El yapımı şamandıralar

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  2. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

balıkçılığın görsel yanı bana en büyük tadı veren. balıkların sudan çıktıklarındaki ilk parlaklığını görmek, ona dokunuyor olmak değişik bir haz. haliyle bu kullanılan takımlarada yansıyor. kimisi amaç der, kimiside araç. 1milyon dolarlık sahte yapmış elin oğlu aktif konulardan birisi, elmas kaplı falan. bizim şartlar malum lükse imkan kısıtlı. ancak böyle uzaktan bakarız :)

baktımda mantarları çok güzel şekillendirmiş yapan kişi. ben falçatayla uğraşıyorum yamuk yumuk birşey çıkıyor ortaya, bir formülü varmı mantarı kolay yoldan şekillendirmenin hep bunu öğrenmek istemişimdir.

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tabiki mantari sekillendirmek icin malzeme vardir,bende kücük bir torna makinasi var,tahta isleri icin ama bir makkaplada tahta veya mantara sekil vermek mümkün...

4. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

alışveriş listeme serdar abiden gördüğüm dremel isimli aleti eklemiştim bir süre önce, bu heralde sorunuma kısmen çözüm olucak. kesin çözüm torna gözüküyor. teşekkürler cevap için.

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  6. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

selim abi teşekkür ederim, matkapın torna gibi kullanılması güzel fikir, işime çok yarayacak. insanın kendi el emeği malzeme ile tuttuğu balığın keyfi paha biçilemez. ayrıca çok güzel bir uğraş.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Hadi o zaman yap bir kac cesit samandira ve bizlere el emeginle yapmis olacagin samandiralari sergile,benim sekil vermede sorunum yok acikcasi ama boyama isi biraz ugras istiyor,airbrush malzemelerimde var ama kulanamiyorum,malum evde olmuyor,ayri bir atölye gibi oda gerekli,ileride böyle bir odaya sahip olursam bambustan kamis yapmayida düsünüyorum...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sevgili Selim abi,

Boyamada aşağıda görünen su bazlı ahşap boyasını kullanıyorum, koyu kıvamlı 2 kat fırça ile tatbik edip, yine su bazlı vernik 1 kat uyguluyorum,,

Kolay ve rahat 3-4 dakikada kuruyor, su bazlı fakat deniz suyu kesinlikle bozmuyor

Maliyetide düşük, bir tüp 2 TL civarı

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sorun boya degil murat,her türlüsünü bulmak mümkün,aslinda firca ilede boyamasi mümkün ama tabanca ile daha düzgün ve profesyonel oluyor boyamalar,bende cok samandira yaptim ama gene de daha iyisini yapmaya calisiyorum,daha iyisini yaparsam,daha daha iyisini yapmaya calisacagim,aslinda balikavi sadece balik tutmakla kalmiyor,böyle ugraslarda insana baska bir haz veriyor,bu gibi malzemeleri kendin yaptigin zaman ve onlarla avlandigin zaman,kendinden daha emin bir sekilde balikavina gidiyorsun,inan balik tutamasanda fark etmiyor,dedigim gibi balikavi sadece balik tutmak icin yapilmamali bu benim düsüncem ve beni baglar...

11. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

bu düşünceye gönülden katılıyorum. balık olmasada kendi yapımım şamandıradaki fosforu izlemesi bile rahatlatıyor beni. daha yeni bir forumda gördüğüm 3 adet kapı alarmından aldım 1bucuk liralıklardan, verdiği ses harika. bunu modifiye edip uygulamaya kafa yorucam biraz.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna