Arkadaşlar internette jig araştırması yaparken shimanonun jiglerini görmüştüm. sonra para verip alacağıma kendim yapmayı deneyeyim dedim. Bunun için işyerimde lisanslı olan autocad programında önce jigi çizdim. daha sonra yine çalıştığım işyerindeki plazmada kesimini yaptırdım ve kestikten sonra sağlı sollu taş motoruyla boşaltmaları yaptım. böylece yukarı aşağı çekerken düz gelmemesini sağladım. ondan sonra yine işyerimde bulunan boyahanede boyasını yaptırdım. boyama işleminden sonra gözleri yapıştırdım. daha sonra jig (owner) iğnesine silikon sahtemi geçirip ip misina ile jige bağladım. zevkli bir çalışma oldu. Resimler; Taşlandıktan sonra Boyandıktan sonra Gözler takıldıktan sonra İp misinayı jige taktıktan sonra Jig iğneyi silikona taktıktan sonra Bitmiş hali
güzel bir girişimde bulunmuşsunuz. fakat bu işte en önemli şey jigin aksiyonu umarım iyi aksiyon alır. size başka bir önerim olacak.bunun üzerini halogramlı folyo çıkartmalar var, onlarla kaplayın üzerine de istediğiniz renklerde vitray boyaları ile boyayabilirsiniz en sonrada koruyucu bir vernik ile (polyester olabilir)kaplayın. şansınız dahada artabilir.
Bence gayet başarılı görünüyor... ve bence en az onca paralar verip aldığımız malzemeler kadar iş görecektir Elinize sağlık.
Aksiyonunu sağlamak için gerekli boşaltmaları yaptım ancak resimde haliyle pek belli olmuyor. diğer hologramlı kağıt konusunda ise aynı düşünceye sahiptim yalnız boyandıktan sonra o kadar güzel gözüktü ki gözüme, daha fazla ekleme yapmaya gerek duymadım. ilginiz için teşekkür ederim.
Tebrikler güzel jig denemeyle bulucağız artık napalım bende kendi yapıp kurşundan jiglerim var .BAkalım deneyerek balık alıp almadığını görürüz.
Tartımını yaptım. (bu arada sacdan derken kalınlığının 6 mm olduğunu belirtmekte fayda görüyorum) 100 gr. gelmekte. benim içinde yeterli bir ağırlık ilk deneme başlangıcı için.