EL YAPIMI KAŞIK 10 DAKİKADA HAZIR VE ÇALIŞIYOR

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında sabriyazici tarafından paylaşıldı.

1. sabriyazici

sabriyazici sabri

parfümü boşverin kapak için aldım bu pozu :)
    balıkta kullandığımız ufak makasla bile kesebilirsiniz önce dikine sonra üst kısmı
    elimizle çeke çeke yani kıvırmadan kırmadan açıyoruz düz bir şekilde
    kurşum kalem veya cd kalemi ile çiziyoruz (önce karton ve plastikle şablon) yapıp üstünden çizebiliriz
    makasla kesmeye başlıyoruz
    burundaki ve iğne bölümündeki halkalar için delik deliyoruz bunun için ben bıçak kullanıyorum
    yalnız bıçak ters olucak kaşığa diye düşünüyorum (çünkü düz kesim de aynı yoldan yırtılabilir)
    diye düşündüm

iğne ve halkamızı takıyoruz böylelikle kaşığımız hazır
    isteğe bağlı boyama yapılabilir ve elinizle bükerek biraz daha şekil verilebilir
    (ben tek tarafını boyadım) bu da kardeşi ile beraber göreve hazı
    r

bunlarda başka çalışmalarım (attım ağzına gitsin boğazına hadi rast gele hepimize :) :) :) )

2. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Güzelmiş ellerinize sağlık.Ağırlıkları nasıl acaba , hiç deneme şansınız oldu mu?

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

teşekkür ederim ağırlık konusunda birşey pek söyleyemiyem ama kurşunla atımı gayet güzel çalışma bakımından da şunu söyleyebilirim geçen gün iki tipi vardı yanımda pil den ve bu parfüm kapağından biri ile balık alındı ama hangisi olduğuna dikkat etmedim açıkçası

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Sabri abi hazıra çok alışmışız gerçekten.. Bizlerle bu çalışmayı paylaştığın için teşekkür ederim.

Başka bir konu altında da yazmıştım ama asıl yeri burasıdır;

Paslanmasını önlemek için kaşığın tamamını boyamakta fayda olacağını düşünmekteyim. Üzerinde çalıştıkca daha da iyi olacağına inanıyorum.

eline sağlık.

5. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Kırtasiyelerde satılan tabaka halinde yapışkanlı parlak kağıtlar var hemde hologramlı parlıyorlar paslanan kaşıklara kullandığımız bir çözümdür tavsiye ederim.

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

ne demek fatihim paslanmaz malzemeden yapılabilir kaşığı kmple boyama fikri pek iç açıcı gelmedi ama denemek lazım :) deneriz görürüz ayıpsın

teşekkür ederim arkadaşlardan biri denedi ve pek randımanlı olmadığı konusunda konuşmuştuk hiç etkilemiyor ise sizden ricam folyonun resmini eklermisiniz hem ben hem de bir çok kişi ye pas konusunda yol göstermiş olursunuz teşekkür ederim

7. sego

sego Turan Sergen SELÇUKOĞLU

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    Sabri abi güzel çalışma ellerine sağlık.Benim takıldığım konu şu kaşığın iğneye ve ana bedene bağlantılı olduğu yerler sağlam mı?
    Yani büyük bir balık geldiğinde o bağlantı yerleri elimizde kalmasın :)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer favori makinanı kullanıyorsan, o elinde kalabilir belki ama, bu şeyler kalmaz.

Fakat bu, kaşıkların iyi olduğu demek değil, kötü olan bir şey var demek sadece.

Bu kaşıklarda bahsedilmeyen bir şey var. Kenarlar ve olması gereken içbükeylik. Kenarların öncelikle güzelce perdahlanması lazım ki, son sürat çekerken köpük çıkarmasın.

Diğer yandan, bunların uygun bir kalıpta ezmek lazım ki, bomebli bir yapıya sahip olsunlar. Böylece, ses çıkarabilsinler.

Eminim, bunları yapmayı keşfeden zeka, bahsettiğim meseleler içinde bir sürü çözüm üretecektir.

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    sabri bey elinize sağlık gerçektende güzel çalışma, meteryali tahmin ediyorum ama boğazda akıntı ile birlikte fırdöndü yada kanca yerlerinden yırtılma gibi birşey söz konusu olabilirmi?

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    paylaşım için teşekkürler:) yanlız biraz canlı balık bindiği vakit, halka için açtığın o delikler yırtalabilirmi sence:confused:

11. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Sabri abi dün Anadolu Kartalları sayfasında okumuştum parfüm kapağından kaşık yaptığını ve bekliyordum bu konuyu açmanı :) bende ne çeşit olta olursa olsun hep kendi takımlarımı kendim yapma gibi bi hevesim var ve bayadır evdeki tatlı kaşıklarına falan gözümü dikmiştim hihi ama senin bulduğun bu yol daha pratik gerçekten :clap2: bu güzel paylaşım için gerçekten teşekkür ederim, evde hali hazırda boş parfüm şişeleri ve onların güzel kapakları duruyor artık bu akşam çalışmalara başlarım :thumb:

Bu arada nacizane şöyle bir fikir sunabilirm Sabri abim sana: o kaşıkları kestikten sonra kenarlarını eğe ile yavaş yavaş düzelterek kaşığın kenarlarındaki pürüzleri giderip daha düzgün bir elips halie getirebilirsin, e birazda içe doğru büktükmü çok daha iyi sonuçlar çıkabilir :)

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Balık alıyor evet, gözümle de gördüm ancak daha büyük balık gelirse benim de yırtılması hususunda tereddütüm var.. az daha ağırlaştırıp kenar rötüşleri de yapıldı mı gayet kullanışlı bir sahte olacaktır..

