El Yapımı Çapari Muhafaza

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında ersyn_k tarafından paylaşıldı.

1. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Arkadaşlar bir süredir çaparilerimi kendim hazırlamaya gayret ediyorum biraz uzun sürsede hazırlıyor ve balık alabiliyorum kendi yaptığım çaparilerle.

Sıkıntım ise çapariyi yapıp bağlamaktan daha çok köpüğe sarıp muhafaza etmek yoruyor beni.

Hazır çaparileri doladıkları gibi dolamaya çalışıyorum ama dediğim gibi zor oluyor yada ben püf noktasını kaçırıyorum bunu kolay bi yolu yokmudur?

Köpüksüz satılan çapariler var 3 parmağımızın arasına takıp açtığımız onlar gibi dolayamazmıyım ya da nasıl dolarım?

Önerilerinizi bekliyorum idk

2. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    ersinim aslında çok kolay bende başta sarıyodum köpüğe ama köstek boyları ile kestiğim ince köpüğün boyunu doğru orantılayamayınca sıkıntılar çekiyordum şimdi o dert yok tıkır tıkır çözülüyor : diyelimki köstek uzunluğu 10 cm senin köpük uzunluğu bundan 2/3/4/cm uzun olsunki bu fazla pay takımı saracagımız boşluk alan olsun .ikincisi be altın kural bana göre ki tecrübeyle sabittir asla köstekleri köpüğe sarma yani şöyle 2/3 dolayayımda sonra denk geldiği yere saplayayım iğneyi bunu unut :bedeni sarıyosun,e sıra iğnede sonra kösteği(iğneyi)gergin bir şekilde dolamadan köpüğün ucuna sapla dümdüz olacak kösteğimiz sonra aynı işleme devam et çok basit vede kolaydır aşağı yukarı iğneler aynı yada yakın noktalara denk gelir tabi köstek boyların eşitse ,bu şekilde devam et göreceksin olacak :ha .... bu arada bedenin düğümlü ucu varya işte kurşun yeri ,işte o yeri kapı yada pencere koluna tak diğer uçtan sarmaya başla böylece takımın gergin olur ,dolaşmaz ,kolay çalışırsın ,geç aklıma geldi ama diyeyim saracağın kısma iki tane çentik at ki takımın uçlarını başını vede sonunu o çentiklere kıstıracaksın hazır takımlara bak anlarsın demek istediğimi kolay gelsin :)

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Özcan arkadaşın dediğini aynen tatbik ediyorum.. Tavsiye ederim..

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Sana bir önerim var kardeşim Aşağıda sıraladığıö malzemeleri tedarik etmen yeterli yapılışınıda anlatacağım ...

Malzemeler :
    10 Adet T Fırdöndü (En küçük boy ortasında kırmızı yada yeşil boncuk olanından )
    10 Adet Kelepçeli Fırdöndü (En küçük Boy Olacak)
    10 metre 35 'lik misina
    10 metre 30'luk misina
    1 Adet Büyük Fırdöndü
    Gerektigi Kadar çaparı igne tüy vs..
    1 Adet Prenses ( Slikon rapala beyaz yada inci rengi olabilir )

Yapılışı :

10 metrelik ipimizi 1 er metre mesafe aralarla keselim ve bunları T fırdöndü ile birleştirelim en alt kısma Silikon rapalamızı en üst kısma büyük fırdöndümüzü takalım bu taşıma için kolay olan yöntem
    geri kalan senin yapman gereken 30 ar cm lik uçunda fırdöndü olan çapariler yapmak ve onları muhafaza etmek
    bunuda nasıl yapacaksınız 28 cmlik bir boru tercihen kablo bosusu içinden geçirdigin taktirde çantanda yerde kaplamaz
    gidecegin meraya vardıgında yapman gereken tek şey fırdöndüyü alıp t fırdöndüye baglaman kolay gelsin şimdiden
    .. :))sorularınız olursa beklerim...

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Köpüğün uzun kenarına sarmaya başlayınca, köstekleri tersine sarıp kenarına saplayacaksın. yoksa açarken karışır. en sonunu ise iğne veya benzeri birşeyle bittiği yerde sapla. zamanla el alışkanlığı olur. kolay gelsin.

6. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşlarım hazır yeri açılmışken kendi çaparini yapmanın himmeti artık değişmez oldu bence herçapari için geçerli bu ancak sizden ricam kösteklerin bedene bağlanmasını şekil olarak göstermeniz ben sanırım fazla düğüm atıyorum zira köstek kayıyor ,sistemim şu köstek ile bedeni paralel tutup uçlarını bir tutup üstüste alt ve üstten düğüm atıyorum ancak burasa atladığım birşey varmı birde kıyı istavrit yapımında köstekler arası mesafe nedir saygılarımla..

7. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    bu tür düğümle ilğili sitemizde yada diğer internet ortamında fazlaca görsel anlatım mevcuttur .köstek arası mesafeye gelince :benim kamışın boyu 4,50 mt yani çapari iğnelerimin sayısı 15 ve üzeri oluyor .çapariyi bedene bağlarken iki iğne ucu birbirine değmeyecek ki iğneler dolaşmasın ben 1/2 cm boşluk bırakıyorum iki iğne ucu arası kısaca şöyle diyeyim 30 cm misinada iki ucunada köstek bağlamış ol köstek boyları 15 cm olsun bu durumda iki iğne ucu birbirine degermi değmezmi? işte bu yüzden ölçümüz 30 cm beden degil 32/33 vb

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm

Yaptığınız takımları bu şekilde tertip edip poşetlerseniz, hem misinalarınızın yapısal özellikleri zaman içerisinde bozulmaz hem de takımın fiziksel özelliklerini ilerideki zamanlarda bir bakışta görebilirsiniz.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ah Ersin ah...

Yaratıcı ol biraz :)

Neden köpükle uğraşıyorsun ki? Köpük iyi bir şey değil. Nasıl değil, şöyle değil:

Denizden çıkan çapariyi köpüğe sararsan, o iğneler büyük ihtimalle paslanır vs. kötü olur.

Yapılacak şey basit. Hırdavatçıdan bir kaç metre palstik, ucuzundan tesisat borusu, elektrik borusu, PVC boru vs. al. Bildiğin bahçe hortumu da olur, farketmez. Köstek boyundan 1-2 cm uzun olacak şekilde kes. Bir uca yakın, bıçakla küçük bir çentik açarak sarmaya başla. Kösteğe gelince, borunun öbür ucuna iğneyi geçir. Sarmaya devam et. Bitince, o çentiğe misinayı kıstır. Denizden gelince de, çapariyi sıcak suyun altında tutup, iğneler yukarı gelecek şekilde bir kenara koy, kurusun.

Plastik boru, denize düşürmediğin sürece, ne eskir, ne yıpranır, ömür boyu kullanırsın. Çaparilere de iyi bakar hem..

10. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Özcan abi teşekkürler, ben köstekleri baya bi uzun yapıyodum köpüklere göre sanırım biraz daha kısa tutarak senin dediğin sistemle yapabiliriz, hazır takımlardaki gibi.

Abi bunu resimli anlatsan daha aydınlatıcı olur herkeste faydalanır bu şekilde. Düzeneği tam anlayamadım ben.

Genelde uzunlamasına olan köpüklere dolayıp poşetliyorum ama dediğim gibi çok zaman alıyor, buda köstek boyları uzun diye sanırım.

Abi noktalamışsın yine olayı :) Yaratıcı olmaya çalışıyorum da biyere kadar oluyo tecrübelendikçe ufuklar genişleyecek tabi mrsparkle (Ataçdan kurt takma aparatı yaptım mesela :D )

Bu hortum olayı oldukça mantıklı ,genelde çaparileri tek kullanıştan sonra atıyordum toplamaya üşendiğimden bu şekilde hızlı toplayıp bikaç defada kullanabilirim.

11. 33022

33022

Bizim memlekette de hep böyle elektrik borusuna sarılıp saklanır çapariler.Batı Karadeniz genelinde hep böyle sanırım.Köpük eziyet geliyor bana.Boruya sarılan çaparileri hem muhafaza etmek hem de açmak çok kolay.

12. ugr.gns

ugr.gns Uğur Güneş

ya şu boruya sarma işinin bi resmini çekseniz de yayınlasanız hayrına ??

13. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    bunlar çok güzel paylaşımlar tebrık ederım vala bende boyle kendım hazırlamak ısterım ama düğüm atma olayı sıfır bende :) onu çözersem nerde hangı düğümü atıcağımı bilsem super olcak hazıra alısmısız bırkere :)saygılar.