Özellikle tekneden büyük ve dişli balık avlarında çok kullanışlı olan tel balık kıtkasının evde yapımını anlatmaya çalışacağım. Gerekli malzemeler ; -Yeterli uzunlukta bisiklet fren teli ya da bir numara kalını -Yeterli sayıda tele uygun çapta kıstırma -Yeterli sayıda anahtarlık halkası -Kalınca bir ip -Makaron (daralan boru) -Pense,çekiç gibi el aletleri Yapımı ; teli uygun gördüğünüz uzunlukta kestikten sonra kıstırmaları şekilde görüldüğü gibi çekiçle ezerek halkaları oluşturuyoruz. Telin uçta kalan boş kısımlarını bozulmasın ve orayı burayı çizmesin diye daralan makaron ile kapatabiliriz.(ısıtarak) Oluşturduğumuz tel halkaları ,anahtarlık halkalarına geçirdikten sonra bunlardan 4-5 tanesini ipe uygun gördüğünüz şekilde bağlıyoruz. Kıtkamız hazır bol balıklar rastgelsin de kıtkaya asılsın
Sağolasın Murat abi! Sen listede varsın Günay abi ama sana haber vermemiş daha heralde balıkları tanıdık
Sevgili Erdem, El emeği konusunda gerçekten çok faydalı ve özverili bir çalışma daha yapmışsın, eline sağlık, balığın bol olsun, turnalardan başını alamayasın..
ilk suyla tanıştığı anda ne kadar kullanışlı olduğunu gözlerimle gördüğümden,şiddetle tavsiye edeceğim faydalı bir el yapımı, paylaşımı için çok teşekkürler erdem,
Erdem emeğine sağlık faydalı bir çalışma olmuş....Bir kaç balık alacak gibi olandan banada lazım olabilir...
erdem abi gerçekten güzel bir düşünce bunu genelde zıpkıncılar yakaladığı balığı beline koymakta kullanıyo adına dadizgi deniliyor sanırım ama farklı amaçlardada kullanıla bilir amaç balığı toplu birşekilde tutmak ve suya salabilmek ama kayalık bir yerde kullandığınızda müren ve ahtapotlar musallat olmazsa iyi olur benim avlandığım yerde yakaladığım balıkları denizde temizlesem müren geliyo sardalyanın kafasını kesip yemlik ayıklasam aytapotlar yengeçler geliyo bu dizgiyle yakadığımı suya bıraksam acaba bana bişey kalırmı
Güzel bir çalışma olmuş. İnsanın kendi emek verdiği gibi hiçbişey zevkli olmuyor. Emeğinize sağlık. Teşekkürler.
Ellerine sağlık, çok güzel çalışma, balığı nasıl takıyorsun? anahtarlık halkasını açıp tekrar mı takıyorsun?
Evet abi telin tek tarafını anahtarlık halkasından çıkarıyorum balığın çene kemiğinden geçirip tekrar yerine takıyorum.Tel kalın olduğu için halkadan çıkarıp takmak rahat oluyor