Boy : 14 cm Ağırlık : 42 gr Ağaç : Gürgen Dalma derinliği: ==- Yapılış süresi : 2 gün Stil : Floating
Çok güzel sahte . İnşallah onu yaparken yorulduğunuz gibi tutacağınız trofelerde de o kadar yorulur ve mutlu olursunuz bol balıklı günler dilerim
Hayırlı olsun Cömert, gönlündeki balıkları avlamanı dilerim. Maket balıklar genelde balsadan imal edilirdi, gürgen nasıl bir avantaj sağlıyor? Selamlar..
Teşekkür ederim. Yaparken yorulmadım diyemem ama kullanırken yorulmayacağım zira bu çalışma bir dostuma gidecek
Selamlar agabey. Benim balsa ağacı kullanmam çok nadirdir. Genelde sert ağaçlarla çalışıyorum. Gürgen, Dut gibi ağaçlar doğal ağırlığı ile yüksek ağırlıktaki sahtelerin yapımında büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca suya karşı daha dayanıklı olmaları da farklı bir özellikleri. Ancak bence en önemli özellik şu;Balsa, kavak vs gibi ağaçlar yumuşak ve işlenmeye müsaitlerdir bu özellik ağaç liflerinin kalın ve gevşek olmalarındandır, bu durum ağacın boya yı emmesine neden olur. Boyanmış bir sahte yi bir kaç ay sonra aynı parlaklıkla göremezsiniz, ağaç boyayı emecek ve renklerin bozulmasına sebeb olacaktır.
Teşekkür ederim. Epoksi nin doğa ya zarar veren bir bileşen olduğunu öğrenince yurtdışından getirttiğim özel bir tür cila kullanıyorum.
Elindeki verniği bitirene kadar kullanmaya devam et. En azından ziyan olmasın ama sonrası için daha uygun bir malzeme bakarız sana.
bu verniğin biteceği yok, sahtelerimi kutuya daldırıp çıkarıyorum kuruyunca bi daha bi daha, belki elimde 30'yakın sahtem oldu kutu daha yarım