El yapımı kandırıcılar için yardım

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Dostlar

Sizlerle hem paylaşmak için hem de fikir ve yardımlarınızı almak için bu konuyu açıyorum. Son zamanlarda sahte balık yapımına merak sardım. Boş zaman bulup da elimdeki malzemelerden yapmış olduğum 2 sahteyi sizlerle paylaşmıştım. Beğeni ve önerileriniz beni yenilerini yapmaya ama bu sefer daha bilinçli ve gerçek malzemeler kullanarak yapma yönünde heveslendirdi. Uzun süredir netten nasıl sahte balık yaparım diye siteleri araştırıyordum. Gördüğüm şu ki, Biz de henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan at-çek ile balık avcılığı tekniği yurtdışındaki amatör balıkçılar arasında yemli avcılığın çoktan önüne geçmiş bile. Hatta satınalmaktan ziyade el becerisi olanlar kendi sahtelerini yapmayı , satınalmaya yeğler hale gelmişler. Ve ortaya çıkan sonuçlar inanılmaz güzel ve başarılı. Öyle sahteler yapmışlar ki ne Daiwa' nın Saltigası ne de Rapala' nın x-rap ları bu kadar güzel olabilir. Çok değişik teknikler de keşfettim. İlerleyen zaman içerisinde bunları sizlerle de paylaşacağım. Örnek olması için amatörlerin yaptıkları birkaç el yapımı sahte örneğini de sizler için resimledim. Neden Ben de yapmıyorum diye kendime sordum. El becerim olduğunu söyleyebilirim. Eksiklerim olsa da alet edavadım yeterli. Zaman da yaratabiliyorum. Neticede başlamaya karar verdim. Burada en büyük eksiğim elimde yeterli örnek olmayışı. Burada sizlerden yardım alabilirim diye düşündüm. Elinizde kullanmayı düşünmediğiniz, kırılmış, çatlamış, tamirinin mümkün olmadığını düşündüğünüz, bir köşede fazlalık yapan her türlü sahtelerinizi çöpe atmayıp bana ulaştırabilirseniz, benim için örnek almak açısından çok yararlı olacaklardır.

Sağlıcakla kalın.

Veee daha binlercesi..... Hepsi de el becerisi ve yaratıcılık örneği. Elin adamı yapıyor da ben niye yapmayayım dedim ? :)

2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Selam, bence çok zevkli bir uğraş olabilir bu.

Resimlerden en ilginci, kalem olanıydı :D

Sanırım bu işte en zorlayıcı nokta, şu veya bu materyali kullanarak sahteyi yontmak, şekil vermek değil; boyamak.

İyi bir sahte, şekli kadar; yanar döner renkleriyle de balığı taklit ediyor. Bu konuyu da araştırmalarınızda ön planda tutmalısınız bence.

Kolay gelsin.

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Kadri Bey

Ben de zaten özellikle boya konusunda ciddi ve detaylı bir araştırma yaptım. Çok değişik teknikler keşfettim. yani al fırçayı eline başla boyamaya demekle olmuyor. Ama çok da zor değil, el becerisi ve boya bilgisine bakıyor. Bir de parlaklığı, pul görüntüsü gibi detayları veren farklı malzemeler var. şimdi onları temin ediyorum. Yakında detaylarını da paylaşacağım inşallah. Daha çok yolun başındayım.

Sağlıcakla kalın.

4. LapinCash

LapinCash

Adamlar neler yapmış ağzım açık kaldı.Hepsi birbirinden güzel be kardeşim.Şu kaşıklı olan da güzelmiş kılı. balığı gibi olan mavide yani hepsi güzel.İnşallah sizde böyle yaparsınız da bizde satın alırız.Paralar eloğluna gitmez.:)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu güzel paylaşım için teşekkür ederim,yurtdışında bu iş ile ilgili çok fazla yardımcı ekipman var.

6. LapinCash

LapinCash

Evet Erdem abi adamlar için klasik dip takımı tarih olmuş durumda sadece kandırıcı kullanıyorlar.Youtubede ve buna benzer sitelerde video izliyorumda sadece sazan için sahte kullanmıyorlar onada boili kullanıyorlar.Adamlar aşmış.Bizde şaşmış.:D

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim. Bilgi paylaşımı olduğu kadar, inşallah yakında yapacağım sahteleri de paylaşacağım. Doğru söylüyorsunuz. Yurtdışında bir avantajınız aradığınız hobi malzemelerini bir arada bulabilmeniz kolay. Çünkü bu tür hobiler ile ilgili ciddi bir sektör oluşmuş durumda. Türkiye ' de ise henüz yolun başında sayılırız. Aradığınız malzemeyi yine bulabiliyorsunuz ama çok araştırmak ve gezmek lazım. Çünkü; bu malzemeler var aslında Türkiye ' de ama farklı amaçlar için kullanıldığından hiç aklınıza gelmeyecek çok enteresan yerlerde satılıyor. :) Bulamadığınz malzeme için de biraz yaratıcı yanınızı ortaya çıkarmanız gerekiyor. Örneğin sahtenin üzerindeki imitasyon kabartma balık pullarını nasıl yapabilirim diye düşünürken, aklıma gelen ;uzun bir ağaç vidasını sahtenin ahşabı üzerinde bastırarak çevirip yürütürsek ve aynı işlemi çaprazına tekrarlarsak çok kısa sürede başarılı bir pul imitasyonu ortaya çıkıyor. Size de bu gövdeyi folyo ile kaplamak ya da boyamak kalıyor. Tabi yine tekrarlıyorum , bu işler kesinlikle el becerisi ve boş zaman istiyor.
    Sağlıcakla kalın.