Merhaba Abilerim... Benim biraz elektroniğe merakım var. Geçen gün aklıma bir fikir geldi. Hemen uygulamayı denedim. Gerekli olacak malzemeler : - Cıva anahtarı (Eğildiğinde cıva devreyi tamamlar ve içinden akım geçmesine izin verir. - Buzzer - Fener pili - Bir buton - Ve içine konacak devre için de bir boru(Metal olsa iyi olur) (Ankara'da iseniz hepsini Ulus-Konya Sokak'ta bulabilirsiniz.) Sıra geldi anlatıma...(Üzgünüm, devreyi yaparken resim çekmek aklıma gelmedi...) Devreye gelen akımı kontrol etmek için pilin "+" kutbunu butonumuza bağlıyoruz. Daha sonra butonun çıkışına cıva anahtarımızı bağlıyoruz. Bağladığımız cıva anahtarının çıkışını da "Buzzer"ımızın "+" kutbuna bağlıyoruz. Şimdi yapacağımız iş ise pilin "-" kutbunu "Buzzer"a bağlamak. Bundan sonra devre tamamlanmış oluyor. En son iş olarak da devremizi metal borumuzun içine koyuyoruz... Çalışma Prensibi : Yukarıda da anlattığım gibi, "Cıva Anahtarı" yatay pozisyona geldiğinde içinden akım geçmesine izin verir. Buzzer ise hoparlörün bir değişiği olarak; herhangi bir devreye gerek duymadan, elektrik verdiğinizde ses çıkarabilen bir elektronik devre elemanıdır. Cıva anahtarı, yatay pozisyona gelip içinden akım geçmesine izin verdiğinde "Buzzer" a elektrik gidiyor; ve alarm veriyor. Sıra geldi resimlere... Daha sonra video eklenecektir... Bu arada gecenin bu saatinde yazdığım için anlatım biraz karışık oldu... Affediniz lütfen.
güzel düzenek . maşallahın var yaşın gözönünde bulundurulduğunda. ama bir eksiğin kalmış. Elektronik düzenek tamam, nerde bunun mekaniği. Kurulu bi zemberek. Tasmalasın ve sarsın he mi? yatay pozisyona gelmiş anahtar tekrar dikey konuma geçtiğinde sesini kesecek mi buzzer? Tebrik ediyorum seni. sazancılar-sudakçılar!!! sizin için bu düzenek. gözardı etmeyelim...
Dikey pozisyona geldiğinde sesini kesecek; ama zaten ilk verdiği ses bizim dikkatimizi çekecek ve ses kesilirse de biz oltaya bakıyor olacağımız için, oltanın ucunu eğik görünce hemen gider sarmaya başlarız. İnşallah bir gün deneyeceğim, o zaman sizi de haberdar ederim çalışması konusunda
Tebrıkler boran kardesım.Ellerıne saglık.Ilerde dsuunursen bızım bolume beklerım.O ısık haylı haylı var sende.(elektırk elektronık muh.)
Hayret ettim dogrusu.Yani gercekten tebrik ederim.Hemde geeercekten. Bu yasta bu zeka olaganustu. Ben bu yasimdayim buzzerin felan ne oldugunu bilmem Boyle birsey bende olsa cok isime yarardi kesinlikle Yuzlerce zil suya dustu hep Calismalarinin devamini merak ediyorum dogrusu.
Tebrik Ederim. Bende Kapı Pencere Alarmından Olta Alarmı Yaptım bakalım işe yarayacak mı?Son Rütuşlarınıda yapayım siteye resimlerini koyacam...
Çok teşekkür ederim güzel bir çalışma olmuş peki bu civa anahtarını nerden bulabiliriz birde buna ses düzeneği için ne gibi bir öneride bulunabilirsin tekrardan teşekkürler.