El yapımı sahtede son kat epoxy yardım

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında erkan_ tarafından paylaşıldı.

1. erkan_

erkan_ Erkan

En İyi Avı:
    25kg Sapan
    Arkadaşlar gaza gelerek 2 hafta önce balsa ağacı aldım, kestim, oydum, kastım kendimi birşeyler çıktı ortaya. Damak ve boyamayı da becerdim iyi kötü ama 1-2 konuda takıldım.

1. 5 dak epoxy ile göz yapmayı denedim beceremedim. Yeteri kadar akışkan değil, damlamıyor. Loctite marka. Daha kolay bir yöntem varmı? Mesela renkli kağıttan delik zımba ile yuvarlak parça elde edip üstüne japon damlatmak gibi... Veya boncuk / nazar boncuğu kullanmak. İnternette hazırını gördüm kırmızı rebj Moby markamıydı neydi 3TL civarı ama işin büyüsü bozuluyor hazır kullanınca o yüzden istemiyorum.

2. Boya ve aluminyum folyo üstüne 5 dak lık epoxy ile tek kat olarak atmaya çekiniyorum. Hem çabuk donuyor, hata affetmiyor hem de tek kat gerekli sızdırmazlık ve sertlik anlamında koruma sağlarmı emin olamıyorum? Sonucta altında folyo, onun altında da balsa var. Özellikle damak ve bağlama tellerinin ordan su alırmı içeri. Eski orjinal sahtelerimi böyle kaplamıştım iyi olmuştu ama bunun altı yumuşak sayılır. Acaba 3-4 kat verniğe mi batırıp çıkartmak lazım, ya da 30 dak lık epoxy yi fırçayla sürüp birde döndürme sistemi mi kurmak lazım 2-3 posta.

3. Boya yerine aluminyum folyo ve nestle çikolata kağıdı kullandım. Ama orjinallerdeki janjan yanardöner olmadı. Kendiden yapışlanlı pul imitasyonlu veya çakarlı folyoyu nerden bulabilirim. Tabi uygun fiyata ve renk ve cins opsionlu.

Epoxy sürerken bozmazsam yaptığım sahtelerin bitmiş fotolarını göndereceğim.

2. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Mine bence güzel göz olur

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    1 - Yapışkanlı hologram kağıdı delikli zımbadan geçirin.. çıkan parçayı 1 damladan az miktarda japon veya benzeri yapıştırıcı kullanarak göz kısmına yapıştırın.. nokta hologramın üstüne bir damla kadar siyah oje damlatınca göz kısmı oluyor..

2 - Epoxy kullanmadım, bilmiyorum..

3 - Arkası yapışkanlı hologramlı kağıtlar satılıyor.. Kalitesine göre metre kare fiyatı 2,5 TL. olan da var.. Etiket şeklinde 15*5 cm. ebadında tanesi 1 TL. olan da var.. 2,5 TL. lik hologram işinizi görecektir.. Mutfak rafları için kaplama kağıdı satan nalburlarda temin edilebiliyor, oralara sormakta fayda var..

4. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Göz yapmak için, boncukçularda satılan pullardan alın,üzerindeki deliğe 1 damla siyah oje damlatıp kurumasını bekleyin.
    Siyah Oje kuruduktan sonrada üzerine şeffaf oje damlatın,bombeli bir göz elde edeceksiniz.

Yanar dönerli kağıtları kırtasiyelerde ve ambalaj satan yerlede bulabilirsiniz.

5. erkan_

erkan_ Erkan

En İyi Avı:
    25kg Sapan
    peki boyaması bitmiş son haline gelmiş balık üstüne koruyucu şefaf kaplama olarak vernikmi yoksa 30 dak epoxy mi sürmek iyi? birde sürekli döndürmek ve birkaç kat atmak gereklimi?

6. simendifer

simendifer Sennur

Mersin'de büyük kırtasiye ya da kitapevlerinden birine giderek;

1- simli yapışkanlardan alın. Bu yapışkanları alırken, simleri dibe çökmüş olanları değil, tüm yapışkana yayılmış olanları tercih edin. Bu yapışkanlardan, balığın göz kısmına bir damla damlatın ve kurumasını bekleyin. Kuruması biraz uzun sürebilir, zira damla şeklinde kalacağından kalınlık oluşacak ve bunun kuruması da biraz zaman alacaktır (45 dak. buluyor)... Bunun yanısıra, direk balığın gözüne damlatmayıp, bir jelatinin üzerine de damlatarak kurutabilirsiniz. Bu arada sahteniz üzerindeki çalışmalarınıza da devam edebilirsiniz. Kuruduktan sonra da damlayı alıp (jelatinden çok rahat kurtuluyor) japon yapıştırıcısıyla sahteye yapıştırabilirsiniz.

Yapışkanlı simlere örnek

2- Epoxy kullanımında tek kat yeterince koruyucu olur diye düşünüyorum. Zira epoxy zaten suya dayanıklı ve içeriğinde hem reçine hem de sertleştirici madde bulunuyor. Bunun yanısıra, bildiğimiz ahşap vernik de kullanabilirsiniz. Eğer döndürme sistemi ayarlayabilirseniz, her ikisinin kullanımında da işinize yarayacaktır, çünkü kuruma aşamasında her iki madde de akma yaptığından damlacıklar oluşabiliyor.

3- Janjanlı ve yapışkan ambalajlardan, yine büyük kırtasiyelerde bulabilirsiniz. Hem yanar dönerli, hem de yeterince çeşidi bulunuyor. Yapışkanlı olması da ayrıca kolaylık sağlıyor elbette. Ama illa ki böyle olması da gerekmiyor. Sprey boyalarla da gayet güzel sahteler elde edebilirsiniz.