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Paslanmaması için kaplama olarak renksiz tırnak cilası kullanılabileceğini düşünüyorum.. olur mu sizce ? hem ucuz hem basit bir yöntem olur..

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    paslanmaması için oto pastası kullanılabilir.. hem çizikleri giderip kabarcık çıkmasını önler, hem de parlaklığı arttıran bir madde..

önemli olan zımpara ile üzerinden geçildiğinde parlayacak, kırılmadan şekil alabilecek ve halkanın uygulayacağı güçte yırtılmayacak metal maddeyi bulmak.. metal işi yapan yerlerde aradığımız şeyi buluruz büyük ihtimal..

Bu tip işlere Serdar Abi'nin kafası basar, bize madde seçimi ve pasta kullanımının etkileri ile ilgili bir iki fikir verebilir belki..

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Biraz ters gelecek ama:

http://www.luremaking.com/catalogue/catalogue-index/catalogue-items/trolling_flutter_spoons.htm

25 tanesi 50 TL. Tanesi 2 TL'ye geliyor. Bence uğraşmaya değmez.

Ha uğraşarak böyle krom kaplı bir kaşığın randımanını alabilir misiniz? Onu kaça mal edersiniz, bu asıl mesele. Elde bu düzgün parlaklığı vermek çok kolay değil.

Fakat...

Metleden bir söğüt yaprağı kesin. Bira tenekesi iyidir, kolay kesilir. Bunu güzelce açık yeşil (turuncu, sarı, beyaz vs.) boyayın. Sprey boyalar bolca var. Parfüm kutusu kapağını bulmak zor. Boyuna, uçak pervanesi gibi hafifçe bir burulma yapın. Buyrun size kaşık. Kaşık illa parlak olacak gibi bir şey yok. Parlak olursa, çizik vs. olmamalı, mesele bu.

Önemli olan, denge. Yani delikler filan düzgün olacak, kaşık kendi ekseni etrafında dönecek, spinner olmayacak, yani yaprak gibi dönmeyecek, arkası böyle bir daire çizmeyecek. Buna yeterince dikkat ederseniz, parlatmak için uğraşmayın o kadar. Lüfer tutacak bu altı üstü. Lüfer patern, renk filan seçmez pek.

16. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sprey boyayı metale sıktığımız zaman kolayca tutar mı? Yoksa macuna gerek var mı?

17. sabriyazici

sabriyazici sabri

serdar abi kesinlikle haklısın ama şunu belirteyim bu kapak çok ince olduğundan kenarlarında hiç bir şekilde çapak kalmıyor he bunun yanında az biraz da sert olduğu için el ile şekil veriliyor senin değerli bilgilerin bizler için önemli hatırlatma ve bilgin için teşekkür ederim

çok teşekkür ederim sağlam bir balık gelmedikten sonra zannetmiyorum yırtılma olucağını ama dikkat etmek lazım :)

nedemek seninkilerin yanında devede kulak abi :)saol yorum için 24 cm 25 cm lik balıkta problem olmadı ama daha daha irilerin de ne gibi bir sonuç olur bilemem abi:)

olucak inşallah o da olucak

olabilir ersin ama renksiz olarak geçen o tırnak cilası renksiz değil bilgin olsun ben kullandım hatta vernik bile atsan donunca kendince bir matlaşma oluyor

ben teşekkür ederim ersin parfüm kapağı başlangıç oluyor zaten hem daha iyileri için başlangıç olur hadi rast gele imalat başlasın :)

malzeme ince olup makasla kesince pek pürüz olmuyor görüceksin büküm konusunu da belirttim elle şekil için ama arada bir yerde kaçırdım heralde :)

olucak olucak onu da yaparız malzemeyi de buluruz inşallah

abi teşekkürler fikir için saol inşallah uğraşa uğraşa çok güzel işler çıkartacağız meydana

macuna gerek var denizim yada astar boyaya tabi burda boya yapılan malzemede önemli bence

18. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eve geldiğimde yaptığım ilk iş parfüm şişesi kapağını gerekli işlemlerden geçirmek oldu :) sonucu fena olmadı gibi:
    Dış kısım

bükülmüş iç kısım iç kısımıda yapışkanlı alüminyum ile kapladım

19. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler ersin eline sağlık denemeye devam ortadaki kırık kısım ilk resim elinle değilde ortaya bıçak veya spatula tarzı bişey koyup üstten çekiç ilk tek seferde bükersen bence hem dümdüz olur hemde daha rahat yaparsın gibi geliyor

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağol Sabri abi, içe bükümü kalık bir kalemle yaptım ama akşam dediğin şekilde son düzeltmeleri yaparım ;) haftasonu sbh suyunda deneme yapmayı düşünûyorum bu kaşıkla..