaz.

    misinanın ucuna 10 numara tek iğne bağlanır. İğneye tercihan kurt veya yoksa karides takılır. Gece, kıyıda ışıklar olan, kayalık, iskele vs. gibi, nispeten derince, 2-3 kulaç derinlik olan bir yerde, olabildiğince atılır. İstavrit bilhassa bu mevsimde gelecektir bolca. Uzağa atmak gerekmez, 3-5m öteye atsanız kafi gelir.

    Ha, bilhassa marmara'da bu şekilde cidden büyük, 300 - 1.500 gr istavritler tutabilirsin de.
     
  6. kartal84

    kartal84 MERT

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    İSTANBUL
    Hoşbulduk... Olta bilgileri için teşekkürler kamış mak. için de bilgi gönderirseniz bi ara sevinirim. Dediğiniz gibi güzel bir set alıp uzun süre kullanmak gerek. Yeni başlangıç için zorluk olmasın diye ufak çaplı şeyler bakındım. Araştırmalarım devam edecek. Teşekkür, Saygılar..
     
  7. kartal84

    kartal84 MERT

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    İSTANBUL
    Serdar Abi ,
    çok 10 numara bir bilgi verdin. Gerçekten bu bilgiye de ihtiyacım vardı.Söylediğin gibi iskele ve kayalık olan biraz derin yerlerde el oltası ile bu şekilde istavrit kolayca tutulabilir. Peki böyle yerler de 10 iğneli çapari yemsiz iş yapmaz mı ??
     
  8. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşin aslı şu ki, ben çaparici değilim. Bir inceliği var mıdır, bilmiyorum. Ama yem tutmak için el mahkum çapari kullanıyoruz. Oradan gelen tecrübeyle diyebilirim ki, el oltasıyla çapari yapmaya çalışmak, keyfe kederden öte, zulm olur.

    Ama bu olmaz demek değil. Mesela, sarayburnu'nda iskele de delikler vardı. Oradan çapariyi sarkıtıp bolca istavrit toplardı millet kapanmadan önce.

    İleri atıp tutmak pek olası değil. İmkansız değil ama, çok uğraştırır. Fakat, uygun bir yer bulursan, elbette işini görür. Gidip 15 TL'ye bir kamış, 10TL'ye makine alsan, bin kere işini görecektir.
     
  9. kartal84

    kartal84 MERT

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    İSTANBUL
    Evet haklısın abi , en iyisi olta seti. el oltası çapari muhabbetinide sandal ile açıklarda uygulamak mantıklı.. Benim takıldığım konu da hazır olta seti alıcaz daha sonraları uygun kurşunları iğneleri falan oltamıza nasıl bağlıycaz :))) tek başıma başarırım umarım :))
     
  10. murat_a

    murat_a Murat

    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    İstanbul, Avcılar
    En İyi Avı:
    İspari
    Merhaba, bence de ucuz bir kamış+makine almak el bile oltasından iyidir. İstoçtaki mağazalarda veya karaköyde kısık mağazası öneriliyor, oralarda, her bütçeye uygun birşeyler var. 25-30 TL'ye kamış+makine, 5-10 TL'ye de birkaç hazır çapari takımı ve 5-10 tane kurşun alsan yeter mesela.
    Kurşunları iğneleri bağlama konusunda hiç kaygılanma çünkü iğneleri kendin bağlamak zorunda değilsin hazır bağlanmış şekilde satılıyor her balık için hazır takımlar 1-2 TL den, ambalajını açıp bir ucundaki halkayı oltanın ucundaki klipsten geçiriyorsun, diğer ucundaki halkayı da kurşunun deliğinden geçiriyorsun oldukça basit yani, kamışı aldığın yere bile sorsan gösterirler kalabalık değilse.
     
  11. kartal84

    kartal84 MERT

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    İSTANBUL
    Çok sağlıklı ve faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Saygılar..