Merhaba dostlar Balığa hasret kaldığım şu günlerde evde biraz da can sıkıntısından şöyle bir sahte yaptım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Hangi balığı kandıracağını bilemiyorum şu an Kayseri' de olduğum için de deneme imkanım yok. Ancak ilk fırsatta Didim' e gittiğimde levrek, melanur ve turna için deneyebilirim. Kullandığım malzemeler : Mustad 1253 D serisi 1 no iğne anten kablosunun içi 8 cm ince misina kaplı çelik tel oğlumun sünnet elbisesinin tüyleri ve parlak floş boyamak için 3 er kat kırmızı oje ve şeffaf oje son olarak da üzerine vernik sürdüm ve nano koruma spreyi ile üzerindeki gözenekleri kapattım.Bakalım beğenecekmisiniz? Tabii öncelik balıkların beğenmesi
Fena bir çalışma değil. Ama bir kaç mesele var gibi. Öncelikle, o koruma şeyleri tahminen pek faydalı olmayacaktır. Çelik tel yerine FC misina yaparsan çok daha iyi netice verir. Kuyruk başlangıcındaki kırmızı renk biraz düşündürücü olmuş. Baş tarafın kırmızısı olmayabilirdi, ama olması bir sorun değil. Bu haliyle su üstünde yüzecektir tahminen. Bu da onu tam bir levrek canavarı yapar. Eğer misinayı tam ortadan değilde, biraz yandan yönden filan çıkarırsan, yani çekersen dengesiz gelirse, suda sağa sola kendini atacaktır. Bu da avcı balığı çok iyi cezbeder. Her durumda iyi bir çalışma olmuş. Çoğu rapaladan iyi netice verebilir, ama ömrü daha kısa olur. Tavsiyem, iğneyi kuyruk tarafında 1/4 boydan geçirmendir. buradan bir delik aç, misinayı sokup ilerlet, iğnenin sapını içine kamufle et. Bu dengesini daha iyileştirir. İğne arkada, olunca biraz daha dengesiz durur.
Bence çok güzel yüzüşünü göz önüme getirdim bence çok iyi avlar olabilir çok özen göstermişsiniz.Tebrikler.
Arkadaşlar Takdirleriniz için teşekkür ediyorum. İşte forumun en çok bu yönünü seviyorum. Birşeyler üretip paylaşıma açan birilerine, fikirleriyle, beğenileriyle ve eleştirileriyle destek olan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
özcan bey acaba sahtenizin boyu nedir?eğer 10 cmden fazlaysa araya biyere bi üçlü kanca ekelyerek daha avcı olmasını sağlıyabilirsinizayrıca aynı şekilde arkadaki püsküllerin içindeki kancayıda üçlüye çevirmelisiniz. eğer boyu kısa ise yani7cm kadarsa tekli iğnede olabilir aynı silikon sahteler gibi ortasından yada sonundan
Sahtenin boyu 8 cm. ama bundan sonra geliştireceklerim için dediğiniz gibi 3 lü kanca kullanabilirim. Asıl şimdi popper.lara başladım. onlar çok daha güzel olacak inşallah.
onlarında ağız kısımları daha doğrusu kafası düz olur belli bi açıylayukarıdan aşağıya geriye doğru bi eğimi vardır bunu da metal pul veya ona benzer yuvarlak malzemeyi sahtenizin kafa kısmına sabitleyerek yapabilirsiniz
keşke daha önce okusaydım 20 metre anten kablosunu çöpe attım yanarım ki ona yanarım her zaman derim yurdum insanı mucit bunu fiberoptikle denesek ne gelir acaba